Blogin arkisto

Yrityksen vastuulla on monta puolta

Share |

Perjantai 7.10.2011 - Heikki Ikonen


nordicbusinessforum06.jpg

Suomen yrittäjäyhteisön Tuottava vastuullisuus -seminaariin Jyväskylässä lokakuun taitteessa oli saatu arvovaltainen luennoitsijakaarti, sokerina pohjalla Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore.  Seminaarissa käsiteltiin yritysten vastuuta ja arvoja. Keskeiseksi teemaksi nousi ympäristö, etenkin ilmastomuutos. Gorelle aihe on läheinen jo vuosikymmenten ajalta. Hän on kirjoittanut aiheesta parikin kirjaa, sekä tähdittänyt aiheesta tehdyn dokumentin An Unconvinient Truth - Epämiellyttävä totuus. Se oli Goren puheen otsikko myös Jyväskylässä.

Laajalla fakta-aineistolla varustettu esitys kävi läpi ilmastomuutoksen vaikutuksia systemaattisesti, onhan Gorella vahva tutkijatausta. Politiikan raskassarjalaisena Gore painotti yhteiskunnallisia päätöksiä kaikilla tasoilla, kansainvälisistä sopimuksista alkaen. Mutta ilmastomuutos on myös yritysten ongelma, joten talouselämän on oltava osa ratkaisuakin.

Avainsanat: Heikki Ikonen, Nordic Business Forum, Tuottava vastuullisuus, Al Gore, Les Brown, Jyväskylä, seminaari


Kommentit

9.10.2011 17:52  Hevimies

Aikamoista paskaa tuo Sarasvuo suoltaa, ei taida herralla olla mitään käsitystä kuinka monta litraa maalia tarvitaan kaikkien maailman teiden ja kattojen maalamiseen. Eikä mitään käsitystä siitä kuinka paljon se saastuttaa, eikä siitä kuinka kauan maali kerros kestää tiessä kun sen päällä ajetaan jatkuvasti.

9.10.2011 20:12  ????

Asiayhteys taitaa olla kateissa?

13.10.2011 17:57  Tämmöistä puhui

Tämmöisen esimerkin Sarasvuo tosiaan esitti, ja vatkuttikin siitä minuutin pari sillä ajatuksella, että maailmanparannus on helppoa, kun tulokulma vain on oikea.

Päätön ehdotus minustakin. Se perustuu kai siihen, että valkoisen heijastevaikutus on suurempi kuin muiden värien, etenkin mustan. Mutta asiassa on Hevimiehen esittämä puolensa, ja toisaalta ylivoimaisesti suurimmat heijastevaikutukset tulevat meristä ja pilvistä. Niiden pinta-alaan verrattuna tiet ja katot ovat joutavia detaljeja, uskoisin.

Ja autokanta nyt tosiaan on vielä naurettavan kaukana 11 miljardista.

yst. Heikki Ikonen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini