Blogin arkisto

Eläkkeet ja sijoitusten tuotot

Share |

Perjantai 14.10.2011 - Juha Vahe


Aivan ensimmäiseksi on todettava, että kaikkein viisainta olisi vaieta koko asiasta. Aihe on epämiellyttävä ja epämiellyttävistä asioista on parasta olla hiljaa. Tämänhän poliitikot hallitsevat ihailtavan hyvin.

Työntekijä maksaa palkastaan eläkevakuutusmaksua iästä riippuen 4,7 % tai 6,0 % vuonna 2011. Työnantajien ja yrittäjien eläkevakuutusmaksut ovat moninkertaisia, mutta niistä harvemmin puhutaan mitään. Julkisessa mielipiteessä hallitseva käsitys on, että työntekijän noin viiden prosentin maksulla eläke tulee kuin Manulle illallinen.

Avainsanat: Juha Vahe, eläke, eläkkeet, elävakuutusmaksu, eläkeikä, sijoittaminen, sijoitus


Kommentit

14.10.2011 9:48  Tästä pois pois pois

Suomessa on vielä vanhakantainen käsitys työstä. Asia tulee maailmassa muuttumaan kiihtyvällä nopeudella. Kahdeksasta neljään ja työajasta maksettava palkka. Noin 40 vuotta töissä ja sitten eläkkeelle ja sitten elämä alkaa. Eihän se koskaan oikeasti näin ole.
Koko eläke instanssi pilaa kulttuuria ja rajaa kaikkea luovuutta länsimaissa, vaikka hyväkin asia on. Tämä ei voi jatkua loputtomiin.

15.10.2011 13:41  Hevimies

Eläkkeet on ihan täyttä kusetusta.

Meidän pätkätyöläisten työura tulee olemaan puolta lyhyempi kuin niiden jotka nyt kiukuttelevat pienistä eläkäkkeistä.

Jos voisin itse sijoittaa nuo pakolla eläke säästämäni rahat, saattaisin ehkä saada jonkunlaisen turvan vanhuuden päiville.

Tällä hetkellä näyttää että päätän ne päivät oman käden kautta kun ikää tulee tarpeeksi.

17.10.2011 9:40  Järjestelmä on Neuvostoliiton aikainen

Tämä on kinkkinen juttu. Eläkejärjestelmässä on pahoja epäkohtia, mutta täyttä erittäin kusetustakaan se ei ole.Poliittisilla päätöksillä on ajettu varsin suljettu järjestelmä, jossa on ajettu ajattelua, että suurin osa on palkansaajia siihen tapaan kuin oli montakymmentä vuotta sitten. Muutosta tähän ei saada tai se on todella vaikeaa, koska tietuillä ryhmillä ja instansseilla on saavutettuja etuja, joista ne pitävät kynsin hampain kiinni. Tietyt ryhmät hyötyvät ainakin suhteellkisesti tästäö paljon. Lisäksi valtio voi pitää tällä yllä hyvinvointivaltiota tai sitten kulissia siitä.Myös järjestelmiä on ajettu ja suunniteltu sen mukaan, että näin eletään elämää. Kun maailma on muuttunut olisi syytä vaihtaa käsikirjoitusta, mutta sillä on paljon lähes ylitsepääsemätöntä muutosvastarintaa. Eläkejärjestelmä suosii tiettyä koulutettua osaa ja syrjii esimerkiksi nuorena palkkatyötä tekevää. Yrittäjää tai yritteliästä järjestelmä ei oikein edes tunnista, vaikka YEL järjestelmä onkin oma juttunsa.

17.10.2011 12:34  Hevimies

No joku firma pöllii tuloistasi rahaa sinun haluamatta ja ohittaa perintölain säädännön kuoltuasi, pitämällä itse sinun säästämäsi rahat. Niin mitä se on jos ei täyttä kusetusta?

Siinä että eläkeyhtiö pöllii säästämäsi rahat ei ole mitään eroa siihen että pankki pöllisi kaiken mitä pistät sinne.

Toistaiseksi vielä pankit onneksi noudattavat eläkelainsäädäntöä ja säästäminen on vapaaehtoista.

17.10.2011 13:58  AP

Silloin verotkin on kusetusta jos tuolla tavalla asiaa katsoo, kuin Hevimies.
Mahdollisesti on kusetusta pitää muista huolta? Tässä ei ehkä ole onnistuttu, mutta suhteessa Amerikan malliin aika malliikkaasti kumminkin? Aika paljon vähemmän täällä on ihmisraunioita vailla yhtään mitään.

Onhan siellä eläkeyhtiöillä kai takuut ja vakuutukset asioista. Olisihan se typerää pitää rahaa jossain setelisäiliössä kuten Roope Ankka.

Muuten tietysti Hevimies ajaa hyvää asiaa, muttei asia ihan noin mene.

Lisäksi on huomioitava, että perintöverot tai se, että kaikkia eivät saa perilliset kuoltuasi on siinä mielessä hyvä asia, että se madaltaa syntymässä saadun aseman ja varallisuuden kuilua. Muuten oltaisiin ihan kasteissa.

Suomessa olllaan siitäkin aika kaukana , jos verrataan britanniaan tai moniin muihin maihin. Mielestäni hyvä tältä osin.

Parempi voisi olla, että kukaan ei saisi syntymässään mitään tai saisivat yhtä paljon. Se on vaan mahdotonta järjestää.

17.10.2011 15:03  Hevimies

Verot on kusetusta, mutta eri syistä.

Jos nyt pysytään eläkeyhtiöissä niin kyseessä ei ole valtio joka antaa vastinetta rahalle jossakin muodossa.

Kysessä on korporaatio jolla on lain suoma oikeus varastaa rahasi ja sijoittaa niitä mihin haluaa.

Sinä et saa sijoiuksista voittoa mutta tappiot kärsit nahoissasi jos rahat joskus loppuu ennen eläkeikääsi tai satut kuolemaan ennen sitä.

Jos taas voisit sijoittaa rahasi vaikka pankkiin eläkesäästötilille saat sijoitus voitoista tuloja.

Ihmeellisiä lampaita tää maa täys kun kaikki paska otetaan nöyrästi vastaan.

17.10.2011 15:09  AP

Mikä on vaihtoehto? Amerikan malli?
Yrittäjyys? Sama malli, mutta ei saa sijoittaa rahoja mihinkään, mitenkä sitten?

17.10.2011 19:57  Hevimies

Onhan noita mahdollisuuksia eläke säästämiseen jo nyt olemassa.

Ihmisille pitää saada vapaus päättää itse, säästääkö itselleen eläkettä vai ei. Sekä miten ja minkä verran jos päättää säästää.

17.10.2011 22:09  ???

Entä työttömät, kotiäidit tai muut joilla ei ole kertymää?????????????????????????

18.10.2011 1:05  Hevimies

Sillä samalla sossun tuella kuin nuorempanakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini