Blogin arkisto

Timo Räty

Share |

Keskiviikko 14.3.2012 - Kari Uoti


Tämä show on aivan uskomattoman huvittava. Timo näkee tapahtuman taustalla vallankaappauksen, pyrkimyksen estää jäsenistön äänen kuuluminen liiton hallinnossa, pyrkimyksen tuhota AKT ammattiyhdistysliikkeenä, vasemmistoliiton pyrkimyksen ottaa itselleen edustustaan suurempi valta yhdistyksen päätöksenteossa. Hän näkee uhkia ulkoa, pahat voimat tulevat ja tuohoavat Timon johtaman seurakunnan, joka tahtoo kaikille vain hyvää ja tekee sen kaikkien lakien ja sääntöjen mukaan.


Tällaisia ihmisiä on paljon, aika monessa on tarve selittää omia tekemisiään ulkoa, syy on muualla, ei minussa, olen vain reagoinut ulkoa tulevaan uhkaan, ryhtynyt sankarillisesti puolustamaan pyhää liittoa ja sen jäsenten etuja. Kuulostaa kauniilta ja hyväksyttävältä. Ihminen, joka Timokin on, rakentaa oman todelisuuden, ja uskoo siihen, perustelee omaa toimintaansa tämän harhan avulla, katsoo silmät suurina ja sinisinä toimittajaa ja sanoo, minä teen vain mitä meidän hallinto käskee ja noudatan lakia.

Tämä harha ei kestä minkäänlaista analyysiä halkeamatta. Tässä tapauksessa analyysiä on hankala viedä kovin pitkälle ilman, että analysoijaa alkaa hihittämään niin paljon, että ilon ja huvituksen kyynelten tirsuaminen koneen näppiksele estää kirjoittamisen, on tämä niin hauska.

Siis miten liittoa uhkaa ulkoa tuleva vallankaappaus, joka estää jäsenistön oikeuksien ja äänen toteutumisen? Millä ilveellä liitossa olisi mahdollista tehdä päätöksiä ilman, että siinä on jäsenistön kontrolli mukana. Liiton hallitus on mahdollista ostaa hetkeksi, kuten nyt on tapahtunut. Tämä vallankaappaus ei ole tullut ulkoa vaan sisältä. Timo on ostanut hallituksen itselleen lahjomalla autokuskit kännyköillä ja vip-lipuilla. Hallitus on tehnyt niin kuin Timo on halunnut, koska ihminen, hallituksen jäsen, on heikko, niin AKT:ssä kuin Finnairissa, ja niin monessa muussakin paikassa.

Mitään uhkaa ei siis AKT:hen kohdistu ainakaan ulkoa. On totta, että jäsenistön ääni ei kuulu, koska Timo on ottanut äänen itselleen. Liitossa on mies ja ääni periaate, on ainakin ollut. Se mies on ollut Timo ja hänellä on ollut se ääni, ei muilla. Hallinnon pyörittäminen ja valitseminen, valituttaminen on kuin Neuvostoliitossa tai Venäjällä, johto valitsee, ei porukka.

Ja sitten Hilkka. Kuka otti hänen erottamisensa esille. Timo, kuka? No, esitys tuli hallituksen jäseniltä. No, miksi luottamusmiestä ei informoitu tästä? Esitys tuli kokouksen aikana, ei tiedetty etukäteen. No, miksi ylimääräinen kokous kutsuttiin koolle? No, koska piti käsitellä tätä Hilkan ja hallituksen välistä luottamuspulaa.

Siis, hallitus kutsuttiin koolle käsittelemään Hilkan esittämistä, mutta asia tuli esille vasta kokouksessa. Timo, sinä olet harhoissa ja puhut paskaa. Siis valehtelet. Nolointa tässä kaikessa on tällaisen paskanjauhamisen jauhaminen mediassa ja Timon kunnioittava puhuttele puheenjohtajaksi. Hän on yksinkertaisesti valehteleva surkimus, joka kitisee kun asiaa selvitetään. Hän on aika samanlainen kuin monet vallankäyttäjät, jotka valtansa huipulla toimivat sumeilematomasti, mutta kitisevät kuin ämmät jouduttuaan pikkuisen puristeltavaksi.

Ja Hilkasta. Hän on eläväinen nainen, mikä ei tietenkään oikeuta kohtelemaan häntä näin. Timo sai primitiivireaktion, kun Hilkka lakkasi olemasta eläväinen.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA

Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, akt, ammattiyhdistysliike, Timo Räty


Kommentit

15.3.2012 13.44  Hevimies

Tuo on suoraan sosialistien oppikirjasta, luodaan paha mörkö ja pelotellaan tietämättömiä. mm Lipponen käytti samaa taktiikkaa, paha Sauli tulee ja vie Natoon, kokoomus vie Natoon...... Vaikka todellisuudessa Natoon ei päästä ennen kuin hallitus ja eduskunta asian päättää yhdessä.

15.3.2012 16.21  Mitä, mitä, mitä

Että hä? Mikä on mitä?Eli kummin päin?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini