Blogin arkisto

Pankkikriisien keskimääräinen kesto on neljä ja puoli vuotta

Share |

Keskiviikko 25.4.2012 - Heikki Ikonen


Velkakriisin jatkuva venyminen tuskastuttaa eurooppalaisia, niin myös suomalaisia, vaikka meihin vaikutukset kohdistuvat etupäässä välillisesti. Pari kuukautta kestänyt optimistinen vaihe rakoili pahan kerran, kun markkinoilla levisi pelko Espanjan maksukyvyn rapautumisesta. Lähiviikkoina siihen pitäisi saada jokin helpotus. Todennäköisesti EKP jakaa lisää halpaa luottoa pankeille tai ostaa Espanjan velkoja, ja markkinat saadaan rauhoittumaan. Siten ennusteiden lupaama elpyminen pääsisi taas vauhtiin.

Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, velkakriisi, euro, EKP, eurokriisi, pankkikriisi


Kommentit

25.4.2012 17:01  kp

aika olisi, alkaa ottaa pannuun tämä epävarmuus ja hermoilu.

26.4.2012 12:16  Voi pankiiparkoja

Voi olla. Nyt kyseessä on kuitenkin muutakin kuin pankkikriisi. Kysessä on kuplan puhaksi, joka ei ole vielä kokonaan edes puhjennut. Koko ajan tulee esille väärinkäytöksiä ja vaikka mitä pelkästään kreikasta. Kuplan puhkaisua yritetään lykätä ja lykätä. Eli mistähän se neljä ja puoli vuotta pitäisi oikeasti laskea ja laitetaanko mikä kerroin, kun asiassa on nyt ehkä enemmän muuta, kuin koskaan ennen, eikä kyse suinkaan ole vain pankkikriisistä. Vai onko kyse siitä, että muuten kriisi jatkuu, mutta ei pankeilla?

28.4.2012 16:05  Heikki Ikonen

Ao tutkijat tarkoittavat yksinkertaisesti kestolla sitä, mikä kuluu pankkikriisien alkamisesta siihen tilanteeseen, kun talous on toipunut keskeisllä mittareilla samalle tasolle kuin ennen kriisin alkamista. Pankkien tila ei kriisin loppumista sinänsä määrittele, mutta on toki oletettavaa, että pankkienkin on oltava tuolloin osapuilleen kunnossa.

yst. Heikki Ikonen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini