Blogin arkisto

EU tienhaarassa - taas kerran

Share |

Tiistai 5.6.2012 - Heikki Ikonen


Rajua lamaa poteva Espanja rämpii pankkikriisissä. Sen pitäisi pääomittaa maan kolmanneksi suurinta pankkiaan Bankiaa 19 miljardilla, mutta rahaa ei ole, ja luottomarkkinoilta se on melkein jo ulkona. Espanja maksaa uusista veloistaan jo yli kuuden prosentin korkoa. Sitä pidetään yleisesti kipurajana, jonka takana on tukiluukku.

Avainsanat: Heikki Ikonen, pankkikriisi, velkakriisi, talous, euro, Espanja, EU, EVM, eurobondit, tuki, pankkituki


Kommentit

5.6.2012 12:55  Pete

Mun järjen mukaan pankkien säääntelyä ja koko systeemiä pitää ulottaa joka tapauksessa yli valtioiden rajojen, kun talouskin kulkee niiden yli, rahaliikenne kaiken eniten. Pankkikriisi yhdessä maassa roiskuu joka maahan kuten jenkkilästä lähtenyt paukku 2008. Säännelläänhän sitä kauppaakin WTO:n kautta miksei sitten pankkeja. Pankkien kautta ne pahimmat kriisit aina tulee.

5.6.2012 13:06  mistä rahat

sääntely ei lie ongelma mutta mistäs otetaan ne tukirahat? meikäläisten pussista mistäs muualta. se tässä mättää.

5.6.2012 13:37  en maksa

Nurin vaan koko euro, tulee liian kallis seikkailu jos vielä zorbasten pankit taataan maailman tappiin!

5.6.2012 15:47  Se on pirun helppoa löytää malka muualta, kuin omasta silmästä

Luuletteko että paratiisi aukeaa ilman euroa tai euron kanssa? Tai ettei pankkitoimintaa lainkaan säädellä yms?
Tai etteikö huijarit keksi aina porsaanreiät?
Voihan sitä tietenkin väittää, että pankkiien kautta tulee aina pahimmat kriisit esimerkiksi jos ykstyishenkilönä olet ottanut lainaa niin pankin syy että on velkaa, kun pankki on sen lainannut.

Kyse on paljon perustavampaalaatua olevista asioista. Länsimaailmassa on otettu liikaa käyttöön julkisen puolen vastuu yksityisistä ihmisistä ja vähätellään ihmisen omaa panosta ja mahdollisuuksia omien asioidensa hoitamiseen. Ja tähän veroja, rahaa ja päälle on rakennettu byrokratiaa.

Uudisrakentajia ja niitä jotka ottavat täyden vastuun omasta tekemisestään on vähemmän. Tämä koskee niin yksityishenkilöitä, yhteisiä kuin valtioitakin. Kaikki vaan haluaa parempaa elintasoo ja lainaa toisilleen ja rahan arvo on kupla kuten monen muunkin asian arvo. Sitten muka hoidetaan omia ja yhteisiä asioita hyvin.
Toisilla on kunnianhimoa liikaa eli tekevät mitä vaan jotta saavat jotain ja toisilta taas puuttuu eli ovat virran vietävinä. Kumpi parempi?

5.6.2012 18:44  mikke

kunnianhimon toteuttamiseenkin tarvii usein lainarahaa joten pankeilla on väliä

6.6.2012 16:13  Jenkit osaa

Jenkit kansallisti pankit ja pisti niihin rahaa, pankit jatkoi toimintaa, talous toipui ja valtio sai omansa takaisin kun myi pankeista osakkeensa. Miksei sama toimisi EU:ssa?

6.6.2012 18:12  Amerikkalainen unelma on ihan jees

Jenkeissä on kuitenkin oikeat pomot joilla on valtaa. Euroopassa on ollut kauan vain pellejä ja pelledemokratiaa pellejohtajia, joilla pellevaltaa ja tekevät pellepäätöksiä.
Käykö taas niin, että jenkit voittaa lähes sata nolla loppupeleissä suhteessa eurooppaan muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Suomihan taas on kehitysmaa.Monessa asiassa oikeintakajunttilan takapaja. Jollain kumman tavalla kuitenkin tietyt asiat toimivat maailmanmestaruussarjassa.
Eurooppa seilaa osin tuurilla. Kaikesta paskasta huolimatta jenkit on taas pelissä mukana koko ajan.

7.6.2012 13:41  Kysyn vaan

Ruotsikin selvisi omasta pankkikriisistään lopulta hyvin ja sai rahansa takaisin, kun teki kuten jenkit eli kansallisti pankit ja tuuppasi tarpeeksi rahaa, möi sitten. Kumma kun lääke ei kelpaa saksalaisille. Ettei olisi pankeilla liikaa valtaa poliitikkoihin - älkää tulko meidän hiekkalaatikolle?

15.6.2012 13:28  Tero Rouvinen

Tehköön vaikka konkurssin EU jos jos pant ei pysy pystyssä omin voimin.Kun nyt rahaa on pumpattu niin vastavuoroisesti pitäisi pakottaa luovuttamaan nuoria naisia että täällä saatais väestökasvua.

15.6.2012 23:03  Hevimies

Kaik on män, se o tuhon oma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini