Blogin arkisto

"Ota tukka pois silimiltä!"

Share |

Maanantai 3.12.2012 - Juha Ahola


juhaahola.jpgOlimme parikymmentävuotta sitten Keski-Pohjanmaa jalkapalloturnauksessa pelaamassa. Omien otteluiden tauolla seurasimme muiden joukkueiden välisiä pelejä. Eräs tapaus jäi mieleeni hyvänä opetuksena tulevaisuuteen, sillä tuskinpa asia muutoin nytkään mieleeni juolahtaisi.

Nokian Pyryn D-juniorit (12v.) taistelivat jatkoon pääsystä rangaistuspotkukilpailussa. Katsojia oli paikalla jonkin verran. Eräs katsoja (huutelija) oli huudellut jo pelin aikana useamman kerran Nokian Pyryn kaljupäiselle pelaajalle: "Ota tukka pois silimiltä". Huutelija kuveitteli varmasti olevansa hauska. Kun tuli kaljupäisen pelaajan vuoro vetää pilkku, huutelija toisti: "Ota tukka pois silimiltä, että näet ampua". ja rätkätti omalle vitsilleen. Pelaaja epäonnistui. Hän ampui pallon maalin yli ja huutelija pärskähti räkäiseen nauruun. Nokian Pyry hävisi ottelun tuon epäonnistumisen myötä ja tippui jatkosta.

Jokin aikaa ottelun jälkeen joku Nokian Pyryn taustahenkilö kävi sanomassa huutelijalle, että tällä kaljupäisellä pelaajalla on syöpä. Voitteko kuvitella, että tämä veti huutelijan naaman melko vakavaksi. Herjaa ei lentänyt sen jälkeen sanaakaan.

Joskus sarkastinen huumori sopii tilanteeseen. Sarkasmia on kuitenkin parempi käyttää tutumpien ihmisten kesken ja silloinkin tilannetaju huomioiden. Yhtälailla vitsit ovat riski. On vaikea kertoa vitsiä, jolla ei loukkaisi ketään.

Oletko sinä ollut todistamassa vastaavan kaltaisia noloja tilanteita?

Ylpeys käy lankemuksen edellä. "Ota tukka pois silimiltä!" -huutelija nöyryytti itse itsensä!

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, carpe diem, ihmissuhdetaidot, itsensä kehittäminen, sosiaaliset taidot, tartu hetkeen, vaikuttaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini