Blogin arkisto

Johtajan ominaisuus jolla menestyt

Share |

Maanantai 14.1.2013 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgYksi eniten ylenkatsottu johtamisen osa on tarve pyrkiä johonkin. Suuret johtajat eivät koskaan ole tyytyväisiä perinteisiin tapoihin, jäykkään ajatteluun, siihen mitä on aina tiedetty tai tehty ja tavalliseen suorituskykyyn.

Parhaat johtajat tuntevat olonsa yksinkertaisesti epämukavaksi kaikesta siitä, mikä säilyttää tilannetta samana, ennallaan ja muuttumattomana.

Johtamista on, että pyrkii erinomaisuuteen, totuuteen, vaihtoehtoihin, muutokseen, siihen millä on arvoa, tuloksiin, suhteisiin, palveluun, tietoon tai johonkin muuhun pienen ihmisen päivän pulmaa suurempaan asiaan.

Pyrkimys johonkin johtaa saavuttamiseen. Se mihin pyrkii määrittää miten menettee, millaista matkaa käy ja mihin menee sekä millaiseksi mieltää minänsä. Tavat, keinot ja motivaatio pyrkimysten taustalla erottavat suuret johtajat massoista.

Jos haluat tulla suureksi johtajaksi, tule suureksi pyrkijäksi.

Jos epäonnistuu pyrkimyksessä selkeyteen, jää sumuun ja jos epäonnistuu luovuuteen pyrkimisessä, pysyy rutiinien suorittajana. Jos ei pyri muutoksiin, hyväksyy apatian ja jos ei pyri viisauteen antaa mielettömyyden kukoistaa.

Et saavuta sitä mihin et pyri.

Pyrkimyksen on oltava aikomuksellista, keskittynyttä, yhdenmukaista ja periksiantamatonta. Se mihin pyritään on oltava oikeutettua oikeutetuista syistä.

Pyrkimys johonkin voi sekoittua yksinkertaiseen tavoitteiden asettamiseen. Ole varovainen. Tulokset ovat tietenkin tärkeitä, mutta johtaja katsoo mitä tapahtuu kun tavoitteet saavutetaan.

Mikään ei kerro enempää johtajasta ja johtajuudesta kuin se, mihin johtaja pyrkii. Se mihin pyrkii, kertoo sen mitä arvostaa. Jos sanoo pyrkivänsä osaamisen kehittämiseen, mutta ei kehitä osaamista, voin sanoa, että arvostaa sanoja enemmän kuin tekoja.

Sanoja voi hioa ja kiillottaa kaikesta sydämestä, mutta kaiken lopuksi se mitä tekee, paljastaa todella mitä arvostaa.

Parhailla johtajilla on yksi pyrkimys ylitse muiden. Se on pyrkimys paremmaksi johtajaksi.

Pyri siihen.

Mitä pyrkimys paremmaksi johtajaksi merkitsee sinulle?

Heikki Matias Luoma
Actional Oy
www.actional.fi

Avainsanat: Heikki Luoma, Johtaminen, esimies, esimiestyö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini