Blogin arkisto

Työvoimaa löytyy yrityksille - EU:sta

Share |

Tiistai 5.2.2013 - Heikki Ikonen


heikkiikonen.jpgSuomi on erikoisessa tilanteessa. Monella sektorilla yritykset valittavat työvoimapulaa, vaikka työttömyys on noussut eurokriisin seurauksena, ja irtisanomiset hallitsevat talousuutisia. Yritysten mukaan kyseessä on paljolti rakenteellinen ongelma: työn tarjonta ja kysyntä eivät kohtaa. Nuoret hakeutuvat ammatteihin, jotka he kokevat kiinnostaviksi ja seksikkäiksi. He haluavat toteuttaa itseään piittaamatta työmarkkinoiden realiteeteista. Oppilaitokset tukevat kehitystä tarjoamalla koulutusta, johon on paljon tulijoita. Ne saavat rahoituksensa valmistuneiden määrän perusteella, eivät työllistyneiden.

Avainsanat: Heikki Ikonen, työ, työvoimapula, työttömyys, työelämä, teollisuus


Kommentit

5.2.2013 19:10  kp

Monet hommat ei enää kelpaa suomalaisille. Jostain tekijät pitäis saada. Siivoajat ja bussikuskit on jo tuontiporukkaa. Siihen kai se menee Suomessakin.

5.2.2013 19:32  Töitä riittäisi, mutta jos oikein töitä pitää tehdä, ei kelpaa

Hommat jossa oikein joutuu "vanhan ajan tapaan" tekemään töitä eivät tosiaan kelpaa. Ainakaan kaikille, jotka töitä vinkuvat. Pitäis päästä BB tähdeksi tai päästä helpolla tai saada heti joku esimiespesti yms. olis kyllä heti ottajia. Liian moni ei halua rakentaa itse vaan luulee heti olevansa jotain, vaikka ei ole oikein mitään käytännön tasolla vaan vain paperilla omassa päässään.
Mutta lumetyöpaikkoja ei vaan löydy kaikille. Alkakaa töihin kute isoäitinne, iso isoisänne jne...muuten hukka perii, ja evoluutiossa heiveröiseksi henkeltään ja muultakin kehittynyt lajimme kohta on muisto vain. Pitäiskö tulla sota ennenkuin uskotte?

6.2.2013 14:05  otetaan mistä saadaan

Jos ei duuni kelpaa härmäläiselle niin pitää ottaa muualta. Kun työttömyys raapii liki kolkyt rossaa jossain Espanjassa niin ei ole väki ihan ronkelia veikkaan. Pistää se varmaan vipinää meikäläisiinkin jossain kohtaa.

8.2.2013 13:44  kilpailu jes

Tulis vaan porukkaa eu:sta tänne niin syntyis kilpailua työvoimasta, eiköhän kilpailukyky olis kohta kohdallaan ilman jatkuvaa urputusta. Eikös eun pitänyt edistää kilpailua, työmarkkinoilla kans toivon mukaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini