Blogin arkisto

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 2 - Yrityksen perustaminen

Share |

Torstai 14.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen


Yrityksen perustaminen on yleensä jännittävä vaihe yrittäjän elämässä. Itse perustamisvaihe on kuitenkin nopeasti ohi ja itseasiassa melko helppo toimenpide. Käymme läpi tässä artikkelissa miten yritys perustetaan ja mitä tulisi ottaa huomioon ja mistä löytyy lisää tietoa.

Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea


Kommentit

14.3.2013 11:34  AP

Strarttirahan takia ei yritystä kannata sitten perustaa. Muista, että yrityksen lopettaminen on tarpeen vaatiessa vähän vaikeampi juttu, jos yrityksellä on ollut kunnolla toimintaa. Perustaminen on helppoa.

14.3.2013 16:12  Totuus löytyy kassavirrasta, sen voimasta ja katteesta

Aloittava yritys ja yrittäjä saa kyllä hyvin neuvoja suunnitteluun ja budjeteissa ja perustamisessa. Se on helppoa konsultoitavaakin. Ja sitä tekevät heppoisetkin konsultit ja muut neuvojat.

Suurimmat ongelmat liittyvät kaikkeen siihen, missä ollaan tekemisissä henkisten ja sosiaalisten riskien kanssa. Eli myynti ja muut asikasrajapinnan asiat. Tehdäänkö niitä heti ja käytetäänkö siihen aikaa ja voimavaroja, ollaanko toiminnassa vai liikaa suunnittelussa. Kuunnellaanko asikkaita ollenkaan vai liikaa? Otetaanko viisammilta opiksi vai onko joku kapakkakaveri neuvojana, jolla ei ole boikeaa tietoa, vaikka hän niin antaa ymmärtää?Suunnittelukin voi olla toimintaa jos se on yrityksen bisnes, mutta harvemmille on. Ei kaikki tarvitse olla täysin valmista ja sitten vasta hommiin, muuten voi käydä niin ettei hommin aleta ollenkaan ennen kuin se on jo myöhäistä. Jos toimintaa ei ole riittävästi budjetit on ihan hölynpölyä aloittavalla yrityksellä.
Tämä on tyypillinen ansa. Liian fiksuja kun yritetään olla jäädään selittämään.

Kassaan rahaa heti ja siihen energia on yleisin se kaikkein tärkein asia ensimmäiseksi, jos ei ole pääomavaltainen yritys ja tietyäerityistä alaa. Se vaatii monesti rautaista itsekuria ja jos esimerkiksi myynti ei ole oma laji, sitä voidaan pakoilla ties millä tekosyillä. Se on vaan mentävä, vaikka läpi harmaan kiiven ja tehtävä kontakteja ja myyntiä. Jos ei sitä tule asia on korjattava viivettä. Tämä on useimmille se oikeasti vaikein asia.
Suunnittelu pitäisi olla jo pääosin tehty kun yritys aloittaa ja heti moottori käyntiin.

14.3.2013 16:24  Milja S.

Yrittämistä ei ihan liian helpoksi ole Suomessa tehty..

14.3.2013 16:37  Make

Tai sitten on. Siis yrityksen perustaminen. Ihan ensimmäistä kertaa yrittäjäksi lähtevän tai hallitukseen menijän pitäisi käydä läpi joku yhteiskunnan järjestämä pakollinen laadukas kurssi. Voisi maksaakin vaikka muutaman satasen , jossa käydään läpi velvollisuudet, mitä ihan oikeasti tulee, jos homma keikkaa ja miten on kirjanpitolainsäädäntö yms. Päivä tai kaks.
Nythän tilanne on se, että pitäisi tietää tai olisi pitänyt ottaa selvää. Ihan yrittäjän oikeuturvan lisäämiseksi. On ihmisiä joiden ei olisi pitänyt lähteä yrittäjiksi tai joilla ei ole ollut mitään pohjaa. Siitä syystä vaikeudet on tullut ihan omaakin tyhmyyttään. Laki on kuitenkin myös julma tietyissä asioissa kohdellaan, kuin toisen luokatonta kansalaista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini