Blogin arkisto

Alkoholi työikäisen väestön yleisin kuolinsyy

Share |

Lauantai 20.4.2013 - Pekka Siikala


pekkasiikala.jpgHyvin monilla on hoitamattomana kuolemaan johtava alkoholiongelma. Ikävä kyllä alkoholi on erityisesti Suomessa pyhä lehmä eikä sen todellisista haittavaikutuksista oikeastaan edes haluta puhua.

Paradoksaalista on ettei ihminen tarvitse alkoholia mihinkään sisäisesti nautittuna.

Jos sinulla on alkoholiongelma niin tartu asiaan heti ja tee jotain. Henkesi ohella pelastat elämänlaatusi. Muista kuitenkin, että jos aivot ovat jo tulleet alkoholista riippuvaisiksi niin ongelmaa on mahdoton ratkaista älyllä. Aivot ovat erittäin taitava harhauttaja.

Äärimmäisen harva selviää alkoholiongelmastaan omin voimin. Onneksi tukea ja apua on tarjolla - ne vain on nöyrryttävä ottamaan vastaan.

Alkoholiongelma on poikkeuksellisen vakava ongelma koska se kieltää itse itsensä. Alkoholiongelmaiselle ja pitkällekin alkoholisoituneelle alkoholistille ongelman myöntäminen on äärimmäisen vaikeata.

Tämä johtuu psykofyysisestä riippuvuudesta. Ongelmainen on fyysisesti ja psyykkisesti riippuvainen alkoholista. Psyykkinen puoli pitää huolen kieltämisestä. Aivot sananmukaiseti huijaavat ihmistä. Useimmiten tämä tapahtuu tunne-elämän avulla ja välityksellä.

Todella vakeaksi ongelman tekee se, että vaikka ongelmasta kärsivä myöntää ongelman niin hän ei kuitenkaan hyväksy ongelman olemassaoloa. Vasta tappion täydellinen hyväksyminen on kestävä alku toipumiselle.

Alkoholiongelmaisen ei koskaan kannattaisi tavoitella kohtuukäyttöä. Ei tupakoitsijallekaan kukaan suositele kohtuutupakointia. Ihminen ei tarvitse alkoholia yhtään sen enempää kuin tupakkaakaan.

Alkoholiongelma ratkeaa helpoiten täysraittiudella.

Pekka Siikala
Alkuperäinen teksti ja lisää:
www.pekkasiikalalta.net

Avainsanat: Pekka Siikala, alkoholi, riippuvuus, alkoholiongelma, raittius


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini