Blogin arkisto

Tule rohkeasti sellaiseksi, kuin oikeasti olet

Share |

Keskiviikko 22.5.2013 - Pasi Rahikka


pasirahikka.jpgNo-niin, eli tämä ei todellakaan ole yksi näistä rai-rai-viesteistäni, joissa kehun sinua rokkitähdeksi. Olen päässyt näiden viestieni ylitse, onneksi. Tällä kertaa ajattelin puhua kanssasi siitä mitä lentäminen vaatii, jossa myös rohkeudella on oma roolinsa.

MITÄ HILLBILLY HERALD VOI OPETTAA ROHKEUDESTA

Sinun ei tarvitse kuunnella tätä kappaletta Hillbilly Heraldilta, mutta se ehkä hieman keventää sitä mitä ajattelin sinulle kertoa (niin ja heidän kielenkäyttönsä ei ole kovin sopivaa työympäristöön).

Jollet näe videota, klikkaa TÄSTÄ

Jacq ja minä näimme Hillbilly Heraldin Hampton Beachin legendaarisen Slash-tapahtuman avajaisissa. Silloin kun olet avajaisesiintyjänä sinulla on edessäsi vaikeampi keikka. Sen lisäksi, että esiintymisen täytyy mennä nappiin, sinun täytyy kunnioittaa tapahtuman päälinjoja ja sinun on itsessäsi kyettävä vetämään rokkibändin egolla.

Jimmy Heraldilla, Hillbilly Heraldin laulajalla oli vahva lavapreesens. Hän nojaili kaiuttimiin ja tuijotti yleisöään lähes haltioituneena, hän haki katsekontaktia, ja sanoi kaikkia niitä juttuja, joita rokkibändin laulajan täytyy sanoa, kovaa, ylpeäsi ja... niinkuin rokkitähden täytyy.

Se mitä itse opin Jimmyä katsellessani oli siinä, että hän omisti roolinsa ja veti osansa juuri niinkuin kaikki odottivat hänen vetävän. Hän kantoi bändinsä päälaulajan viittaa harteillaan. Käyttäytyykö Jimmy Herald tällätavoin istuessaan ravintolassa? Tuskin. Onko hän yhtä vaikuttava, kuin silloin kun hän oli edellisessä päivätyössään? En usko. Hän on sata kertaa avoimempi, vaikka olisikin sisäisessä maailmassaan ujo.

OLE VALMIINA SITOUTUMAAN

Keskustelin S. Anthony Iannarinon kanssa elokuvassa näyttelemisestä. Hän kertoi minulle tarinan siitä, mitä Dustin Hoffman sanoi roolistaan Kapteeni Koukkuna Koukku-elokuvassa. Hän sanoi jokseenkin näin: “He olisivat antaneet roolin DeNirolle, mutta he pelkäsivät hänen leikkaavan kätensä pois.” (Tarkoittaen sitä, että hän on sen tyyppinen persoona, joka on todella omistautunut rooleissaan.)

Mitä sitten vaatii olla sellainen, kuin haluaa olla? Minkätasoista itseluottamusta ja rohkeutta siinä vaaditaan? Jos olet luonteeltasi ujo, onko tämä haasteesi?

Tässä on Resepti, jota voit harkita roolisi kannalta.

AINESOSAT

Isompi visio, joka ohjaa tavoitteitasi.

Tunne siitä mikä auttaa sinua onnistumaan (ylpeys, yhteisyö, kärsivällisyys?)

Halukkuus sellaisen roolin vetämiseen, joka on erilainen, kuin luontaisesti olet.

ESIVALMISTELU

Päätä, että olet halukas omaksumaan sen roolin, jonka avulla saat hommasi hoidettua. Jos sinun täytyy olla hieman normaalia avoimempi, yritä vetää roolisi palvellaksesi visioitasi. En todellakaan tarkoita nyt sitä, että “ole jotain muuta, kuin oikeasti olet.” Pyydän, että pyrit vahvistamaan itsessäsi sellaisia ominaisuuksia, joita tarvitset tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Ole rohkea siinä mitä sinun pitää olla, mutta älä ole haavoittumaton. Johtajatkin voivat olla väärässä. Pomoilla ei tarvitse olla kaikkia vastauksia. Bändin päälaulajankin täytyy astua aina välillä taka-alalle, olipa kyseessä sitten kuka tahansa legenda.

Jos olet erilainen tässä uudessa roolissasi (ehkäpä olet yyberujo, mutta sinun on silti puhuttava julkisesti) saatat kaivata ylimääräistä toipumisaikaa. Ole valmiina tähän. Suunnittele se. Älä ylibuukkaa itseäsi, jos joudut venyttämään persoonaasi sellaiseksi, jota et normaalisti ole.

YLPEYS ON ROHKEUDEN SERKKU

Brett Cohen on aivan tavallinen kaveri. Hän näyttää tavalliselta. Hänellä on aika tavallinen duuni. Mutta yhtenä päivänä hän päätti tästä huolimatta kokeilla jotain uutta. Hän päätti ruveta julkkikseksi. Hän päätyi hetkellisesti vakuuttelemaan tuhansille ihmisille New Yorkissa, että hän on viimeisin nuori kuuluisuus

Kiinnitä huomiota Brettin käyttäytymiseen tällä videolla. Katso niitä eri tapoja mitä hänen muutoksensa häneltä vaatii. Katso miten hänen ylpeytensä ja jäljitelty itseluottamuksensa luo hänelle uusia tapoja. Yritä samalla muistaa miten hän käyttäytyi ennen tätä muutostaan. Tästä voi oppia monia juttuja.

Miten sinä itse hyväksyt sen roolisi, jossa haluat olla? Mikä osuus siinä on kaikkein vaikeinta sinulle?

~ Are You Wearing the Role You Occupy, Brave Now, Chris Brogan ~

Pasi Rahikka

Alkuperäinen kirjoitus

Pasi Rahikka on perheellinen surffausta rakastava ratkaisu- ja palvelumyynnin ekspertti Lohjalta. Hän on menestynyt urallaan lukuisissa eri myynnin ja myynnin kehityksen tehtävissä. Pasi on saanut kiitosta aurinkoisena ja energisen innostavana asiansa osaavana ammattilaisena, jolla on käytännön kokemusta ja menestystä useilta eri toimialoilta sekä kuluttaja- ja yritysmyynnistä että myös yrittäjänä. 

Hänen positiivinen ja ennakkoluuloton asenteensa ongelmien ratkaisuun yhdistettynä käytännön osaamiseen ja tekemiseen ovat keskeisiä elementtejä, joiden avulla hän voi auttaa yrityksiä myymään enemmän. Pasi osaa myös sosiaalisen liiketoimintamedian valjastamisen myyntiä aikaansaavaksi työkaluksi. Pasin värikäs blogi toimii monille inspiraation ja käytännön työkalujen lähteenä.

Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen


Kommentit

22.5.2013 17:40  Raha ratkaisee

Omasta roolista poistuminen on vaikeinta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini