Blogin arkisto

"Älä ny viitti haihatella"

Share |

Perjantai 12.7.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgJokainen haluaisi olla hyväkroppainen. Jokainen haluasi tulla toimeen hyvin. Jokainen haluaisi onnistua siinä, mitä tekee. Jos pelkällä pillerilla laihtuisi timmiin kuntoon, kyseinen pilleri menisi kaupan kuin häkä!

Onko meillä ihmisillä saalistusvietti niinkuin eläimillä? Onko sittenkin mukavampi "yrittää saavuttaa" kuin saavuttaa? Eikö se, mitä on sanoo haluavansa, ole oikeasti se, mitä haluaa vai miksi samat haihattelut toistuvat puheissa?

Montako vuotta olet haihatellut "laihduttavasi" kropan timmiin kuntoon? (Tänne kohalhtaa, hep!) Eiköhän ne haihattelupuheet ole parempi heittää syrjään ja alkaa tehdä se työ ja ne valinnat, joita timmimpi kroppa edellyttää, jos sitä oikeasti haluaa.

Milloin oikeasti aiot saada tehdyksi keskeneräiset työt/projektit (ai mitkä kaikki?)? Haluatko oikeasti?!

Oletko tietävinäsi, että myynti kulkisi tosi lujaa, jos vain et olisi liian laiska? Eli menet laiskuuden taakse. Haihattelet haluavasi olla huippumyyjä, muttet ole valmis tekemään sitä työtä, mitä se edellyttää! Lopeta haihattelu ja kääri hihat! Älä käytä laiskuus –selitystä enää kenellekään.

Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa! Eräs tuntemani ja valmentamani myyjä teki "puolivaloilla" oman mittapuunsa mukaan riittävän hyvän tienestin viime vuonna. Jostain syystä hän sai uutta potkua ja haihattelu loppui siitä, millaisiin tuloksiin pääsisi, jos viitsisi tehdä oikean työmäärän. Tammi-helmikuun aikana hän on nostanut aktiivisuuttaan liki tuplaan, jonka seurauksena myös kaupantekoprosentti on noussut useamman prosenttiyksikön. Tämä todistaa myös aiemman väitteeni blogikirjoitukissani: Kun aktiivisuus kasvaa, kaupanktekoprosentti kasvaa enemmän kuin lineaarisesti. Tietystikään kontaktointien laatu ei saa heiketä lisävolyymin johdosta.

Kun motivaatio (oikea syy tehdä) löytyy, ihminen onnistuu. Tällöin on avoin oppimaan uutta, tekemään töitä, panostamaan itseensä ja kehittymiseensä. Paras kaverini on pudottanut painoa tammikuun alusta 6,4 kiloa. Hän on todella määrätietoinen uusissa, kestävissä, valinnoissaan.

Kumpikaan edellä mainituista eivät haihattele turhia! He tietävät, mitä heidän tavoite edellyttää ja he haluavat saavuttaa tavoitteensa. He eivät hae muiden hyväksyntää lupaamalla amerikan tyyliin liikoja ja selittelemällä kiireillä ja laiskottelulla.

Lopeta haihattelu!

Esson baarissa on paljon niitä haihattelijoita karvalakki päässä, jotka tietävät, miten sitä menestyisi, mutta he eivät itse ole valmiita duuniin. Jos haksahdan itse haihattelemaan, näpäytä vaan kynsille!

Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, asenne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini