Blogin arkisto

Syitä, miksi johtajat estävät työyhteisöään saavuttamasta korkeampia tuloksia

Share |

Maanantai 7.10.2013 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgNuori vastanimetty johtaja/päällikkö saattaa uhata edeltäjäänsä tai omaa esimiestään vaatimalla enemmän. Riskinä on, että heidän nähdään vaativan liian vähän.

Kovat vaatimukset lisäävät riskiä, että alaiset alkavat vastustaa ja epäonnistumisen riski kasvaa. Riskiä pienentää, että vaatii vähemmän.

Epätavallisen korkeita vaatimuksia esittävät johtajat saattavat saada kollegoittensa tuomion.

Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, tulokset, tulos, vaatimus, kannustus, kannustaminen


Kommentit

10.10.2013 20:49  Lajari Mikko

Vapaassa maailmassa erilaisia näkemyksiä sallitaan. Yritystoimintaan sisältyy hallittua riskien arviointia. Alaisten saattaminen erittäin demotivoituneeseen tilaan on hyvin riskialtis tila. Vaatiminen pitää olla tilannetietoista toimintaa, psykologista pelisilmää edellyttävää. Monissa yrityksissä saataisiin paljon parempia tuloksia aikaiseksi, kun demotivoitumisen elementtejä karsittaisiin; ohjattaisiin ja vapautettaisiin ihmiset työnsä tehokkaaseen tekemiseen. Poikkeuksia on toki aina joukossa. Johtamiseen vaaditaan monipuolista viisautta, mitä ei yleensä liian putkiaivoisille suoraviivaisen vaativille johtajille ole suotu. Nykyaikana oikeasti sivistyneitä viisaita johtajia taitaa olla harvassa.

10.10.2013 21:09  AP

Vain pienen pieni vähemmistö johtajista osaa hoitaa hommansa. Johtajan homma on vaativa.
Vaan eihän se mikään ihme ole suurin osa ei osaa hoitaa hommiaan missään tehtävässä muutoin kuin vain perusrutiiinien osalta ja se ei tässä maailmassa todellakaan riitä. Yllättävän harva vaan tuntuu tajuavan sen, luuelee jopa olevansa ties mitä , jotkut ei edes välitä.

14.10.2013 12:49  Heikki Matias Luoma

Kiitos Lajarin Mikolle ja AP:lle laajentavista huomioista.

Lajarin Mikko: "ohjattaisiin ja vapautettaisiin ihmiset työnsä tehokkaaseen tekemiseen"
Asioiden yksinkertaistaminen on mielestäni yksi johtamisen avaimista. Tarkoitan yksinkertaistamisella tolkun luomista monimutkaiseen hälinään ja se näkyy mm tavoitteina, mitattavina suorituksina ja tehtävänkuvauksina. Muuta on jätettävä tekemättä.

"Johtajan homma on vaativa."
Vaatimuksia on niin paljon, että superihminenkin on helisemässä niiden kaikkien kanssa. Osa onnistunutta johtamista kai on se, että osaa karsia ja keskittyä oleelliseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini