Blogin arkisto

Miksi johtaja nousee sängystä joka aamu mennäkseen töihin?

Share |

Maanantai 28.10.2013 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgMiksi on tärkeä kysymys.

Miksi sinä menet aamulla töihin? Miksi juuri tiettyyn työpaikkaan? Syysi voi olla palkka. Tarvitset rahaa.

Syysi voi olla myös yrityksen kulttuuri. Käyt töissä juuri tietyssä yrityksessä, koska pidät sen kulttuurista, tavasta toimia ja työtoverisi jakavat käsityksesi sinun kanssasi. Teette työtä samoilla uskomuksilla ja arvoilla.

Työskentelet uskomustesi ja arvojesi puolesta edistämällä niiden toteutumista.

Uskoessasi rehellisyyteen viihdyt yrityksessä, jossa muutkin ovat rehellisiä. Kun uskot analyysiin ja faktoihin, olet kotonasi kun kollegasi uskovat samaan tai, kun pidät luovuutta tärkeimpänä, haluat ympärillesi luovia ihmisiä.

Toimit asiakkaanakin niin.

Uskoessasi rehellisyyteen toimit rehellisyyden puolesta ostamalla tuotteita ja palveluja yrityksiltä, joita pidät rehellisinä. Jos haluat muuttaa maailmaa, ostat maailmaa muuttavia tuotteita ja palveluja. Samoin tekevät muutkin. Hekin ostavat tuotteita ja palveluja uskomustensa mukaisesti.

Asiakkaiden uskomusten ja yrityksen uskomusten kohtaaminen voi synnyttää kultin.

Sellaisesta esimerkki on Apple. Applen slogan on Think Different, ja Apple todellakin edustaa eri tavalla ajattelua. Individualismiin ja yksilöllisyyteen uskova ostaa Applen tuotteen, mutta Apple ei pysty tekemään ihmistä yksilöllisyyteen uskovia.

Yksilöllisyyttä tärkeänä pitävät löytävät Applen, koska Apple kertoo mihin se uskoo.

Kun yritys kertoo maailmalle uskonsa saa yritys seuraajia, jotka uskovat samaan. Seuraajat haluavat edistää uskomustensa toteutumista ostamalla yrityksesi tuotteita ja palveluja.

Sinäkin voit tehdä samoin omassa elämässäsi. Kerrot ulos mihin uskot ja muut, jotka jakavat uskomuksesi liittyvät sinun kannattajiksesi.

Jos yrität vakuuttaa toisille, että olet oikeassa, niin toiset voivat ottaa vastakkaisen kannan, mutta kertoessasi mihin sinä uskot, sinä kutsut muita samaan uskovia tulemaan vapaaehtoisesti mukaasi edistämään sitä mihin te uskotte. Miksi johtaja nousee sängystä joka aamu mennäkseen töihin?

Hän nousee, koska hän uskoo johonkin.

Se on hänen syynsä nousta sängystä.

Jos hänen uskonsa on hänelle itselleen selvä, hän nousee virkeänä ja tarmokkaana toteuttamaan uskomustaan.

Jos hänen uskomuksensa on selvä muille organisaatiossa työskenteleville, he työskentelevät johtajan uskomusten levittämiseksi ja tukemiseksi liittymällä organisaatioon.

Jos organisaation uskomukset ovat selviä asiakkaille, asiakkaat jotka uskovat samoin, ostavat yrityksen tuotteita ja palveluja.

Yrityksen olemassa olon syytä kutsutaan yrityksen missioksi. Se on lyhyt kuvaus yrityksen filosofiasta, mitä yritys omasta mielestään edustaa, edistää ja tukee.

Jokaisella on oma missio, jota hän toteuttaa.

Jos missio on kirkas itselle, sen voi selkeästi viestiä muille ja saada liittolaisia kaikista muista, jotka uskovat samaan missioon.

Arvostan, jos haluat antaa palautetta tai oman mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään tai lähetä minulle s-postia.

JAA artikkeli LinkedInissä kavereillesi!

Heikki Matias Luoma
Actional Oy
www.actional.fi

Avainsanat: Heikki Luoma, asenteet, arvot, yritysarvot, yrittäminen, missio


Kommentit

28.10.2013 10:59  Suomi hurraa

Suurin osa käy töissä, koska on pakko, eivätkä he ajattele juuri yhtään mitään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini