Blogin arkisto

Trainers? Houselle 100 000 taalan vinkki, ettette jää jalkoihin!

Share |

Perjantai 27.12.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgInnovatiivisuus! Uusiutuminen. Prospektointi. Asiakasmahdollisuuksista käsin yrityksen johtaminen! Itsensä alentaminen asiakkaan edessä myyjän rooliin! Kerro tarina mahdollisimman monelle. Maailma täyttyy kohinasta, kohtaaminen jää. Uusiutuminen edellyttää uusia tuttavuuksia, uusia ihmisiä. Tekeminen ja kokeilu, kokemuksellinen oppiminen. Vain kokemuksesta voi oppia ajattelemaan uudella tasolla.

Trainers’ Housen leijonat eivät karjahtele, eivätkä näe metsää puilta tai puita metsässä?

Yllä olevat poiminnat ovat johtajuusguru, yrittäjä, Jari Sarasvuon viimeaikaisista puheista poimittua. Olen kahlannut Sarasvuon kirjoja läpi, olen kuunnellut äänikirjoja ja lisäksi kevään radio-ohjelma-aineistoa, 21 jaksoa, olen ammentanut lukuisia kertoja per jakso läpi (latasin ne mp3:na puhelimeen ja juoksulenkeillä toimivat hyvänä kaverina).

Joko nyt on aika antaa esimerkki kummallisuuksista!

Mitä Trainers’ Housessa oikein ajatellaan siitä, että prospekti käy kävelee harvase kuukausia kaupan sisään, mutta lähtee ulos ilman palvelua? Miten niin? No, mikä feikkiblogi oheinen sitten on?

Trainers’ Housen nettisivuilla on johtajan polut ym. koulutukset esitettynä tyylikkäästi. Sitten siellä on blogi, johon joku firman edustajista kirjoittaa silloin tällöin – välillä myös itse maestro-Jari! En osaa sanoa, kuinka monet noita kirjoituksia lukevat, mutta kommentointiaktiivisuus on köykäinen. Kirjoituksia ei tietääkseni promota millään tavalla. Vuosi sitten laitoin Antti Kiukaalle henkilökohtaisen FB-viestin, kommentoituani erästä artikkelia, että miksette tee FB-sivua, johon houkuttelette tykkääjiä ja jolle promoatte mm. noita kirjoituksia. Vastausta ei ole kuulunut – tähän mennessä.

Muutaman kommentin olen kirjoitellut kyseiseen blogiin. Ne menevät hyväksymisprosessiin, josta hyväksyntä on tullut. Ilmeisesti kommentit eivät olleet ainakaan asiattomia. Mutta miksi ihmeessä niihin ei tule kommentteja takaisin? Prospektina aiheutan aaltoliikkeen (“häiriön avulla”), mutta Trainers’ Housen poppoo päättää aiheuttaa destruktiivisen interferenssin vastaamatta jättämisellä ja aalto sammuu.

Silti olen palannut lukemaan blogia ja kynsille saamisesta huolimatta välillä innostun kommentoimaan. No, ei siinä mitään. Selvästikään tuon blogin ei ole tarkoitus olla vuorovaikutteinen. Mutta mikä on huvittavinta? Naureskelimme parin yrittäjätuttavan kanssa eilisen Sarasvuon puheen jälkeen, että miksei Trainers’ House uusiudu itse. Ensimmäisen kappeleen sisältö käytäntöön.

Eli jos siellä löytyy joku vähänkään asiakasta tai rahaa haistava kaveri, kannattaisi klikata blogiin kirjoittaneiden nimet (siis hyvin harvojen!) ja katsoa ohjautuuko liikenne jollekin nettisivulle (jos ei niin KVG =D ). 5 min analyysi, millainen jahvetti on kyseessä ja luuria kuumaksi.

“Hei Juha, olet kommentoinut muutaman kerran ansiokkaasti hiukan retuperäisesti hoitamaamme blogiimme. Lisäksi kirjoitat aktiivisesti ja raflaavastikin omaa blogia, hieno osoitus sitoutumisesta itsensä kehittämiseen. Kiitos kommenteista! Vaikutat fiksulta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneelta yrittäjältä/johtajalta. (keskustelu jatkuu ja Juha päästetään avoimilla kysymyksillä ääneen, ja kenties sovitaan tapaamisesta tms).”

Vai onko tilanne se, ettei alkavilla Johtajan polku –koulutuksilla ym. ole tilaa? Jos ei 6 kuukauden sisään, niin olisiko vuoden päästä? =) C’moon! Prospekti tulee kauppaan uudelleen ja uudelleen ja myyjä päästää kalan katiskasta pihalle.

Vai etsittekö isompia kaloja katiskaan Jarin puheista poiketen? "Jos yritys haluaa tehdä kassavirtaa, se ei yritä tehdä enemmän isoja kauppoja…" No, ihan sanatarkasti tuo ei mennyt, mutta pointti on se, että "pieniä asiakkaita" hankitaan paljon.

Yksinkertainen idea, mutta kai toteuttamaton? Mikä hyvä puoli blogikommentoijissa on? Keittiöpsykogisen arvauksen pohjalta 99% meistä haluaa kehittää itseä, 1% "vain kettuilee".

Minusta selviää Googlaamalla helposti, minkä kokoisen ja millaisen firman TJ-yrittäjänä toimin, minkä verran blogikirjoituksia olen 1,5 vuoden aikana kirjoittanut (no paljastettakoon tämä tieto eli yli 200). Lisäksi käyn jatkuvasti erilaisilla koulutuksilla, mm. NBForumeilla vuosittain ja tämän paljastan blogikirjotuksilla. Blogista selviää jopa persoonallisuudesta tietoa, joten ammattimaisesti myyntiä suorittavan firman myyjällä olisi probabilistinen estimaatio siitä, miten minua kannattaisi lähestyä.

Asiakkaat voivat olla lähempänä kuin luuletkaan? Katso ympärillesi, katso myös lähelle. Asiakas saattaa pyöriä näyteikkunan edessä tai jopa kaupassa, mutta sinä katselet meren toiselle puolelle.

Lainaan Sam Waltonia, Walmartin perustajaa: "Suuren on ajateltava pienesti".

Niin, tämä minun esimerkki oli vain yksi muiden joukossa ja raflattu tietenkin. Paljon potentiaasempaa asiakaskontaktia löytynee vieläkin helpommalla.

P.S. Kiitos Jari, kun aloit seurata minua Twitterissä, vaikka siellä aktiivisuuteni on ollut varsin kesyä.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, carpe diem, myyminen, myynti ja markkinointi, sarasvuo, tartu hetkeen, yrittäminen, yritysjohtaminen


Kommentit

29.12.2013 14:54  AP

Täytyy muistaa, että pääosin Jarin, kuten koko yhtiön opit ovat muualta täysin kopioituja ja kun se on jäänyt siihen, näemme kuinka kannettu vesi ei kaivossa pysy määräänsä kauempaa.

30.12.2013 15:09  Trainers House kohta kaput?

http://www.uusisuomi.fi/raha/65254-nokian-ex-pomon-terveiset-jari-sarasvuolle-niskalaukausta-vaille

2.1.2014 10:36  Juha Ahola

Minusta juuri tänä päivänä nopea, iteratiivinen tapa, luovia ja löytää uusia ratkaisuja on tärkeä.

Twiittasin kyseisen artikkelin myös suoraan Sarasvuolle, joka kiitteli asiallisesti ja aikoi ottaa asiaa agendalle.

Mielestäni sisällön osalta asiallinen herättely, sopipa ko. tapa heidän valitsemaan strategiaan (=verbi :) ) tai ei.

2.1.2014 10:47  Hämyä?

Eikös sen Sarasvuon pitänyt olla vain taustalla ja osaomistajana, eikä operatiivisssa tominnassa? Mitenkähän siis aikuisten oikeasti?

2.1.2014 11:26  Juha Ahola

Mene ja tiedä. =D Onhan hän kuitenkin yrittäjä. Voihan sitä hallituksesta käsin tai muutoinkin toimia "neuvonantajana". ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini