Blogin arkisto

Vakuuta vaikuttaja - ja portit aukeavat!

Share |

Perjantai 31.1.2014 - Juha Ahola


juhaahola.jpg"Jokainen tsäänssi on mahdollisuus!" Noin legendaarinen Matti Nykänen sanoi. Vaikka tuo voi kuulostaa hupaisalta niin siinä piilee sitäkin suurempi viisaus.

Ihminen, joka ymmärtää panostaa jokaiseen kohtaamiseen (ainakin pyrkii siihen), löytää uusia mahdolisuuksia ja onnistuu.

Älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä. – Äiti Teresa 

Jos hakee töitä ja ajattelee, että hyvä vuorovaikutus vain rekrytoijien kanssa työhaastattelussa riittää niin suurin osa mahdollisuuksista saada työ jää käyttämättä. Tulevan työpaikan työtoverin, esimiehen, yrittäjän tai johtajan saattaa kohdata vaikkapa urheilutapahtumassa tai puistossa. Joskus sattumanvaraisen ihmisen vakuuttaminen kasvokkain saattaa avata mahdollisuuden päästä kyseisen henkilön tunteman johtajan tai yrittäjän puheille.

Yhtälailla tulevia asiakkaita ja muita sidosryhmiä kohtaa tuon tuostakin liki päivittäin. Ihminen on liikkuva käyntikortti. Sitä joko tekee vaikutuksen ihmisiin tai sitten ei tee. Kerroin vastikään blogissani, kuinka petasin välittämästi minuun vaikutuksen tehneelle henkilölle paikan tuttavayrittäjälle työharjoitteluun. Jos henkilö ei vakuuta niin on helppo sanoa: "pitääpä miettiä", "saapa nähdä, katellaan."

Eritoten työnhakijoille antaisin vinkkiä siitä, että kannattaa ymmärtää olevansa kävelevä käyntikortti. Vakuuta ihmiset. Ole avoin, tee vaikutus. Ota koppi, kun joku antaa sinulle vinkkiä tai on valmis auttamaan. Toistan: ota koppi! Kun vaikkapa joku henkilö sanoo: "mulla saattais olla yks kontakti, jolle kannattaisi soittaa." niin pyydä ystävällisesti, passaisiko, jos saisit puhelinnumeron ja voisit soittaa hänelle, äläkä sano vain, että "ahaa, mielenkiintoista." Äläkä epäröi soittaa viimeistään seuraavana päivänä.

On fiksua kulkea avoimin mielin ja ymmärtää tarttua mahdollisuuksiin. Jos tietää, kuka on vaikutusvaltainen ja kenellä on laaja sosiaalinen verkosto, tiedon hyödyntämättä jättäminen olisi tyhmyyttä.

Näetkö mahdollisuuksia vai esteitä? Sitä löydät, mitä ajattelet, että löydät!

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, päätös, rohkeus, tartu hetkeen, toiminta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini