Blogin arkisto

Yrittäjänä toimiminen - rekrytoi asennetta

Share |

Perjantai 21.2.2014 - Juha Ahola


juhaahola.jpgHaastattelussa yrittäjä Mikko hanski, osa 2/3.

REKRYTOI PARASTA OSAAMISTA JA ASENNETTA

Mikko pitää rekrytoinnissä tärkeimpänä kriteerinä asennetta! Ilman eteenpäinvievää ja intohimoista asennetta työskentely ei ota riittävästi tuulta purjeisiin. Osaamisen puutteen voi korjata, mutta asenteen puute  tai heikkous on vaikeampaa. Hyvällä asenteella Mikko tarkoittaa innostusta tai jopa intohimoista asennetta koodaamiseen, nopeaa toimintaa, rakentavahenkistä vuorovaikutusta mm. ottaa ohjeita vastaan ja kommunikoida. Lisäksi Mikko edellyttää iPhone-koodaamisesta todennettua osaamista ja pitää referenssejä tärkeinä.

YRITTÄJYYS

Yrittäjyydessä Mikkoa yllätti ehkä eniten se, että hoidettavia nk. juoksevia asioita on paljon, mikä on tietysti pois substanssiosaamiseen keskittymisestä. Byrokraattista "papereiden pyörittelyitä" tulee väkisinkin ja tavalla tai toisella niiden hoitumisesta on huolehdittava. Volyymiä Appiukko Oy:n on tarkoitus kasvattaa maltillisesti askel askeleelta ja ajatuksena olisi työllistää täältä lähialueelta 5 vuoden sisään noin 5 – 10 työntekijää.

MARKKINOIDEN KEHITYKSEN SEURAAMINEN 

Usein promotetaan, että pitäisi olla askeleen edellä kilpailijoita. Mikko näkee tilanteen pienenä toimijana kuitenkin toisin. Hän antaa isojen kilpailijoiden pilotoida kehitysprojektit ja kokeilla niiden imua markkinoilla. Kun Mikko näkee, mikä vetää, hän hyödyntää tämän tiedon. Tässä voi olla viisautta, sillä isoilla toimijoilla on vara kokeilla heidän mittapuulla pienehköillä investoinneilla, mikä vetää ja mikä ei. Samanlaiset investoinnit kuitenkin pienelle yritykselle olisivat aivan liian isoja ja monesti liian suurta riskiä aiheuttavia. On siis tärkeä seurata missä alalla mennään teknisesti, sisällöllisesti ja trendien osalta.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, markkinat, rekrytointi, yrittäjyys, yrittäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini