Blogin arkisto

Taikasanoja ja pari muuta pikku loitsua

Share |

Torstai 24.4.2014 - Pasi Rahikka


pasirahikka.jpgDobroye utro on hyvää huomenta venäjäksi. Ai mistäkö nyt tuulee? Idästä tietysti. Haluan oppia uuden kielen, uusia taikasanoja. Ai miksikö? Koska niiden avulla on mahdollista tehdä ihmeitä. Kokea pieniä onnistumisia.

Minua kiehtoo ajatus uuden oppimisesta. Olen sitä mieltä, että osaamisen jatkuvasta kehittämisestä on hyötyä. Minusta jatkuva oppiminen on ainoa vaihtoehto onnistua tulevaisuudessa. Ja taikasanoissa on magiikkaa...

On varmaan helpointa aloittaa perusasioista. Otan itse ison lasin kristallinkirkasta kylmää vettä. Suoraan kraanasta. Mitä sinä otat? Kahvia? Onko kaikki muutenkin hyvin, vai askarruttaako jokin, tai kaipaatko apua, tai ideoita, tai jotain...?

SPASIBO

Kiitos. Pienet sanat. Taikasanat. Ne saavat ihmeitä aikaan. Et oikeasti usko, mutta olen kirjoittanut tätä juttuani sinulle monta kertaa. Olen miettinyt. Sinua. Niitä ihmisiä, asioita ja juttuja joita tälläkin viikolla eteeni on sattunut. Niitä tapahtumia, jotka ovat herättäneet suuria tunteita. Kiitollisena.

Mitä voisin kertoa sinulle. Tänään.

Olen huono pyytämään apua. Jotenkin avun pyytäminen on vaikeata. En tiedä miksi. Pyysin apua hyvältä ystävältäni taannoin erääseen sellaiseen ongelmaan, jota en itse pystynyt ratkaisemaan. Hän vastasi epäröimättä kyllä ja jatkoi sanomalla "...kiva, että voin välillä olla avuksi...". Menin sanattomaksi. Hiljaiseksi. En tiennyt mitä sanoa. Joten sanoin kiitos.

YOU'RE WELCOME

Olet varmasti kuullut sen, että yksi parhaimmista tavoista auttaa itseään on auttaa muita. Vai oletko? Tässä on kyse antamisesta. Kun annat jotain itsellesi arvokasta jollekin toiselle, annat arvoa. Omastasi. Se voi olla aivan mitä vain. Osaamistasi. Aikaasi. Apuasi. Arvostustakin.

Antamisessa on voimaa. Elävää energiaa.

Näiden asioiden avaaminen sanalliseen muotoon, siten, että kuulisit ajatukseni, on vaikeata. Jotenkin kaikki kohteliaisuuteen liittyvät asiat ovat sellaisia, että niiden selittäminen kirjoittamalla tuntuu kohtuuttoman vaikealta. Ne pitäisi näyttää. Erona siinä, että annan jotain ja olen hiljaa, tai annan jotain ja sanon ole hyvä on se, että arvostan itse antamista enemmän. Minusta.

FÖRLÅT

Oletko lukenut riittävästi höpinöitäni? Tänään mutkat olivat pitkiä. Anteeksi. Toivottavasti kuitenkin ajatus pienien sanojen voimasta koskettaa sinua. Toivoisin, että voisin jakaa sinulle edes yhden asian, vaikkapa jaettavaksi eteenpäin, tai kokeiltavaksi ja osaksi omaa arkeasi. Tänään tämä koko juttu on ehkä hieman hölmö. Kyllähän sinä osaat jo tämän.

Reseptini, ne kolme maagista taikasanaa, jotka saavat ihmeitä aikaan:)

  1. Kiitos. 
  2. Anteeksi. 
  3. Ole hyvä. 

Uskon, että näiden avulla voi helpoiten ja parhaiten osoittaa arvostustaan muita kohtaan.

Huomenna aamulla. Kun joku avaa sinulle oven, tai kysyy haluatko kupin kahvia. Hymyile. Katso silmiin ja sano kiitos. Niin. Jos haluat olla todella rohkea kokeile sanoa jollekin tuikituntemattomalle ihmiselle hymyillen huomenta. Saatat yllättyä, kuinka pienillä sanoilla on suuria vaikutuksia. Jos et halua. Ei se mitään. Kaikki on silti hyvin.

Entä mitä siihen uuteen kieleen sitten tulee, miksi kerroin siitä? Siksi, että eräs minulle tärkeä ihminen sanoi juuri, että kieltä vaihtamalla voimme näyttää uusia puolia itsestämme. Vaihdamme näkökulmaa. Olen samaa mieltä.

Onko taikasanoja olemassa? Oikeasti? Nämä olivat minun sanojani. Kerro sinä omista sanoistasi. Laita kommenttia alle, tai viestiä minulle. Kuulisin niistä mielelläni.

Aurinkoa ja onnistumisia uuteen viikkoosi!
Pasi :)

Pasi Rahikka

Alkuperäinen kirjoitus

Pasi Rahikka on perheellinen surffausta rakastava ratkaisu- ja palvelumyynnin ekspertti Lohjalta. Hän on menestynyt urallaan lukuisissa eri myynnin ja myynnin kehityksen tehtävissä. Pasi on saanut kiitosta aurinkoisena ja energisen innostavana asiansa osaavana ammattilaisena, jolla on käytännön kokemusta ja menestystä useilta eri toimialoilta sekä kuluttaja- ja yritysmyynnistä että myös yrittäjänä.

Hänen positiivinen ja ennakkoluuloton asenteensa ongelmien ratkaisuun yhdistettynä käytännön osaamiseen ja tekemiseen ovat keskeisiä elementtejä, joiden avulla hän voi auttaa yrityksiä myymään enemmän. Pasi osaa myös sosiaalisen liiketoimintamedian valjastamisen myyntiä aikaansaavaksi työkaluksi. Pasin värikäs blogi toimii monille inspiraation ja käytännön työkalujen lähteenä.

Avainsanat: Pasi Rahikka, kieli, oppiminen, sanat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini