Blogin arkisto

Sanat auttavat saavuttamisessa

Share |

Torstai 22.5.2014 - Pasi Rahikka


pasirahikka.jpgBy Chris Brogan

Yksi fraasi, joka saa karvani joka kerran pystyyn on "te kaverit". Tiedäthän mitä tarkoitan? Tämä aiheuttaa välittömästi pari psykologista tönäisyä:

  1. Henkilö, joka sanoo "te kaverit" ei kuulu joukkoon. Koska hän erottaa itsensä muista.
  2. Henkilö, joka sanoo "te kaverit" näkee minut osana joukkoa, eli hän ei näe ja huomaa MINUA.

Minulle oikeiden sanojen valitseminen on todella tärkeätä. Entä sinulle? Tässä ajattelemisen aihetta sille, miksi sinunkin kannattaa miettiä sanojasi.

SANAMME KERTOVAT AIKEISTAMME

Jos kerrot minulle, että yrität laihduttaa, kerroit minulle itse asiassa kaksi asiaa itsestäsi: "yrität" (et ole varma) laihduttaa (hetkellinen voitto elämäntapamuutoksen sijasta).

Huomaatko miten tämä toimii? Se mitä sanot johtaa siihen mitä teet. Ja se mitä teet johtaa taas siihen, missä voit kehittää itseäsi ja muita, tai jos haluat päästä eroon mistä tahansa aiemmasta taakastasi.

Tämän kaiken ei todellakaan tarvitse olla mitään korkealentoista ja kosmista. Tämä on totaalisen todellista ja käytännönläheistä. Varoituksen sana silti: jos rupeat kiinnittämään huomiota siihen mitä sanot ja mitä sanoja käytät, elämäsi tulee muuttumaan. Kaikki elämässäsi tulee muuttumaan. Pikkujuttuja siellä ja toisia juttuja tuolla, mutta kaikki muuttuu. Miksikö? Koska sanat ovat aivan kuin tähtäinristikko, jota käytämme aikomustemme ohjaamisessa.

"Tee tai älä tee", kuten kuuluisa filosofi Yoda sanoi. "Yrittäminen ei ole vaihtoehto".

SANAT OVAT SIEMENIÄ

"Älä mieti sitä mitä meinaat tehdä seuraavaksi heti tämän jutun luettuasi". 

Toimiko tämä? Rupesitko miettimään sitä mitä aiot tehdä seuraavaksi?? Tässä on yksi erittäin konkreettinen oppitunti: jos puet kaikki hommasi positiiviseen kehykseen ne toimivat paljon negatiivista näkökulmaa paremmin.

"Elä terveellisemmin" on paljon parempi, kuin "pudota painoasi." Miksi? Ajattelun taustalla on se, että olet suuntaamassa jotain kohti. Kylvät siemeniä sen suhteen, että terveydellä on merkitystä. "Lopeta tupakointi" ei toimi, mutta "elä terveellisesti" auttaa jo enemmän. 

Poista sanastostasi sellaiset määritteet kuten "yritän" ja "suunnittelen" ja kaikki muukin sellaiset sanat, jotka eivät ilmaise sitoutumistasi, jolloin saat tästä kaikesta vielä enemmän irti.

HUONOT IHMISET KÄYTTÄVÄT SANOJAAN HUONOIHIN JUTTUIHIN 

Joukossamme on paljon sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät sanojaan ilkivaltaisesti ja vielä enemmän niitä, joiden puheet ovat harhaanjohtavia. Aivan kuten mitä tahansa muutakin työkalua, voimme käyttää sanojamme saadaksemme aikaan joko positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia. Jos syöt laatikollisen laastareita, se ei todellakaan paranna vatsahaavaasi. Voit yhtä hyvin käyttää mustaa ruutia parantamaan haavojasi ja pysäyttämään verenvuotosi (tämä toimii ainakin elokuvissa).

Joten sitoudu siihen, että käytät omia supervoimiasi vain hyviin tarkoituksiin. Jooko?

VALMIS PAKETTI

Yrityksessäsi tai organisaatiossasi roolisi on (huolimatta siitä mitä teet) ohjata ihmisiä ja heidän ajattelutapojaan prosessin edetessä. Voit helposti saada ihmiset tuntemaan itsensä tervetulleiksi, tai voit yhtä helposti jättää heidät ulkopuolisiksi. Voit sekoittaa heidän ajatuksiaan suurilla puheillasi tai voit yhtä hyvin pitää asiat helpposti ymmärrettävinä. Voit valita ja käyttää sanoja, jotka ovat konkreettisia korkealentoisten sijasta, tai päinvastoin.

Valitse sanasi. Valitse sanasi kaikkialla. Sano hyviä asioita itsestäsi. Ole mieluummin positiivinen kaikissa lauseissasi kun se vain on mahdollista. Etsi paikkoja, joissa voit olla muutoksen tukena ja lyön vetoa, että sanasi, joita käytät näissä tilanteissa voivat olla vieläkin parempia.

Huomio. Aikomus. Ihmiset ympärilläsi kiinnittävät huomiota siihen miten ilmasemme aikomuksemme. Nähdäänkö taas ensi viikolla?

PIENI PYYNTÖ

Etsin tapoja näiden juttujeni jakamiseen sellaisten ihmisten keskuuteen, joille näistä voi olla hyötyä. Jos haluat auttaa hieman, tässä kolme tapaa näiden juttujen jakamiseen.

  1. Twiittaa tämä. 
  2. Lähetä kaverisi alkuperäiseen versioon
  3. Kutsu heidät tilaamaan ääniversion päivitykset postiinsa.

Jos sinun ansiostasi näitä juttua lukee yksikin uusi ihminen, olet taikuri. Reilua?

--Chris...

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Pasi Rahikka

Alkuperäinen kirjoitus

Pasi Rahikka on perheellinen surffausta rakastava ratkaisu- ja palvelumyynnin ekspertti Lohjalta. Hän on menestynyt urallaan lukuisissa eri myynnin ja myynnin kehityksen tehtävissä. Pasi on saanut kiitosta aurinkoisena ja energisen innostavana asiansa osaavana ammattilaisena, jolla on käytännön kokemusta ja menestystä useilta eri toimialoilta sekä kuluttaja- ja yritysmyynnistä että myös yrittäjänä. 

Hänen positiivinen ja ennakkoluuloton asenteensa ongelmien ratkaisuun yhdistettynä käytännön osaamiseen ja tekemiseen ovat keskeisiä elementtejä, joiden avulla hän voi auttaa yrityksiä myymään enemmän. Pasi osaa myös sosiaalisen liiketoimintamedian valjastamisen myyntiä aikaansaavaksi työkaluksi. Pasin värikäs blogi toimii monille inspiraation ja käytännön työkalujen lähteenä.

Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini