Blogin arkisto

Kuivaa koodausta

Share |

Tiistai 24.6.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgDRY – Don’t repeat yourself. Tämä on itsestään selvyys koodatessa, mutta aina kun on kiire niin sääntö meinaa unohtua. Eli Copy-Paste- koodaus valtaa ajatusmaailman. Eli yksinkertaisia asioita ei tule palasteltua ja kutsuttua. Vaan sen sijaan tekee Copy-Paste- koodausta.

Kiireessä koodatessa tulee helposti sorruttua “märkään koodiin” eli WET:iin. “Write everything twice” eli WET on pakollista joissain tapauksissa, mutta normaalisti useamman kerran toistuva komponentti kannattaa kirjoittaa aina  itsenäiseksi. Se helpottaa kummasti koodausta, testausta ja lisää luotettavuutta.

Varsinkin kiireessä tämä sääntö unohtuu liian helposti ja komponenttien luominen unohtuu. Ja siitä syystä sitten koodi rapautuu tasaisen varmasti. Ja pienikin muutos jossain toistuvassa komponentissa pitäisi muistaa korjata kaikkialle.

Eli aina kun teet jotain uutta, niin pohdi käytetäänkö komponettia useamman kuin kerran. Ja jos käytetään, niin eriytä se helposti käytettäväksi. OIkoonpa se sitten funtio, konffitiedosto tai käännöstiedosto. Ja sen jälkeen korjaat asiat vain kertaalleen.

Kuivaa koodausta (DRY) pohdin tänään, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, koodaus, toisto, copy-paste, luominen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini