Blogin arkisto

Vauhdikkaasti keskeytyksistä huolimatta

Share |

Torstai 17.7.2014 - Pasi Rahikka


By Rob Hatch

keskeytys.jpg

Loistohuomenta! Olemme tainneet joskus aiemminkin jutella ylimääräisten häiriöiden poistamisesta. Halusin jälleen jakaa kanssasi tähän samaan aiheeseen liittyen, muutamia lisäajatuksia uudelleen aloittamiseen ja hommiisi palaamiseen liittyen.

Osa omia rutiineitani on suunnitella seuraava päiväni tekemiset edellisenä iltana. Aamuni koostuu yleensä kolmesta tai neljästä noin 40 minuutin jaksosta, joiden välillä pidän lyhyitä taukoja.


Valitsen sen mitä teen etukäteen ja suunnittelen nämä palaset projektieni mukaan, jolloin ne myös auttavat minua hallitsemaan (jollei jopa poistamaan) kaikki häiriöt ja keskeytykset. Kaikista yrityksistäni ja virityksistäni huolimatta en voi kuitenkaan täysin estää sellaisten asioiden tapahtumista, jotka aiheuttavat keskeytyksiä suunnitelmiini.

Tämä voi kuulostaa tutulta. Löydät omat aamufiiliksesi, olet keskittynyt ja edistät tärkeitä projektejasi vauhdilla. Sitten tapahtuu jotain.

Keskeytys voi johtua siitä, että saat jonkun puhelun, johon on pakko vastata. Se voi johtua jostain perheenjäsenestä, asiakkaastasi, tai jostain sellaisesta jutusta, jota olet odottanut tapahtuvaksi. Kaikesta huolimatta keskeytys vetää huomiosi pois siitä mitä olit tekemässä, vaikkapa vain kymmeneksi minuutiksi.
Keskeytyksestä johtuen, kun vihdoin laitat puhelimen pois ja istahdat takaisin koneesi äärelle, et enää pääsekään takaisin vauhtiin, vaan tunnet paremminkin ahdistusta.

"Mikä unohtui?"

Me emme todennäköisesti tietoisesti ajattele näin, emmekä huomaa tätä käytöksessämme, mutta me toimimme näin. Avaat sähköpostisi, facebookin, tai twitterin, etsien niitä juttuja, joita tapahtui poissa ollessasi.

Meillä on jokin lähes pakonomainen tarve tehdä näin, kun poistumme hetkeksi työpöytämme ääreltä. Tarkistamme ponnekkaasti kaikki kanavat ja laitteemme. Tarkistamme onko joku laittanut meille jotain viestiä tai vastausta, joka odottaisi meitä. Päädymme helposti sivuraiteille hommistamme.

Sillä mitä olimme tekemässä, tai mitä suunnittelimme tekevämme, ei ole juurikaan väliä, sillä nämä häiriöjutut ajavat omaa ohituskaistaansa ja joudumme tekemään valtavasti töitä päästäksemme takaisin suunnittelemallemme polulle.

Poukkoilumme ei todellakaan paranna tuottavuuttamme.

Valmistaudu paluuseesi

Hommien jatkaminen ja niihin palaaminen vaatii aina oman prosessinsa. Keskeytys voi johtua lomasta, työmatkasta, tai vaikka puhelinsoitosta. Paluuta kannattaa miettiä ja tämä on järkevämpää tehdä etukäteen, jotta huolehdit tuottavuudestasi.

Mitä jos sähköpostin ja somen tarkistamisen sijaan istut ensin 30 sekuntia katsomassa tai ajattelemassa alkuperäistä suunnitelmaasi suunnitellen sitä mitä meinaat seuraavaksi tehdä?

Miltä hommasi näyttäisivät, jos käyttäisit nuo muutamat irtosekunnit valmistautuaksesi paluuseen ja hommiesi jatkamiseen?


Itselleni valmistautumattomuuden hinta on se, että jään hoitelemaan kaikkea sitä mitä mailistani tai twitteristäni löydän, jolloin joudun totaalisen sivuraiteille niistä jutuista, joita minun piti tehdä. Kaikkein arvokkainta ajankäytölleni olisi silti se, että muistan prioriteettini ja teen töitä tärkeimpien asioiden parissa.

Tässä loppuun muutama konkreettinen vinkki valmistautumiseen:

  • Käytä hetki siihen, että kirjoitat muistiin niitä juttuja, joita sinun täytyy keskeytyksestä muistaa. Vinkki: Pidän itse aina muistikirjaani käsieni ulottuvilla, jotta voin kirjoittaa ajatuksiani muistiin.
  • Tsekkaa päivän suunnitelmasi toistuvasti. Mitä olit tekemässä ennen keskeytystä? Mistä kohdasta jatkat eteenpäin?
  • Tee mahdollisimman yksinkertaisia säätöjä aikatauluusi, jos niitä yleensä täytyy tehdä.
  • Palaa suoraan kesken jääneeseen tehtävääsi.


Toisinaan kaikki yllä oleva on aivan yhtä helppoa kuin hengittäminen, ja toisinaan taas ei. Kaikesta huolimatta on paljon parempi palata siihen mitä olit tekemässä, kuin murehtia sitä mitä missasit Twitterissä.

Oletko samaa mieltä?
-Rob

Ja lopuksi: Järjestän kalenteriini lisää valmennusaikoja, eli jos olet uutiskirjeeni tilaaja saat ylimääräisen 20% alennuksen koulutuksesta. Rehellisesti valmentaminen on yksi kaikkein rakkaimmista hommistani, joita teen HBW:ssä, sekä yksi tärkeimmistä tehtävistäni Chrisin palveluksessa. Tipauta ihmeessä minulle viestiä, jos sinulla on jotain kysyttävää.

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Pasi Rahikka

Alkuperäinen kirjoitus

Pasi Rahikka on perheellinen surffausta rakastava ratkaisu- ja palvelumyynnin ekspertti Lohjalta. Hän on menestynyt urallaan lukuisissa eri myynnin ja myynnin kehityksen tehtävissä. Pasi on saanut kiitosta aurinkoisena ja energisen innostavana asiansa osaavana ammattilaisena, jolla on käytännön kokemusta ja menestystä useilta eri toimialoilta sekä kuluttaja- ja yritysmyynnistä että myös yrittäjänä. 

Hänen positiivinen ja ennakkoluuloton asenteensa ongelmien ratkaisuun yhdistettynä käytännön osaamiseen ja tekemiseen ovat keskeisiä elementtejä, joiden avulla hän voi auttaa yrityksiä myymään enemmän. Pasi osaa myös sosiaalisen liiketoimintamedian valjastamisen myyntiä aikaansaavaksi työkaluksi. Pasin värikäs blogi toimii monille inspiraation ja käytännön työkalujen lähteenä.

Avainsanat: Pasi Rahikka, keskeytys, jatkaminen, tehokkuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini