Blogin arkisto

Yrittäjän menestysresepti

Share |

Keskiviikko 3.9.2014 - Anja Kadziolka


menestysresepti-770x350.jpg

Olen nyt jo monta kertaa lukenut tämän Chad Howsen kattavan listan: ”20 habits that will make you highly successful” ja nyt haluan kääntää sen mietittäväksi myös sinulle. Joitain varmasti ärsyttävän otsikon alta löytyy hyviä pointteja elämään, arvojärjestykseen ja siihen, mitä oikeastaan on menestys. Erityisesti pidän kohdista 1 ja 11. Mutta myös 6, 8 ja 13.

Tässä siis Chad Howsen vinkit suomennettuna. Ja hieman muokattuna.

1. Älä mittaa menestystä rahassa, vaan suhteessa onnellisuuteesi.

Raha ei ole riittävä motivaattori. Menesty tekemällä sitä, mistä nautit.

2. Lue, ennen kuin aloitat työn tekemisen.

Aloita päiväsi lukemalla jotain laadukasta, mieluiten kirjaa, puolisen tuntia. Se virkistää aivojasi ja saa luovan energiasi virtaamaan.

3. Herää joka aamu samaan aikaan.

Riittävä uni auttaa jaksamaan ja energiaa riittää koko päiväksi.

4. Tee aina tehtävälistasi loppuun.

Ota tavaksi saada päivän aikana kaikki tehtävälistallasi olevat tehtävät tehtyä.

5. Pidä tehtävälistasi lyhyenä ja realistisena.

Listaa yhdelle päivälle vain yksi tai kaksi tärkeää tehtävää, ja tee ne valmiiksi. Loput tehtävät teet jos ehdit, mutta varmista että saat tehtyä tärkeimmät.

6. Suunnittele ja aikatauluta kirjallisesti.

Kirjaa ylös työsuunnitelmat ja tavoitteet. Kirjoittaminen tekee asioista konkreettisia. Niin tehtävälistat kuin tavoitteet ja unelmat – jos niitä ei ole kirjoitettu ylös, ne eivät ole todellisia.

7. Mittaa kaikkea.

Kun seuraat sitä, miten esimerkiksi markkinointi- tai myyntitoimenpide onnistui, tiedät jatkossa mikä toimii ja mikä ei.

8. Tee töitä 90 minuutin jaksoissa.

Keskity työntekoon puolentoista tunnin jaksoissa. Pidempään asian hautominen ei kannata. Pidä aktiivinen tauko ja palaa sitten taas töihin. Laita puhelin muistuttamaan ajasta.

9. Pidä aktiivisia taukoja.

Tee jotain, mikä saa kehosi hereille ja sitä kautta myös virkistää ajatuksiasi.

10. Herää aikaisin aamulla.

Tästä puhutaan joka paikassa. Sanotaan, että menestyksekkäät ihmiset heräävät neljän, viiden, kuuden aikaan aamulla. Joka aamu. Noh, en tiedä miten moni valvoo puolet yöstä lasten kanssa, joten yrittäjä-äidille tämä voi olla haasteellista. Toki on myönnettävä, että olen utelias. On todella paljon menestyneitä ihmisiä, jotka kertovat tehokkaimman aikansa olevan ennen seitsemää aamulla.

11. Pidä perhe ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä.

Raha ei ole menestyksen mitta. Tavoitteena täytyy olla jotain suurempaa kuin vain oma rahallinen menestys. Pidä siis perhe ja ystävät ykkösprioriteettina.

12. Tee kovemmin työtä kuin kilpailija.

Kun työskentelet kovemmin kuin muut, et voi välttyä menestykseltä.

13. Käytä kirjoitustaulua.

Pidä tavoitteesi näkyvästi esillä joka päivä, esimerkiksi kirjoitustaululla.

14. Kerro unelmistasi.

Ota tavaksi keskustella toisten samankaltaisista asioista unelmoivien kanssa. Tai niiden kanssa, joilla on yhtä suuret suunnitelmat kuin sinulla.

15. Seurustele vain menestyjien kanssa.

Toisin sanoen, älä seurustele niiden negatiivisten ihmisten kanssa, jotka imevät energiaasi ja vähentävät uskoa unelmiisi.

16. Pidä itsesi hyvässä kunnossa.

Jos et ole kunnossa fysisesti, on hyvin vaikea pitää mieli virkeänä. ”Terve mieli terveessä ruumiissa.”

17. Käytä rahaa vain niihin asioihin, jotka tukevat unelmiesi toteutumista.

Tavarat, jotka vain kohottavat imagoasi tekevät vaikutuksen vain niihin ihmisiin, joita et halua ympärillesi. Käytä rahaa sen sijaan omaan koulutukseen ja yrityksesi kehittämiseen.

18. Tee uhraus.

”Luovu elämäsi nautinnoista ja tee tilaa niille asioille, jotka auttavat sinua menestymään. Tie suuruteen ei ole helppo. Kiirehdi. Keskity. Uhraa. Menesty.” Laitoin tämän kohdan lainausmerkkeihin, sillä en ole täysin samaa mieltä. Tai tämä kohta vaatii erityistä tarkennusta. Velttoilukin voi viedä sinua kohti unelmaasi, sillä rentoutuessa mieli kehittää luovia ideoita. Laakereilleen ei pidä loputtomasti jäädä mutta liika puskeminenkaan ei ole hyväksi. Ehkä tässä kohdassa voi ajatella esimerkiksi tv:n katselun korvaamista kirjan lukemisella tai nukkumisella. Elämässä pitää olla nautintoja, mutta löydä itsellesi sopiva kultainen keskitie.

19. Tarkastele päiväkirjaasi joka kuukausi.

Päiväkirjan pitäminen selkeyttää ajatuksia, mutta on paljon tehokkaampaa, jos otat tavaksi lukea sitä myös jälkikäteen.

20. Kirjoita ylös 3 asiaa, joista olet kiitollinen joka päivä.

Kun katsot asioita oikeasta perspektiivistä, saatat huomata, että olet jo saavuttanut menestyksen. Tutkimus tutkimuksen jälkeen on todistanut, että onnelliset ihmiset saavuttavat paljon suurempia tavoitteita kuin pessimistiset, onnettoman yksilöt. Tämän tavan yhdistäminen kovaan työntekoon on yksinkertaisin mahdollinen resepti menestykseen. Ja tehokas sellainen.

Löytyikö tästä listasta sinulle jotain uutta? Mitä näistä otat heti käyttöön?

Avainsanat: Anja Kadziolka, menestys, päivärutiini, rutiinit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini