Blogin arkisto

Sarjayrittäjän vinkit yrittäjille

Share |

Keskiviikko 15.10.2014 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgKävin Helsingin Nuorten Yrittäjien (HYNY) järjestämässä tilaisuudessa, jossa Mika Mäkeläinen kertoi kokemuksistaan yrittäjänä, jakoi arvokkaita vinkkejä ja antoi yrittäjille paljon ajateltavaa. Mika Mäkeläinen on sarjayrittäjä ja toinen Taivas ja Helvetti -kirjan kirjoittajista. Jos et vielä ole kirjaa lukenut, lue ihmeessä! Itse luin kirjan viime kesänä, tässä ajatuksiani siitä.

Seuraavat asiat poimin Mika Mäkeläisen puheesta.

  1. Unelmat kannattelevat meitä. Perusta yritys kutsumuksesi varaan. Sinulla täytyy olla vankkumaton usko omaan ideaasi ja visioosi tulevaisuudesta. Yrittäminen ei ole helppoa, varsinkaan, jos helvetin vastapainoksi ei ole palaakaan taivasta.
  2. "Ilman toista ei ole toisen menestystä." Yksin et voi menestyä. Ihmissuhteita pitää vaalia.
  3. Matkallasi kohti unelmia keskity unelmasi lisäksi myös itse matkaan, ole läsnä hetkessä.
  4. Ole armollinen itsellesi ja myönnä silloin tällöin olevasi väärässä.
  5. Lopeta miettiminen ja aloita tekeminen. Liiketoiminnan suunnittelu on tärkeää, mutta liian pitkään ei pidä asioita pohtia. Tekemällä oppii.
  6. Pistä viestikapula eteenpäin. Kun yrityksesi kasvaa, kyseenalaista oma asemasi ja mieti, olisiko joku toinen parempi toimitusjohtaja yrityksellesi? Joskus yrittäjä itse voi olla suurin este yrityksen menestymiselle.
  7. Rakenna yritykseesi sellainen hallintotapa, joka kestää konflikteja. Huolehdi, että osakassopimukset ovat kunnossa.
  8. Kaksi asiaa, joita et rahalla saa, ovat terveys ja aika.

Monta kertaa puheen aikana olisin voinut pompata pystyyn ja hihkua ääneen, miten samaa mieltä olen, mutta hillitsin itseni. Erityisesti viimeinen kohta on se, mitä jokaisen pitäisi miettiä tarkkaan. Lapset eivät ole ikuisesti pieniä ja siksi myös kiireiseltä yrittäjältä on löydyttävä aikaa heille. Toisaalta aikaa on varattava myös itselle, rakkaudelle ja elämälle sillä jos et elä nyt, niin koska sitten? Terveys on se, millä aikaa voi saada lisää, mutta terveyttä vaaliaksemme meidän täytyy löytää aikaa liikkumiselle ja rentoutumiselle. Todella tärkeä on myös kohta yksi: jos et tee yrityksessäsi sitä, mitä rakastat ja haluat tehdä myös tulevaisuudessa, missä on palkinto?

Odotan innolla seuraavaa kirjaa ilmestyväksi, sillä Mikan sanojen mukaan se on edellistä suurempi ja mahtavampi. Vau! Nyt voit käydä ilmiantamassa ehdokkaita seuraavaan kirjaan täällä.

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Kerro kommenteissa!

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, HYNY, sarjayrittäjä, yrittäjä, yrittäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini