Blogin arkisto

Etätyöt ja paloauto

Share |

Tiistai 18.11.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgTein etätöitä Tampereella. Ja kun piti etsiä paikka jossa on nopea verkko käytössä, niin valitsin kouluni eli TTY:n. Ja samalla reissulla opin uuden asian eli jos haluaa säilyttää kuulonsa, niin kannattaa valita paikka hiukan kauempaa kuin metrin päästä palohälyttimestä.

Tuo palohälytys katkaisi pahasti työnteon, mutta ne pitää aina ottaa vakavasti. Vaikkakin saattoi arvata, että hälytys on kotoisin remontoinnista. Eli jossain päin päärakennusta vesihöyry laukaisi hälytyksen.

Mutta tuossakin tapauksessa tuli sama ajatus mieleen kuin aina ongelmatilanteessa eli niihin pitää valmistautua. Henkilökunta oli selvästi valmistautunut rakennuksen tyhjentämiseen. He kaivoivat keltaiset huomioliivit sekä lähtivät kaikki omille suunnilleen ilmoittamaan poistumisesta rakennuksesta.

Rakennus tyhjeni sujuvasti etupihalle ja siellä täällä näki henkilökunnan keltaisia liivejä. Palolaitos kävi kuittaamassa hälytyksen ja saimme palata omiin töihimme. Minäkin pääsin koodaamaan.

Mutta mikä tuossakin tuli ilmi eli se, että myös ongelmiin pitää muistaa varautua. Eli normaalissa työelämässä pitäisi muistaa varautua siihen, että kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan.

Softatyössä varmuuskopiot, dokumentit jne. ei saa olla kenenkään takana. Tai että ideat ja suunnitelmat on julkaistu. Sähköpostien käytöstä on sovittu eli kuka saa lukea esim. sairastumistapauksessa.

Eli vaikka kukaan ei toivo ikinä ongelmia, niin fiksu valmistuu niihin etukäteen. Silloin vahingot ovat aina pienemmät.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, etätyö, varautuminen, varmuuskopio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini