Blogin arkisto

66 -keskustelu

Share |

Tiistai 16.12.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgErilaisia luovuustekniikoita on hyvin paljon ja yksi niistä on 66- keskustelu tai lempinimeltään surinaryhmä. Tekniikkaa voidaan käyttää tilanteissa, joissa on osallistujia on paljon. Kyseessä on menetelmä jossa kuuden hengen ryhmillä luodaan ideoita.

Menetelmä on kehitetty suurten ryhmien johtamiseen ja sen kehitti Don Phillips. Tekniikkaa voidaan käyttää tilanteissa, joissa  osallistujien määrä on normaalia suurempi.

Tekniikka on aika yksinkertainen eli siinä jaetaan ihmiset kuuden hengen ryhmiin. Ja ryhmät organisoituvat itsenäisesti. Ja tekniikassa jaetaan ryhmille ongelma ratkaistavaksi. Ongelmaa pohditaan kuuden minuutin ajan ja sitten ryhmien puheenjohtajat esittelevät tulokset.

Lopuksi joko puheenjohtajat tai kaikki osallistujat yrittävät työstää ratkaisun annetuista ideoista. Ja kannattaa muistaa, että kierroksia voidaan joutua tekemään useampiakin.

Menetelmä on yksinkertainen, mutta myös tehokas. Eli kannattaa kokeilla surinaryhmää silloin kun osalllistujia on paljon.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, ideointi, innovointi, luovuustekniikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini