Blogin arkisto

Kyllä, sinä voit muuttaa maailmaa!

Share |

Keskiviikko 28.1.2015 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgOnko sinulla asioita, joista aina vain puhut mutta et vaan saa aikaan? "Pitäisi käydä lenkillä". "Pitäisi kirjoittaa blogiin". "Pitäisi vaihtaa lakanat". Pitäisi, pitäisi, pitäisi..  Onko kyse aikaansaamisesta vai ajanpuutteesta? Vai jostain muusta?

Oletko koskaan ajatellut, että voisit kouluttaa itseäsi saamaan aikaan enemmän? Ohjelmoida aivojasi vähitellen niin, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi?

Nyt, kun kesälomat lähestyvät, on aika pistää suurempi vaihde päälle. Kyllä, olemme kaikki väsyneitä kevään jälkeen ja mikään ei olisi ihanampaa kuin jäädä makaamaan aurinkoon, mutta yrittäjä ei aina voi tehdä niin.

Miltä ensi syksy näyttää? Onko sinulla töitä odottamassa ja laskut valmiina lähtöön? Hienoa jos niin on! Mutta jos tili tyhjenee kesällä, on sitäkin tärkeämpää, että teet jotain nyt, jotta pääset syksyllä heti täysillä vauhtiin!

Vuosi sitten olin hukassa, mutta kesällä löysin syyt, mitkä saavat minut puskemaan eteenpäin, tavoittelemaan unelmiani ja saamaan aikaan paljon. Itselläni käänteentekevä asia oli häiriötekijöiden (liittyy kohtaan 4), eli vaihtoehtojen poistaminen. Aloitin silloin Mamaonbis-blogin artikkelilla "Ainoa suunta on eteenpäin".

Jokaisella meillä on kuitenkin asioita, joita emme vain saa tehtyä. Ja siihen seuraava video onkin oiva apu. Ja kun pienet asiat alkavat luistaa, voi aueta tie myös suuremmille saavutuksille!

Tässä Robin Sharman videossaan esittelemä viiden kohdan lista siihen, miten saat aikaan enemmän ja voit lopulta myös muuttaa maailmaa. Sinun ei ole pakko katsoa videota, mutta katso se silti, sillä Sharma on energinen ja riemastuttava persoona!

1. Tee "a magnificent obsession statement & a dream collage"

(Ja lue kirja Think and Grow Rich, Napoleon Hill)

Kirjoita paperille unelmasi, visiosi, jonka luet joka aamu noustessasi ja illalla nukkumaan mennessäsi. Kirjoita, miten sinä tulet tekemään maailmasta paremman paikan elää. Älä rajoita itseäsi vaan unelmoi suuria vastoin kaikkea, mitä sinulle on koskaan sanottu!

Tee unelmakartta: kerää kuvia unelmastasi kuvapankeista, aikakauslehdistä ja kiinnitä Planneriin tai tyhjälle kartongille. Kerää kuvia siitä, miltä elämäsi näyttää tulevaisuudessa, paikasta jonkalaisessa haluaisit asua, elämästä jonka haluaisit itsellesi: loma, kunto, terveys, perhe…

Näin ruokit alitajuntaasi, joka ohjaa 95 % siitä mitä teet. Alitajunta toimii kuvien kautta. Ja suoritus seuraa alitajuntaa. Vietä aikaa unelmakarttasi kanssa joka aamu ja joka ilta.

2. Kuukauden vitkuttelu-dieetti

Ota esiin seuraavan kuukauden kalenteri ja kirjaa siihen jokaiselle päivälle yksi asia, jota et vain saa tehtyä. Asioita, joiden tekemistä venytät ja venytät. Robin Sharma kehottaa aloittamaan pienistä asioista.

"Aloita vaikka sängyn sijaamisesta. Sijaa sänky ensimmäisenä päivänä. Jos välttelet liikuntaa, toisena päivänä kävelet talon ympäri. Kolmantena päivänä puhu julkisesti, jos se on asia, jota pelkäät".

Robin Sharma kertoo videossaan, miten tutkimusten mukaan tahdonvoima on lihas, jota voi harjoittaa. Kun siis alat tehdä asioita, joiden kanssa olet vitkutellut, pääset eteenpäin. Harjoitat tahdonvoimaasi. Samalla otat kontrollin omiin käsiisi. Tahdonvoimasi kasvaa ja löydät lisää energiaa ja voimaa.

Kun kuukausi on ohi, ei mikään voi pidätellä sinua toteuttamasta vielä suurempia ja mahdottomampia tavoitteita!

3. Kuntouta aivojasi liikunnalla

Liikunta harjoittaa aivojamme. Liikunta on hyvä stressilääke. Liikkuessa elimistömme tuottaa endorfiineja ja muita hyviä hormoneja. Liiku 20-30-minuuttia aamulla ja saman verran työpäivän päätteeksi, siis normaalin työpäivän, eli 16-18 aikaan. Liikunta saa sinut tuntemaan itsesi vahvaksi ja saat paljon enemmän aikaan elämässäsi. Pystyt keskittymään paremmin.

4. Luo täysin häiriötön työympäristö

Jos työtilassasi vallitsee kaaos, siellä on liikaa tavaraa, häiriötekijöitä seinillä ja pöydällä, koneella face ja twitter, papereita pöydällä, jopa vauva vieressä, et pysty keskittymään riittävän tehokkaasti. Osa energiastasi valuu siihen, että joudut pinnistämään liikaa keskittyäksesi siihen, mikä juuri nyt on tärkeintä. Etkä saa suuria aikaan. Tee töitä yksin aina kun pystyt.

Steve Jobs maalautti työpaikkansa täysin valkoiseksi, jotta mikään ei häiritsisi hänen keskittymistään.

Pakko kertoa, että tätä kohtaa videosta katsellessani kiersin katsettani pitkin sen hetkistä työtilaani: keittiön pöytä, postipinoja, suola, talouspaperi, auringonkukansiemenpurkki, kahvikuppi, muita astioita, leluja, lapset, hälyä ja hässäkkää. Ajatella, jos saisin todella työskennellä aivan tyhjässä ja häiriöttömässä tilassa… Olisipa mahtavaa!

Itselläni kuitenkin pahin häiriötekijä viime vuonna oli vaihtoehtojen suuri määrä. Oma vinkkini olisikin se, että määrittelet tarkasti sen, mitä tavoittelet. Tee päätös, älä vilkuile sivuillesi vaan paina suoraa päätä eteenpäin!

5. Lopeta itsesi sabotointi

Lapsuudesta asti meille on syötetty epäilyksiä ja pelkoja. ”Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.” Niin yhteiskunta kuin hyvää tarkoittavat ystävät, opettajat ja jopa vanhemmat, kaikki sanovat, että et voi tehdä mahdottomia, omistaa paljon rahaa tai olla maailman paras. Et voi, et voi, et voi!

Kaikki varoittavat meitä kuvittelemasta liian suuria, kieltävät yrittämästä tehdä jotain mikä ei heidän mielestään ole mahdollista ja mitä kaikkea juuri sinä et ikimaailmassa pystyisi tekemään. "Et sinä voi muuttaa maailmaa, näin asiat vaan menevät"! Kuulostaako tutulta?

Yleinen latistus on kehittänyt alitajuntaamme sisäisen sabotoijan, joka herää henkiin joka kerta kun poistumme turvallisuusalueeltamme. Se estää meitä toimimasta uudella tavalla ja kehittymästä.

 Totuus on, että olemme itse vastuussa alitajunnastamme.

Ja vaikka jotkut syyttävät muita siitä, mitä eivät itse pysty tekemään, niin totuus on, että olemme itse vastuussa alitajunnastamme. Sillä me voimme tehdä töitä muuttaaksemme sitä!

Sharman mukaan suurin syy siihen, että ei vaan saa aikaan, on pelko. Pelko on suojelumekanismi. Jos tavoittelemme jotain, mikä on mahdotonta, pitää meidän jättää jälkeen se, mitä olimme ennen ja tulla joksikin muuksi. Meidän täytyy jättää tuttu ja turvallinen ja astua uuteen maailmaan. Pelko on se, joka meitä pidättelee.

Osuiko Sharma tässä nyt ytimeen? Pelkäämmekö menestystä? Uskommeko alitajuisesti, että emme pysty siihen? Itse aion katsoa avoimesti peiliin ja rohkaistua. Tämä video sai minut lähtemään lenkille.

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, motivaatio, työskentely, keskittyminen


Kommentit

28.1.2015 19:32  Makusi mukaan

Hieno juttu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini