Blogin arkisto

Harvoilta odotetaan sitä aloitetta ja toimeenpanoa! Harvojen laki hyödyksesi!

Share |

Perjantai 27.3.2015 - Juha Ahola


juhaahola.jpgOn kahdenlaisia ihmisiä. On johtajia ja on seuraajia. Johtajapersoonat ovat niitä harvoja, joilta odotetaan aloitetta ja toimeenpanoa. Tämä on helppo havaita niin yhdistys- ja seuratoiminnassa kuin myös työelämässä. "Sen jonkun" pitää aina tehdä se aloite. Näin asia on nyt ja aina! Sitä tosiasiaa emme pyri muuttamaan.

Harvat ihmiset saavat aikaan isoja asioita.

Harvat ihmiset ottavat tilanteen haltuun ja johtavat muita ihmisiä, heiltä odotetaan aloitteita, vastuunottoa ja johtajuutta.

Harvojen laki tarkoittaa niitä tiettyjä ihmisiä, jotka aloittavat viidakkorummutuksen.

Ohessa muutamia tärkeitä, mutta harvinaisia, ihmistyyppejä, joiden kanssa kannattaa verkostoitua vahvasti. Harvojen laista ja ihmistyypeistä puhuu Thinkers 50 listan kärkipään nimi, kanadalainen kirjailija, Malcolm Gladwell.

Yhdistäjät

–ihmiset, jotka tulevat toimeen erilaisten ”maailmojen” kanssa

"Yhdistäjillä on laaja sosiaalinen verkosto. He tuntevat paljon ihmisiä monista eri yhteyksistä ja heidät tunnetaan laajasti. He myös pitävät aktiivisesti yllä näitä tuttavuuksiaan ja heitä voidaan kutsua verkostoitujiksi. Heidän kauttaan viidakkorumpu kuuluu kauas".

Yhdistäjät ovat niitä, jotka sanovat: ”Hei, mä tiedän, kuka voisi auttaa tässä asiassa.” ”Tunnen yhden, joka …” Yhdistäjä tuntee tuttavapiirinsä tuttavista ison osan. Hänellä on paljon nk. yhteisiä kavereita.

Tietäjät

–ihmiset, joille on siunattu tieto

"Tietäjät ovat laajasti kiinnostuneita ja uteliaita ja seuraavat tarkasti kiinnostuksensa kohteita ja tekevät niistä johtopäätöksiä. He jakavat tietoa auliisti muiden hyväksi, kuitenkaan sitä tuputtamatta. Sen lisäksi että tietäjällä on tietoa, on hänellä myös taitoa tiedon levittämiseen".

Tietäjät ovat niitä, joiden puoleen käännyt, kun sinulla on ongelma (jos tiedät hänen olevan tietäjä – muutoin käännyt yhdistäjän puoleen ja kysyt, kuka tietää?). Hän tietää laaja-alaisesti faktoja kuten, mikä on öljyn maailmanmarkkina hinta tai Euribor 3kk juuri nyt. Tietäjällä on usein tietty spesiaali alue, josta hän tietää todella syvälle menevää tietoa.

Myyntimiehet

–ihmiset, joiden tehtävänä on myydä tätä tietoa

"Myyntimiehillä on taito suostutella ja taivutella. Heidän toimia tutkittaessa havaittiin, että pienillä asioilla voi olla aivan yhtä iso merkitys kuin suurilla ja sanaton viestintä on tärkeämpää kuin sanat. Lisäksi vaikuttaminen voi toimia siten, että sitä ei kohde edes havaitse".

Myyntimiehet ovat niitä, jotka saavat muut ideoidensa taakse ja saavat muut kääntämään päästä tarvittaessa. Myyntimies on se, joka sytyttää ihmiset ja voi toimeenpanna asioita tästä syystä.

Tunnistatko kustakin ihmisryhmästä verkostostasi ihmisiä? Luokittele heidät ja tiedosta asia. Hyödynnä tietoasi! Näiden ihmisten avulla on mahdollisuus saada isoja asioita aikaan ja vaikkapa liiketoiminnan skaalaamisessa näiden ihmisten apu voi olla korvaamattoman arvokasta!

Harvojen laki!

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, harvojen laki, malcolm gladwell, myyntimiehet, tietäjät, yhdistäjät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini