Blogin arkisto

"Laita ne sinne johonki niin mää katon ne sitte joskus"

Share |

Perjantai 27.11.2015 - Juha Ahola


juhaahola.jpgPäätöksen siirtäminen kasvattaa todo-listaa kaiken aikaa. Usein ihmiset lykkäävät pinnalla olevan asian tuonnemmaksi (siirtävät paperin ns. vain pinon alimmaksi). Valtaosa asioista on kuitenkin päätettävissä ja jopa toteutettavissa heti ja näin paperin saisi pois pinosta kokonaan. 

Hyvä esimerkki omakohtaisen tarinan kautta on seuraava. Olin 2003-2004 kesät kaupassa töissä. Kertaalleen saimme uutta virvoitusjuomaa ison määrän. Kysyin juomaosaston vastaavalta, mihin hyllypaikkaannämä laitetaan.

”Laita ne sinne johonki niin mää katon ne sitte joskus.”

Hetkinen! 30-60 sekuntia edellyttävä päätös siirretään tuonnemmaksi ja todennäköisesti asiaan ei palata, ellei se tule muutoin vastaan. Eikö olisi fiksumpaa tehdä päätös samalla, kun keissi on auki ja kysyjä (hyllyntäyttäjä) sekä osaston vastaava ovat saman asian äärellä juomaosastolla?

Kun tällaisia asioita vain klousaa kiinni heti, ei todo-listaa, nk. kiirettä/hässäkkää pääse syntymään. Tehtävät ovat kuin lasten tietokonepelissä nousevia helium-ilmapalloja, joita pitää puhkaista sitä mukaa, kun niitä nousee. Tehtävä käy mahdottomaksi (game over), kun kohdalla olevia palloja ei puhkaise.

Legendaarinen viimevuosisadan johtajaksi valittu Jack Welch, sanoi toimeenpanemisen (päätösten tekemisen) olevan lahjakkuutta kuten nuottikorva kaikessa harvinaisuudessaan. 

Mieti nyt, millaisiin helium-ilmapalloihin sinä törmäät päivisin ja mitkä voisit siirtämisen sijaan puhkaista. Näin aikaa jää isommillekin päätöksille!

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, myynti, myyjä, myyntityö, aikataulu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini