Blogin arkisto

Sinä olet samanlainen selittelijä! Keksi keinot!

Share |

Perjantai 27.5.2016 - Juha Ahola


juhaahola.jpgAamulenkille klo 6.15-> 45 minuuttia hölkkää. ÄLÄ MISSAA TARINAA, vaikka kenties sinua ärsyttää, kun et itse viitsinyt aamulenkillä käydä.

Kohtasin reilu 2 vkoa sitten la iltana pitkästä aikaa kaverini Antin. Hän haastoi minut juoksulenkille ja sen perään saunomaan. Kesken lenkin hän sanoi, että ruvetaanpa Juha käymään kerta viikossa yhdessä lenkillä.

Kakistelin! Miksi, vaikka lenkkieily on kuulunut jo vuosien ajan kuvioihini?

Sama syy, kuin miksi sinä et todennäköisesti lenkkeile / käy salilla tai tee asioita, joita olisi kiva tehdä, mutta… AIKA!

Sanoin Antille, että mulla on niin haastavat aikataulut. Pyrin nk. työpäivän perään olemaan jollain tavalla perheen kanssa ja vien lapsia harrastuksiin ja jos illoista vielä raavin kaverin kanssa lenkille aikaa, koen sen olevan pois perheeltä. Samaa huonoa omaatuntoa olen kokenut myös itsekseni lenkillä käydessäni, kun muutoinkin on lasten harrastusten lisäksi säännöllisen epäsäännöllisesti ’kissanristiäisiä” (Osemman hallituksen kokouksia, BNI-valmennuksia jne. iltaisin).

Näitä SELITYKSIÄHÄN riittää ja ne ovat ymmärrettäviä.

Antti oli kuitenkin hyvällä tavalla tyly ja vähäsanainen. Hän totesi: ”Mulle käyvät kyllä aamutkin!” 

Sanoin, että mulla on ke-pe aamut yleensä BNI-hommia ja aikainen herätys, enkä tykkää niin aikaisista herätyksistä, kun mieluummin kukun yötä myöten. Samalla rupesin kuitenkin miettimään asiaa, että kyllähän mää voisin mennä joku ilta aikaisemmin nukkumaan ja herätä aamulenkille. Niinpä sovimme, että maanantaiaamuna herätys on 5.55 ja tossut liikkuvat klo 6.15 ja juoksemme ensin toisiamme vastaan ja kun kohtaamme, jatkamme yhdessä matkaa. Ekalla kerralla juoksimme 65 minuutin lenkin ja sovimme samalla seuraavasta aamusta eli ti aamu klo 5.55 herätys ja klo 6.15 tossut liikkeellä. Ajastin puhelimeen herätyksen joka ma ja ti klo 5.55. Seuraavalla viikolla tehtiin sama homma ja nyt viedään jo kolmatta viikkoa. Tänään juoksimme 45 minuuttia ja huomenna sama homma. 

Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset! 

Out-of-box -ajattelulla pääsee ratkaisuihin, kun ei hyväksy selityksiään esteiksi, vaan keksii keinot! Mitä sinä oikeasti haluat? –> Keksi keinot! Aika ei ole esteesi oikeasti. 

P.S. Antti, kiitos haastamisesta! Seuraavaksi oletkin ollut jo ajamassa minua kuntosalille. Katsotaanpa, milloin keksin keinot.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, lenkki, aamulenkki, aikataulu, ajankäyttö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini