Blogin arkisto

Naulaaminen, yksinkertaistako?

Share |

Keskiviikko 20.5.2020 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgSiitä on jo vuosia tai vuosikymmeniä, kun istuin työkalupakin kulmalla ja join maitoa lasipullosta. Mutustin voipaperista kääröstä esiinkuorittuja eväsleipia ja kysyin isältäni, että mikä tuossa naulaamisessa on niin vaikeaa. Siinähän vain lyödään nauloja puun sisään.

Hän katseli ja vastasi. Ei naulaamisessa ole mitään vaikeaa. Otetaan vasara ja löydään naulaa ja joskus aina käytetään saattajaa apuna ettei puu kolhiinnu. Niinhän se on, naulaaminen ei ole vaikeaa.

Mutta hän jatkoi. Vaikka naulaaminen työnä on yksinkertaista, niin se miten nauloja käytetään on se vaikea osuus. Joskus ei voi käyttää ruostuvia nauloja. Silloin tällöin sinkkinaulan karheus auttaa kappaleiden kiinnipitämisessä. Messinkinaula on kauniinpi listoitusta tehtäessä ja dyckert- kantaisen naulan saa upotettua piiloon. Tärkeintä ei ole osata paukuttaa nauloja puuhun vaan ymmärtää millaisia nauloja missäkin tarvitaan.

Vanha muistikuva tuli mieleen, kun viime keväänä olin kuuntelemassa some- kouluttajaa. Hän kertoi, että on olemassa erilaisia somekanavia ja että niitä käytetään erilailla. Koulutus kertoi mitä kanavia on käytössä, mitä siellä pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä. Mutta kouluttaja ei vastannut edes suoraan kysymykseen siitä. että miten niitä voi käyttää.

Koulutuksen jälkeen (ja kyllä ennen sitäkin) tiesin, että juutuupiin saa laittaa videoita. Vimeossakin voi olla niitä. Wikipediaan pystyy kirjoittamaan artikkeleita ja blogissa voi pitää kommentoinnin päällä. Mutten kyllä koulutuksen jälkeen tiennyt, että miten saan lukijoita blogiin tai katsojia Insta-kuviin.

Ainoa keino oppia hyödyntämään somea on harjoitella, mokata, harjoitella, pyytää anteeksi, harjoitella, mokata ja harjoitella. Ja harjoitella. Jossain välissä oppii ymmärtämään millaisilla viesteillä saa halutun vaikutuksen aikaiseksi. Sama ohje  pätee muuten kaikkeen muuhunkin.

Kuhan pohdin, Kari…

P.S. 16 sekunnin videolla Facebookissa saa aikaiseksi keskustelun johon saa muutamassa tunnissa noin 50  -100 kommenttia. Sopivalla kuvaparilla saa samanlaista keskustelua aikaiseksi. Niillä voi halutessaan vaikuttaa hyvinkin tehokkaasti.

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työnteko, koulutus, kouluttautuminen, some, sosiaalinen media


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini