Blogin arkisto

Pk-yrittäjä on nykyajan lainsuojaton

Maanantai 11.7.2011 - Jorma Metsä-Ketelä

Kun pk-yrittäjä tekee vakavan virhearvioinnin, niin hänelle käy hullusti. Hän menettää konkurssi-nimisessä onnettomuudessa koko omaisuutensa, työpaikkansa, ammattinsa yrittäjänä, kotinsa pakkohuutokaupassa ja niin edelleen. Isojen yritysten toimijoilla sen sijaan on mahdollisuus suuriinkin kokeiluihin, eli pk-yrittäjän mittapuun mukaan kuolemanvakaviin virheisiin, ilman että heille siitä edes huomautetaan, koska virhearvioinnit ymmärretään luonnolliseksi inhimilliseksi toiminnaksi, jota ilman kehitystä ei riittävästi tapahtuisi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäjä, pk-yrittäjä, työ, konkurssi, pakkohuutokauppa, velkasaneeraus, yhteiskunta

Asiakaskeskeisyyden vaalivoitto

Maanantai 2.5.2011 - Jorma Metsä-Ketelä

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (STKL) tuoreessa sosiaalibarometrissa lähes puolet sosiaali- ja terveystoimen johtajista ja päättäjistä sekä Kelan päälliköistä arvioi väestön hyvinvoinnin heikentyneen.

Miten asiakas itse kokee saamansa palvelut ja etuudet - sitä barometri ei kerro ollenkaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäminen, Kela, asiakaskeisyys, palvelu, työkyvyttömyys, stressi

Velallisrasismia

Perjantai 1.1.2010 - Nimim. Entinen yrittäjä

Velallisten tukijärjestö Fresh Start ry:n puheenjohtaja Jorma Metsä-Ketelä kirjoitti syrjäyttävästä velkajärjestelystä (Yrittäjälinja 8.12.2009).

Olen yli viisikymppinen perheellinen entinen yrittäjä. Hävittyäni riitaisen oikeusjutun jouduin ylipääsemättömiin velkoihin. Minulle myönnettiin kuitenkin pari vuotta sitten velkajärjestely, joka päättyy aikanaan. Pitkän oikeustaistelun ja velkajärjestelyn ajan olen joutunut elämään veronmaksajien elätettävänä kortistoituna työttömäksi työnhakijaksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: velkajärjestely, velka, yrittäminen, yrittäjä, starttiraha, työttömyys, velallinen, Jorma Metsä-Ketelä

Nykyinen velkajärjestely syrjäyttää

Tiistai 8.12.2009 - Jorma Metsä-Ketelä

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos teki tutkimuksen vuoden 2005 velkajärjestelyistä. Tuloksista ilmeni, että melkein puolella järjestelyyn päässeistä on yritystaustaista velkaa ja kaksi kolmannesta velkajärjestellyistä on työelämän ulkopuolella.

Johtopäätös on, että nykyisen kaltainen velkajärjestelymenettely syrjäyttää varsinkin yrittäjätaustaisia ihmisiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, velka, velkajärjestely, konkurssi, konkurssimenettely

Yrittäjä! Oletko miettinyt mitä tapahtuu, kun yrityksesi loppuu?

Maanantai 16.11.2009 - Jorma Metsä-Ketelä

Jos yrityksesi menee vararikkoon, konkurssiin, auttaako sinua kukaan?

Mietipä tätä:

- 50 %:lla suomalaisista ei ole velkaa, ja he ovat mielestään "hyviä ihmisiä".

- 40 %:lla suomalaisista on talous hallinnassa, ja hekin ovat "hyviä ihmisiä".

Sinä konkurssiin joutuessasi putoat vähemmistöön, jonka osuus on vain 10 prosenttia väestöstä. Sinua on silloin vastassa "hyvistä ihmisistä" koostuva enemmistön lauma, jonka kokonaismäärä on 90 prosenttia. Mitä silloin tapahtuu? Luuletko, että sinun ongelmiasi oikeasti ymmärretään, ja että sinua oikeasti halutaan auttaa?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, konkurssi, velkaantuminen, vararikko, talousapu

Miksi yrityksen loppuminen on tabu?

Torstai 8.1.2009 klo 8.38 - Jorma Metsä-Ketelä

Mitä tapahtuu yrityksensä lopettaneelle yrittäjäperheelle? Se on vaiettu asia, kielletty keskusteluaihe.

Kaikki yritykset loppuvat joskus, ja kaikkitietävä Google sanoo siitä näin:
"Siinä missä papukaija ja ihminen voivat elää satavuotiaiksi, hevonen kolmekymmenvuotiaaksi ja koira 15-vuotiaaksi, niin yritysten keskimääräinen elinikä on sama kuin tavallisen monivuotisen ruukkukasvin. Yritysten keski-ikä on vain noin seitsemän vuotta."

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrityksen lopettaminen, ulosotto, konkurssi, konkurssiyrittäjä, yrittäjäjärjestö, luottotieto, luottotiedot, yrityksen ikä, häpeä, yritys kaatuu, Suomen Yrittäjien keskusliitto, Jussi Järventaus

Teoriaherrain Suomi

Keskiviikko 19.11.2008 klo 8.48 - Jorma Metsä-Ketelä

Marraskuun ensimmäisellä viikolla keskustelin kolmen yhteiskunnallisen vaikuttajan kanssa yrittäjätaustaisten perheiden mahdollisuudesta päästä takaisin yhteiskuntaan vararikon jälkeen. Maanantaina työministeri Tarja Cronbergin erityisavustaja, valtiotieteiden maisteri Elina Moisio, torstaina Etlan toimitusjohtaja, valtiotieteiden tohtori Sixten Korkman ja perjantaina Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja, varatuomari, kauppatieteiden lisensiaatti Anne Katajamäki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäjä, pk-yrittäjä, työ, konkurssi, pakkohuutokauppa, velkasaneeraus, yhteiskunta, vararikko