Blogin arkisto

Yrittäminen

Keskiviikko 11.1.2012 - Marko Pyhäjärvi

Yksi hienoimpia juttuja yrittämisessä on yhteisöllisyys. Aina kun tapaan uusia yrittäjiä huomaan, että meidän välille syntyy nopeasti keskusteluyhteys ja tavanomaista tiiviimpi suhde. Ei, ei "sellainen" suhde sentään, vaan toista osapuolta arvostava ja kunnioittava suhde. Yrittäjät lähtökohtaisesti arvostavat toisia yrittäjiä. Ehkä se johtuu siitä, että jokainen vakavissaan liiketoimintaa rakentava yrittäjä sitoutuu tiukasti haasteeseensa, ja toinen yrittäjä tiedostaa sen. Yrittäjät tietävät millaista on olla yrittäjä sekä hyvinä, että vaikeina aikoina, ja jokainen samaa polkua tallaava on hengenheimolainen. Ei lienee ihme, että kun aina kun meille tulee kylään yrittäjäkavereita kuuluu joka kerta vaimon ja lasten tervehtimisen jälkeen ensimmäinen kysymys "noh, mites bisnes?" Se on juuri se yhteinen "juttu" joka meitä yhdistää.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Marko Pyhäjärvi, yrittäminen, yhteisöllisyys, tavoite, tavoitteet, oppiminen, menestys

Juna kulkee lujaa internet-markkinoinnissa

Tiistai 21.6.2011 - Marko Pyhäjärvi

Oletko harkinnut "sosiaalisen median strategian" laatimista, vai oletko kenties jo hionut sellaista muutaman kuukauden ajan? LOPETA NYT!

Jos tavoitteenasi on myydä tai kasvattaa liiketoimintaasi verkossa PALJON, unohda alkuunsa "suunnitelmat", "projektinhallinta", "työryhmät" ja kaikenlainen muu "korporaatiotouhu". Minulla on takana 10 vuoden korporaatioura ohjelmistoalan "projektipiällikkönä", ja tiedän täsmälleen millaista on hioa  suunnitelmia, hyväksyttää ja kierrättää niitä sekä lopuksi etsiä syyllistä jos tiimi kämmää. Se touhu ei toimi internet-markkinoinnissa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Marko Pyhäjärvi, internet, mainonta, markkinointi, myynti, some, sosiaalinen media, media, strategia,