Blogin arkisto

Ladatkaa, tähdätkää, TULTA!

Maanantai 1.12.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgUsein fiksut ja älykkäät yritysjohtajat ovat käsitelleet yritysongelmia sisäisesti kertomatta vaikeuksista ja ratkaisuista muille. Yritysjohto on voinut käyttää kuukausia aikaa asioiden miettimiseen ja pohtimiseen ja ratkaisun löytämiseen.

Jos heidän ajatusprosessinsa käy läpi, voi huomata, että jokin vaihtoehto on usein jäänyt huomiotta. Asiat ovat vaikeita, käsitteellisiä ja vaikuttavat pitkällä aikajänteellä, mikä tekee niistä monimutkaisia ja vaativia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajatusprosessi, implementointi, jalkauttaminen, jalkautus, johtopäätös, organisaatio, ratkaisu, strategia, yritysjohto

Onko yrityksessäsi valmistautumishankkeita? - Muuta ne nopeiksi tuloshankkeiksi ja saat tuloksiakin!

Maanantai 3.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYritys ostaa kalliin myynnin koulutuksen ja yrityksen johto odottaa koulutuksesta tuloksia vuoden kuluttua koulutuksen jälkeen. Kehitysjohtaja kertoo, että hän tilaa uuden koulutuksen edellisen koulutuksen jalkauttamiseen.

Tai yritys käynnistää avainasiakasmyynnin kehittämishankkeen, josta johto odottaa tuloksia aikaisintaan ensi vuonna.

On uusi strategia, mutta se ei toteudu. Mikään ei muutu päivittäisessä toiminnassa. On liiketoimintasuunnitelma, mutta sitä ei pystytä toteuttamaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, esimiestyö, jalkauttaminen, jalkautus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, kehityshanke, myyminen, myynnin muutos, myynti, myyntiprosessi, strategian jalkautus, tavoitteellisuus, tavoitteet, toteuttaminen, toteutus, tuloshanke

Neuvoja yrityksille jotka eivät tee tarpeeksi tulosta

Maanantai 7.1.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKun yritys – mikä tahansa yritys – ei tee sitä tulosta minkä ansaitsisit tai tarvitsisit yrittäjänä, on siihen aina syy tai monia syitä.

Vika voi olla liiketoimintamallissa. Strategisessa ajattelussa voi olla aukko. Tavassa myydä voi olla ongelma, johon suhtaudutaan välinpitämättömästi. Käytössä on ehkä vääriä markkinointikeinoja tai -keinoja on liian vähän.

Saattaa olla, että toteutus on väärä. Kommunikoidaan väärin. Kilpailukyky ja erottautuminen kilpailijoista saattaa olla heikko tai olematon. Tuote- ja palvelurepertuaari on ehkä liian suppea tai laaja. Ehkä myynnin edistäminen – markkinointi – on keinotekoista ja itsekeskeistä. Markkina saattaa edellyttää enemmän pureskelua ja seurantaa kuin mitä teet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, markkinointi, myynti, muutoksen suunnittelu ja toteutus, strategia, jalkauttaminen

Kuka tarvitsee apua?

Maanantai 7.5.2012 - Ville Saarikalle

villesaarikalle_blogikuva.jpgTotuus on, että hyvin suuri osa kärsimyksestämme johtuu vastuuttomuudesta. Näin on asia ainakin länsimaissa. Syyllinen löytyy, kun vain katsoo peiliin. Omat valinnat ja päätökset ovat johtaneet joihinkin hyviin tuloksiin ja toisaalta myös moniin epäonnistumisiin.

Koulut jäävät kesken, tehdään rikoksia, ollaan laiskoja, tuhlataan kaikki rahat, käytetään runsaasti alkoholia, syödään rasvaista ruokaa ja sokeria eikä yksinkertaisesti hoideta omia asioitamme. Lopputulos on yllättäen huono. Tämä on kylmä totuus ja lasku siitä on suuri.

Lue lisää »

26 kommenttia . Avainsanat: Ville Saarikalle, apu, auttaminen, valinnat, hyväntekeväisyys

Lopetetaan kaikki

Maanantai 27.2.2012 - Matti Kauhanen

Oletteko huomanneet, että nyt puhutaan vain lopettamisista. Oikeastaan ainut asia, jota jatkuvasti aloitetaan on laihduttaminen. Siinäkin kyse on lihomisen lopettamisesta, mutta päätöksestä yleensä luovutaan, koska läski on ikuista.

Nykyinen hallitus yrittää lopettaa suurimman osan maan kunnista ja Nokia puhelinten kokoamisen Suomessa. Firmojen, virastojen, postien ja työpaikkojen lopettamisille ei loppua näy.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Matti Kauhanen, lopettaminen, lakkauttaminen, armeija, vastustaminen

Kohtaaminen toukan kanssa

Maanantai 19.10.2009 - Lenita Lehtonen

Kävellessäni huomasin silmieni yläpuolella puolen metrin päässä pienen, pienen toukan. Sillä oli kova touhu päällä.

Se roikkui varmaan langan varassa. Maahan oli matkaa vajaat pari metriä ja yläpuolella olevan puun lähimpään oksaan yli metri.

Ensimmäinen tunne oli se tuttu. Toukka on pulassa ja se tarvitsee apua. Älä huoli, järjestän asiasi kuntoon.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Lenita Lehtonen, auttaminen, asenne