Blogin arkisto

Hyvä luennoitsija on haastava paketti

Tiistai 25.9.2012 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgHyvän seminaarin järjestäminen ei liene maailman helpoimpia urakoita. Ensin on keksittävä ajankohtainen ja vetävä aihe. Sen ympärille pitää löytää luennoitsijat, joilla on sanottavaa – ja joita jaksaa kuunnella. Mitä kalliimpi seminaari, sen tiukemmat kriteerit luennoitsijan on täytettävä molempien osa-alueiden suhteen. Potentiaalisten ehdokkaiden lista voi jäädä yllättävän lyhyeksi.

Nordic Business Forumissa on saanut havaita, että viisaina  pidetyt ihmiset eivät välttämättä ole kummoisia esiintyjiä. Yliopistoissa ongelma on tuttu: tutkimusnäytöiltään laadukkaimmat opettajat saattavat olla niin puisevia puhujia, että opiskelijat kiertävät mieluiten kaukaa heidän luentonsa. Jos huippututkija on esiintymistaidoiltaan vajavainen, niin itse ainakin luen mieluummin hänen työnsä tulokset.

Lue lisää »

18 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, nbf, Nordic Business Forum, seminaari, koulutus, esiintyjät, Hans Rosling, Jari Sarasvuo, Brian Tracy, Esa Saarinen

Joulupukin mahtava eetos

Keskiviikko 21.12.2011 - Pauli Vuorio

Ethos  tarkoittaa puhujan / esiintyjän luonnetta. Klassisen opin mukaan Ethos ( Suom. eetos ) koostuu kolmesta osatekijästä: Ensinnäkin esiintyjän viisaudesta eli kokemuksesta, pätevyydestä jne… toiseksi esiintyjän moraalisesta hyvyydestään eli hyveistään , onko esiintyjä siis hyvä ihminen. Sekä kolmanneksi hyväntahtoisuudesta kuulijoitaan  kohtaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, ethos, esiintyjä, eetos, puhuja, joulu, joulupukki

Elop on ainakin vakuuttava

Torstai 28.4.2011 klo 12.29 - Ahti Pontinen

Taloussanomat julkaisi nettipalvelussaan 28.4.2011 Nokian työntekijän kirjoittaman kolumnin, joka julkaistiin poikkeuksellisesti nimettömänä. Hän etsii uutta työpaikkaa. Työntekijä kertoo, että kun Kallasvuo aikanaan piti ensimmäisen puheensa, niin ajatukset olivat ihmetteleviä: "Tuossako meillä on nyt uusi toimitusjohtaja, ajattelin. Uskottavuudesta tai  esiintymiskyvystä ei ollut tietoakaan, eikä veropetosjuttu ollut vielä unohtunut ihmisten mielistä. Silloin jo mietimme, mitähän tästä kaikesta oikein tulee?"

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, Nokia, Stephen Elop, esiintyjä, esiintymistaito