Blogin arkisto

Myyntiprosessissasi on virhe

Keskiviikko 4.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgThe Difference Between a Sales Process and a Methodology, Anthony S. Iannarino ~

Resepti on prosessi. Se kertoo sinulle vaihe-kerrallaan, mitä sinun on tehtävä saavuttaaksesi jonkun tietyn lopputuloksen. Jos leivot kakkua, resepti johtaa sinut alusta loppuun, kattaen kaikki vaiheet siinä välillä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, myynti, myyntityö, asiakas, itsensä kehittäminen

Itsenäisyys ei ole vapautta

Keskiviikko 28.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgItsenäisyys, ei ole vapautta, tai vähintäänkin se ei ole vapautusta kaikesta. Itsenäisyys on monien vastuiden hyväksymistä.

Itsenäisyys Ei Ole Vapautta

1776 joukko ihmisiä uudessa maailmassa, josta myöhemmin tuli Amerikka, allekirjoittivat itsenäisyyden julistuksen. Kyseinen dokumentti ei sanonut, "Okay, tästä lähtien hommat ovat helpompia". He luopuivat taloudellisesta tuestaan, hallinnostaan, sidoksista useisiin hankkijoihin, ja monesta muusta. Niin, heillä oli hyvää syy tähän kaikkeen. Diili itsessään oli huono.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Tavoitteiden takaa-ajo

Keskiviikko 14.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgÄlykkäät johtajat ymmärtävät että tavoitteiden tavoittelu ja takaa-ajaminen vain niiden itsensä takia ei ole tarkoituksenmukaista tai riittävää.

Organisaation kaikentyyppisten tavoitteiden tavoittelun täytyy aina olla tarkoituksellista, fokusoitua, jatkuvaa, toisinaan myös agressiivista ja periksiantamatonta yhteistoimintaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, esimies, johtaja

Ratkaisu voi olla silmiesi edessä! Nyt hävettää?

Perjantai 9.8.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgJoskus ratkaisu voi olla lähempänä ja yksinkertaisempi kuin uskotkaan. Olemme olleet samassa toimistossa vuoden 2010 alusta alkaen. Joskus valo häkäisee ikävästi ikkunasta ja tietokoneen ruutua on pitänyt kääntää, ettei valo paista ikävästi ja heijastu silmiin. Yhtenä päivänä kannoin ison irto-oven yhden työntekijän pyynnöstä tämän selän taakse ikkunan eteen, jottei aurinko pääse paistamaan kuvaruutuun.

Seuraavana päivänä marssin toimistolle ja kuinka ollakaan, toimiston naisväki oli hoksannut, että ikkunoissa on sälekaihtimet! Arvatkaapa nolottiko? Minä kannan ison oven verhoksi, kun ratkaisu olisi ollut kotoa ja joka paikasta tuttu sälekaihdin. Olimme siis olleet jo vuosia toimistossa huomaamatta sälekaihtimia ainakaan niiden käyttötarkoituksen kannalta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen, tartu hetkeen

Martha Stewartin kymmenen ohjetta menestykseen

Keskiviikko 7.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMartha Stewart on meille suomalaisille hieman ehkä etäinen, ja joillekin, jopa tuntematon hahmo. Amerikassa hän on kuitenkin yksi arvostetuimmista elämäntapaguruista ja mediamoguleista tänä päivänä.

Tässä Marthan kymmenen ohjetta matkallesi menestykseen, silloin kun aloitat omaa yritystäsi ja seuraavaa elämääsi. Nämä ajatukset perustuvat hänen omiin näkemyksiinsä hänen omista kokemuksistaan, jotka syntyivät jo vuonna 2005, kun hän oli vankilassa tekemistään sisäpiirikaupoista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Miksi sinun pitäisi antaa itsellesi potkut?

Maanantai 22.7.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKun yrityksen ylin johto vaihtuu, usein vaihtuu myös moni johtoryhmän jäsen. Vaihtumisten selityksiä on monia, mutta jos seuraa selityspolkua alkusyyhyn, saavutaan melkein aina kysymykseen ovatko vanhan johtoryhmän jäsenet mukana muutoksessa vai eivät?

Omistajia edustava hallitus vaihtaa toimitusjohtajan saadakseen muutoksen aikaiseksi uuden toimitusjohtajan avulla. Muutoksesta on kyse myös yksiköiden johtoa vaihdettaessa.

Muutoksessa haetaan uutta perspektiiviä, näkökulmaa ja päätöksiä. Käytännössä usein on vaihdettava ihmisiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, innostaminen, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisjärjestelmä, johtamisprosessi, kannustaminen, kannustus, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutoksen johtaminen

Sytytä asiakkaasi liekkeihin

Keskiviikko 17.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOletko koskaan yrittänyt pitää omaa liekkiäsi tai leirinuotiota yllä? Jos olet onnistunut liekin sytyttämisessä, silloin tiedät, että paras tapa pitää se palamassa, on ruokkia sitä jatkuvasti. Tällöin liekkisi ei koskaan sammu, jolloin sitä ei tarvitse koskaan sytyttää uudelleen.

Tämä tietysti vaatii jatkuvaa valvontaa ja huolenpitoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, itsensä kehittäminen, asenne, myyjä, myynti

Menestyvän yrityksen neljä tukipilaria

Keskiviikko 10.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMari Smith ja Anne McKevitt kertoivat taannoisessa webjamissaan menestyvän yrityksen luonnin neljästä kulmatolpasta. Tässä tiivis yhteenveto tarinalle:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Näin helpotat puhelimitse tapahtuvaa asiakastapaamisten sopimista

Maanantai 8.7.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgTapaamisten sopiminen puhelimitse on monelle kokeneelle myyjälle ehkä se vastenmielisin myynnin tehtävä. Sen tekemistä vältellään jopa aktiivisesti ja varsinkin passiivisesti.

Tuosta syystä on syntynyt yrityspalveluja, jotka tarjoavat ulkoistettua tapaamisten sopimista.

Kuuntelin erään tuollaisen yrityksen toimitusjohtajan esitystä eräässä yleisötilaisuudessa. Yleisön joukosta esitettiin kysymys, kumpi on parempi, soittaa itse vai ulkoistaa?

Olin itsekin miettinyt monasti samaa ja odotin mielenkiinnolla toimitusjohtajan vastausta.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, asiakastapaamisten sopiminen, cold call, itsensä johtaminen, myynti myyntiprosessi, myyntisoitto, puhelimitse tapahtuva asiakastapaamisten sopiminen, puhelinmyynti, soittaminen, tapaamisten sopiminen, uusasiakashankinta

Informaatiodieetti tekee hyvää - myös aivoille rentoutusta!

Perjantai 5.7.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgMikä ihmeen informaatiodieetti? Oletko tullut miettineeksi, kuinka paljon olemme uutispropagandan, piilomainonnan ym. kohteena? Vielä puolitoista vuotta sitten surffailin useamman kerran päivässä Iltasanomien ja Iltalehden verkkosivuilla käyttäen aikaa arviolta 30–60 min/ pvä tyhjänpäiväisten uutisten parissa.

Julkkisten viuhahtelut, päihtymystilat, hölmöilyt, avierot ym. tyhjänpäiväiset uutiset ovat "näköjään" päivän tärkeintä antia. Moni sanoo, että tuo on roskajournalismia ja kummeksuu, kuka noita lehtiä ostaa ja juttuja lukee? Samalla kuitenkin itse kukin meistä (suurin osa) altistaa itsensä ko. uutisille päivittäin ja lukee artikkeleita. Aivan! Miksihän niitä siellä sitten on? Miksihän kyseisten artikkeiden vierellä on mainosbannereita ja popup –mainoksia?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen

Miten asetat ja saavutat isompia tavoitteita

Keskiviikko 3.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgEt saa yhtään pisteitä tähtäämällä alemmas. Sinun tavoitteesi ja tulevaisuuden haaveesi ovat omissa käsissäsi. Sinä itse olet oman elämäsi kirjailija, tai jos sallit tämän analogian, maalari.

Joten annan sinulle siveltimen. Voisitko harkita maalaavasi hieman isommilla vedoilla? Juon muuten itse Americanoa juuri nyt. Entä sinä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Muutoksen kohtaamisessa yksilön oman asenteen merkitys on keskiössä

Perjantai 28.6.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOlenko ohjelma vai ohjelmoija? Olenko vain kohtalon ohjaama ja "avuton" vaikuttamaan omiin asioihin vai pystynkö ottamaan vastuun valinnoistani?

Olenko myönteinen vai kielteinen? Voinko itse vaikuttaa siihen, olenko myönteinen vai kielteinen? Vai "valitseeko" ympäristö sen puolestani?

Miten suhtaudun muutostilanteisiin, työssä, kotona, harrastusten parissa ym.? Olivatpa valinnat tietoisia tai alitajuisia, voimme tarkastella asiaa siten, että valitsemme itse joko aktiivisen tai passiivisen väliltä ja joko myönteisen tai kielteisen väliltä oman suhtautumisen asiaan?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, itsensä kehittäminen, kanssakäyminen, osaaminen, vaikuttaminen

Miten tavoitteidesi kertominen auttaa saavuttamistasi

Keskiviikko 26.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgDorothy Parker sanoi, "Vihaan kirjoittamista. Pidän siitä, että olen kirjoittanut." Tiedän monia ihmisiä, jotka ovat samanlaisia bisneksissään, ja kaupoissaan. Tiedän monia sellaisia ihmisiä, jotka tykkäävät unelmoida siitä millaista heidän elämänsä tulee olemaan sen jälkeen kun he ovat onnistuneet, mutta näillä samoilla ihmisillä on taipumus hypätä sen vaiheen ylitse, jolloin pitäsi tehdä kovasti töitä, tai se saa vain hetken heidän aikaansa.

Tässä on hyvä vinkki: työn tekemisen vaihe on se, joka johtaa rahan tekemisen vaiheeseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, työ

Kun aikasi ei millään riitä kyse on oikeasti siitä ettet hallitse itseäsi

Maanantai 17.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgPuhutaan ajanhallinnasta, mutta et voi oikeasti hallita aikaa. Voit vain hallita miten käytät aikasi.

Avaatko jokaisen saapuneen emailin saman tien kun kuulet koneelta pim? Tai vastaatko puheluun kesken kokouksen kertoaksesi soittajalle, että olet varattu?

Tutkimusten mukaan jokainen keskeytys aiheuttaa keskittymisen herpaantumisen. Kestää keskimäärin 18 minuuttia, että saat keskeytystä edeltäneen keskittymistason.

Ensimmäinen askel oman itsesi hallintaan saamisessa on se, että alat puolustautua. Tarkoitan sillä sitä, että suojelet omaa aikaasi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajanhallinta, itsehallinta, itsensä johtaminen, johtajuus, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, oman minän johtaminen, toteutus, valmennus

Miten voit vaikuttaa tarjouskilpailun lopputulokseen

Keskiviikko 12.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOsa ostajista käyttää vertailutaulukoita apunaan ostopäätöksiä tehdessään. He listaavat kaikki toimittajaehdokkaansa yhteen sarakkeeseen ja sitten he listaavat toiseen sarakkeeseen asioita, joilla he uskovat olevan merkitystä hankinnan kannalta.

Tämän jälkeen he antavat jokaiselle pisteitä jokaisen osa-alueen osilta samalla painottaen jokaista jollakin kertoimella. Tämä on looginen ja järkiperäinen tulokulma ostamiseen. Paitsi, että tämä prosessi on mitä vähimmässä määrin looginen. Tällainen ostamisen prosessi on subjektiivinen ja siihen voidaan vaikuttaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Oletko tikka, tikka, tikka?

Perjantai 7.6.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgHärvääminen, puuhastelu, sillisalaatti, jokapaikanhöylä… Juu-ei! Epäsystemaattinen hästääminen työelämässä ei ole mistään kotoisin. Jos sillä levelillä toimintasi menee, hanki rutiineja työpäivään. Tee prioriteettilista loppuunsaatettavista tehtävistä numerojärjestykseen ja tee tehtävät järjestyksessä loppuun asti.

Jos kuitenkin olet ohittanut härväysvaiheen ja kykenet työskentelemään rutiininomaisesti myös ja työpäiväsi ovat kutakuinkin samankaltaisia eli voit saada paljon aikaiseksi ja työstä tulee tyytyväisyyttä niin haastaisin sinua ajattelemaan luovemmin.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen, perehdyttäminen, vaikuttaminen, vastuu

Opi puhumaan paremmin itsesi kanssa

Keskiviikko 5.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMissä vaiheessa olet yksinpuheluissasi? Millä tavalla puhut itsellesi? Lyön vetoa, että et sanoisi puoliakaan niistä jutuista, joita sanot itsellesi, jollekin jota rakastat. Lyön lisäksi vetoa, että et sanoisi jäljelle jäävää toista puolta jollekin tuntemattomalle, jonka seurassa olisit kohtelias. Olenko oikeassa? Nimitteletkö itseäsi? Luultavasti.

Osa rohkeudestamme on sitä, että opimme tarkkailemaan sitä miten puhumme itsellemme. Uskon, että voimme venyä tällä sektorilla. Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi järjestää väjytys meidän sisällämme asuvalle idiootille ja antaisimme hänen saada ansionsa mukaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, myynti, myyntityö, itsensä kehittäminen

Olitko laihdutuskuurilla tai tipattomalla tammikuulla? Kosahtiko?!

Perjantai 31.5.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgMiten muutoksesta saisi pysyvän? Jos päätit vähentää alkoholin käyttöä, lopettaa tupakoinnin, alkaa käydä lenkillä 4 kertaa viikossa, alkaa käydä kuntosalilla tai alkaa syödä terveellisemmin, oletko vielä kaidalla polulla?

Ohessa Sarasvuon kuuden kohdan ohjelma, jolla voit muuttaa mitä tahansa elämässäsi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, itsensä kehittäminen

Myyjä! Voitko laittaa kaupan ovet säppiin ja puhelimet kiinni 2 kuukaudeksi vuodessa?

Perjantai 24.5.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgArvoisa myyjä! Toimitko työnantajan palveluksissa? Oletko miettinyt, mitä vaikutuksia poissaoloillasi on yrityksen kannalta? Entäpä, oletko laskenut, minkä verran kauppaa (ja provisiota) menee sivusuun poissaolojesi takia?

Tehdäänpä karkea laskenta. Vuodessa on noin 225 arkipäivää, kun viikonloput, arkipyhät ja vuosilomat huomioi. Jos sairastelet (tai olet töistä poissa minkä tahansa syyn takia) 5%, tällöin kauppasi ovi on säpissä yli 11 arkipäivää vuoden aikana. Mitä jos sairastelu nousee 10%:iin? Tällöin kauppa on käytännössä kuukauden (noin 23 arkipäivää) kiinni. Raskisitko pitää kauppaa kiinni kaksi kuukautta (eli kuukausi sairaana ja kuukausi lomalla) vuoden aikana yrittäjänä? Mitä tapahtuisi asiakkaille, jotka käyvät repimässä säpissä olevaa ovea? He ehtivät ostaa kilpailijalta, jolla on kauppa auki!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen, sitoutuminen, yrittäminen, yritysjohtaminen

Tule rohkeasti sellaiseksi, kuin oikeasti olet

Keskiviikko 22.5.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgNo-niin, eli tämä ei todellakaan ole yksi näistä rai-rai-viesteistäni, joissa kehun sinua rokkitähdeksi. Olen päässyt näiden viestieni ylitse, onneksi. Tällä kertaa ajattelin puhua kanssasi siitä mitä lentäminen vaatii, jossa myös rohkeudella on oma roolinsa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »