Blogin arkisto

Määräaikainen työsopimus - hämmentynyt yrittäjä

Maanantai 24.1.2011 - Antti Haanpää

Lakimiehen työssäni olen kohdannut ajoittain hämmentyneen yrittäjän, joka on ihmetellyt, miksi määräaikaista työsopimusta ei voi solmia. Eräs tällainen tilanne syntyi, kun nimeltä mainitsematon yrittäjä oli rutiininomaisesti solminut määräaikaisen työsopimuksen uuden työntekijän kanssa.

Työntekijä esitti jälkikäteen määräaikaisen työsopimuksen päättyessä vaatimuksena yrittäjälle, että työsopimuksen tulee jatkua toistaiseksi voimassaolevana ja että määräaikaisen työsopimuksen solmimiselle ei ole ollut perustetta.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Antti Haanpää, määräaikainen työsopimus, työlainsäädäntö, perusteltu määräaikaisuus, työsopimus, työnantaja, yrittäjä

Lex Nokia

Keskiviikko 11.2.2009 klo 12.00 - Sampo Terho

Rakkaan puhelinyhtiömme kaipaama urkintalaki puhuttaa. Nokia haluaa oikeuden valvoa työntekijöidensä sähköpostin tunnistetietoja, ja väittämän mukaan on uhannut lähteä koko Suomesta, jollei tätä seurantaa mahdollistavaa lakia tule eduskunnalta. Tarkoituksena olisi tukkia mahdolliset tietovuodot kilpaileville yrityksille.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Sampo Terho, Nokia, urkintalaki, tunnistetiedot, sähköposti, laki, lainsäädäntö, tietovuoto, tietovuodot