Blogin arkisto

Lukijan mielipide: Eivätkö poliitikot opi koskaan?

Maanantai 12.9.2011 - Nimimerkki Lex

Suomea johdetaan jälleen aivan kuin 90-luvulla. Ihmisiä pelotellaan ja juttuja julkaistaan perehtymättä oikeisiin tietoihin. Hyvänä esimerkkinä on metsäteollisuuden alasajo, missä kyse on vain palkkojen alasajosta ja tuloksen maksimoinnista.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: lukijan mielipide, Suomi, teollisuus, metsäteollisuus, tuki, tukirahat, Lex

Puukaupan opetus

Keskiviikko 23.6.2010 - Heikki Ikonen

Metsäteollisuudella menee vaihteeksi hyvin: kysyntä kasvaa, kannattavuus paranee, halventunut euro vauhdittaa vientiä. Hyvä markkinatilanne heijastuu raakapuun hintaan, ja sahat laulavat pöheiköissä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, metsäteollisuus, raakapuun hinta, puukauppa, tuotantokustannukset, markkinatilanne, myyntilama

Metsäteollisuus ja sen työpaikat säilytettävä Suomessa

Keskiviikko 26.8.2009 klo 9.50 - Lauri Oinonen

Äskettäin esille tulleet metsäteollisuuden supistukset ja Varkauden tehtaiden sulkemisajatukset on voitava torjua. Kyse on koko Suomen kansantaloutta koskevasta asiasta. Jos puun käyttö tulisi vähenemään 15 miljoonaa kuutiometriä Suomessa, sillä olisi kielteisiä vaikutuksia metsätalouteen ja sen työpaikkoihin, kone- ja kuljetusyrittäjille maaseudulla ja seurannaisvaikutuksina paljon laajemmalti. Metsäkoneita valmistava teollisuus, korjaamoyrittäjät, tavarajunaliikenne ja laivakuljetukset aina luotsaustoimintaa myöten kokisivat menetyksiä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Lauri Oinonen, kansanedustaja, metsäteollisuus, työpaikka, työpaikat, supistukset, talous, metsä, kansantalous, työttömyys, työpaikka, työpaikat, yrityselämä