Blogin arkisto

Pääoma, yrityksen pääoma

Tiistai 20.1.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgVierailuluennolla TTY:ssä Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sanoi, että yrityksen pääoma valuu joka perjantai ulos konttorista ja se pitää saada palaamaan joka maanantai takaisin. Häne puheissaan oli vinha perä. Nykyajan tietotyöläiset ovat yrityksen todellinen pääoma.

Jim Collins sanoi kirjassaan Hyvästä Paras, että oikeiden ihmisten valitseminen on tärkeä tekijä yrityksen siirtymisessä hyvästä parhaaksi. Eli hän korosti samaa asiaa kuin myös Mikko Kutunen omassa puheenvuorossaan. Eli sitä että tietotyöläisten valloittamassa työpaikassa pääoma sitoutuu pääomaan eli osaajien tietotaitoon ja persoonaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, pääoma, työntekijä, tietotaito, tietotyö

Riskirahasto tulisi tarpeeseen

Keskiviikko 6.3.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgHallituksen selvitysmies Pekka Ala-Pietilältä tilaama kasvuraportti esittää, että Suomeen perustettaisiin alkuvaiheessa oleville kasvuyrityksille rahasto. Se keräisi vuosittain 24-40 miljoonaa valtiolta ja 36-60 miljoonaa yksityisiltä kansalaisilta. Ehdotus on mainio moneltakin kannalta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, sijoittaminen, rahoitus, pääoma, rahasto, riskinhallinta

Ne bis in idem

Tiistai 31.8.2010 - Kari Uoti

Korkein oikeus on tänä kesänä linjannut, että myös Suomessa on voimassa periaate ne bis in idem, ei kahdesti samassa asiassa. Jutut koskivat verotusmenettelyä ja sitä mahdollisesti seuraavaa rikosmenettelyä. Jos verotusmenettelyssä henkilölle on määrätty rangaistuksenluontoinen maksu, veronkorotus, ei samasta asiasta saa enää tuomita rikosmenettelyssä rangaistukseen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, verotusmenettely, veronkorotus, kahdenkertainen tuomitseminen, verovalitus, kurinpitomaksu, yhteisösakko

Suomalaisilla ja kreikkalaisilla on oma vastuu elämästään

Perjantai 7.5.2010 - Pauli Vahtera

Kreikan valtion velka on noin 180 miljardia euroa. Maassa on kaksi kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa. Jos Suomi ei saa velkaantumistaan kuriin, olemme seuraavalla vaalikaudella samassa tilassa kuin Kreikka tänään.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vahtera, velkaantuminen, talouskriisi, sosiaaliturva, saavutetut edut, riskisijoitukset, pankkituki, pääomalaina, kriisi, julkiset menot, kansantalous

Useat muutokset ja muutosehdotukset kiristävät yrittäjien verotusta

Lauantai 19.12.2009 - Jani Peräsarka

Tällä hetkellä valtionvarainministeriössä ja työryhmissä valmistellaan useita muutoksia Suomen verojärjestelmään samalla kun julkisessa keskustelussa nousee esiin erilaisia esityksiä verorasituksen kohdistamisesta uudelleen talouden taantuman aiheuttaman alijäämän kattamiseksi.

Useat näistä esityksistä ovat sellaisia, jotka toteutuessaan tulevat vaikuttamaan erityisesti yrittäjien verotukseen. Esillä olleet muutokset vaikuttaisivat olennaisesti jo yksittäisinä muutoksina, mutta yhdessä ne voivat johtaa yrittäjän verorasituksen kiristymiseen hyvin merkittävästi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jani Peräsarka, verot, veroesitys, verotus, veroneuvonta, osinkoverotus, pääoman palautusten verotus, verorasitus, pääomatuloverotus, myyntivoittoverotus

Pääoma nauraa, kun veroista lakiesityksiä tehdään

Torstai 5.3.2009 klo 9.27 - Ahti Pontinen

Eduskunnalle on annettu lakiesitys, jonka mukaan verottajalle annettavan kuukausi-ilmoituksen myöhästymiselle on tulossa 20 prosentin rangaistusmaksu. Maksu peritään ilmoittamatta jääneestä verosta myös siinä tapauksessa, että yrittäjä itse korjaa virheensä huomattuaan sen. Asiasta on noussut suuri haloo, lähinnä siksi, että luullaan maksun nostavan maksuja rankasti rangaistusmaksun muodossa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti Pontinen, alv-vero, lakiesitys, eräpäivä, rangaistusmaksu, pääoma