Blogin arkisto

Valtion mielivaltainen ulosotto - itsemurhat - velkavankeus johtaa sosiaalipummiksi

Tiistai 16.4.2013 - Kai Haavisto

kaihaavisto.jpgselvitys

- yrittäjän henkilökohtaisten riskien vähentämiseksi ja

- nuorten kannustamiseksi yrittämiseen

Selvitystyön tarpeellisuus:
1. Ministeri Jyri Häkämies haluaa helpottaa epäonnistuneen yrittäjän mahdollisuutta palata yrittäjäksi
2. EU haluaa antaa yrittäjälle toisen mahdollisuuden.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: takaus, ulosotto, velkavankeus, velkojenperintä

Nettikeskustelijan sielun saa parilla eurolla

Torstai 19.8.2010 klo 9.35 - Paavo Vasala

Pitkään Eniron keskustelupalstana toiminut Suomi24 on siirtynyt tanskalaisen aikakauslehtitalo Allerin omistukseen. Nyt tiedämme, mikä on suomalaisen nettikeskustelijan rahallinen arvo. Se on reilu kaksi euroa per sielu.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Paavo Vasala, sosiaalinen media, nettikeskustelu, mainosarvo, yritysviestintä, digitaalinen media, perinteinen media, viestintäkanava

Kansainvälistymiseen luotava paremmat mahdollisuudet

Torstai 7.5.2009 klo 8.00 - Mikko Savola

Etelä-Pohjanmaa on maailman suomenkielisin maakunta. Kulttuurimme on tietyllä tavoin hyvin itsellinen ja omaperäinen. Olemme yritteliäs kansa, jolla on tahtoa mennä vaikka läpi harmaan kiven. Se onkin pitänyt maakuntamme elävänä ja hyvinvoivana kaikki muutosten vuodet, joita esimerkiksi EU on ajan mittaan meille tuonut.

Vahvat perinteet ovat erinomainen asia, mutta tiettyihin muutoksiin meidänkin on varauduttava pärjätäksemme tulevaisuudessa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Mikko Savola, Etelä-Pohjanmaa, perinteet, muutos, kansainvälistyminen, nuoret, koulutus, kansainvälistymiskoulutus, ulkomaille vaihtoon, harjoittelupaikat, maakuntaliitto

Positiivinen amerikkalaisuus

Torstai 12.2.2009 klo 14.00 - Sampo Terho

Yrittäjyyden mallimaana on pitkään pidetty Amerikan Yhdysvaltoja, eikä suotta. Maassa on historiansa alusta saakka kunnioitettu yrittäjyyttä ja uskottu siihen. Monien amerikkalaisten mielestä Yhdysvallat on oikeastaan ennen kaikkea alusta, jolla jokaisella täytyy olla oikeus harjoittaa omaa yrittäjyytensä muotoa mahdollisimman vapaasti.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjyyshenki, Amerikka, uudisraivaajat, henkinen perintö, mahdollisuudet

Ilmiöitä

Tiistai 18.11.2008 klo 10.53 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Huijauslaskuja tulee nykyään muualtakin kuin Nigeriasta. Lasku on lasku ja se on maksettava, jos tavara on toimitettu ja se on ollut sopimuksen mukaista, mutta mitä tehdä laskulle, joka ei perustu mihinkään. Jotkut vievät laskut poliisille ja vaativat esitutkintaa rikoksen selvittämiseksi, toiset taas maksavat, vaikka ei tarvitse, jotta välttyy vaikeuksilta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, lasku, huijauslasku, oikeus, perintä, perintäyhtiö, perintätoimisto, parkkisakko, pysäköintiyhtiö, oikeuskäytäntö