Blogin arkisto

Pukuja on kahdenlaisia - sinisiä ja harmaita

Keskiviikko 13.1.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgBarack Obama  harmaassa puvussa, Barack Obama sinisessä puvussa. Harmaassa, sinisessä, sinisessä ja harmaassa. Miksi ihmeessä päämies pukeutuu aina samalla tavalla, eikö hänellä ole muun värisiä pukuja. Ja hän itse sanoo, että kaksi väriä riittää.

Obamasta on on hyvin haastavaa löytää pukukuvaa, jossa hänellä ei olisi harmaata tai sinistä pukua käytössä. Vanity Fairin mukaan hän pyrkii minimoimaan turhien päätösten määrää ja siksi yksinkertaistaa omaa pukeutumistaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Vahtolammi, pukeutuminen, puku, päätös, päätöksenteko

Näin teet itsestäsi kiireisen, mutta samalla olet peevelin aikaansaamaton!

Perjantai 29.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgTekemällä hitaasti päätöksiä ja muuttamalla niitä nopeasti pidät huolen, että olet jatkossakin kiireinen, stressaantunut, etkä saa aikaiseksi juuri mitään. Toisille niin yksinkertaiset ja helpot hoidettavat asiat paisuvat käsissäsi monisäikeisiksi asioiksi, joissa tarvitaan kontaktia useiden ihmisten kanssa useaan kertaan.

Katellaan, soitellaan… (ei hyvää päivää!!)

Odotatko esimerkkejä ärsyttävän, hyökkäävän, syyllistävän ja pessimistisen aloituskappaleen tueksi? Uskotko, jos sanon, että monille pelkän rahan siirtäminen tililtä tilille saattaa aiheuttaa monta puhelua, useamman tekstiviestin tai Facebook-chätin, uusia yhteydenottoja samoille henkilöille, rahan konkreettista viemistä paikasta toiseen, tapaamisia ja aikataulujen synkronointia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, yrittäminen, case, asenteet, päätöksenteko, vastuu

Ellet löydä selvää syytä toistuviin ongelmiin, niin syy on luultavasti sinussa

Maanantai 26.8.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgVedät päätöksen lonkalta muutamassa sekunnissa. Arvostathan nopeaa toimintaa. Teillä ei jahkailla vaan päätetään nopeasti ja tehokkaasti.

Alaisesi alainen soittaa sinulle. Hän kertoo ongelmasta ja kysyy sinun apuasi. Määräät toisen henkilön avustamaan soittajaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, päätöksenteko

Osallistava päätöksenteko on hyödyllistä muista syistä kuin yleensä luullaan

Maanantai 5.8.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMoni johtaja ajattelee, että ihmisten osallistuttaminen päätöksen tekemiseen on pyrkimystä epämääräiseen demokraattiseen päätöksentekoon ja usein kieltäytyvät sellaisesta. He eivät halua jakaa valtaa, eivät halua olla eri mieltä ja käyttää aikaa osallistuttavasta päätöksenteosta syntyvien erimielisyyksien sovitteluun ja hyvittelyyn.

He tekevät kuitenkin tietämättään hallaa itselleen toimimalla tuolla tavalla.

Ongelmaksi nimittäin tulee päätöksen toteutumattomuus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, innostaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutoksen suunnittelu, muutos, muutosjohtaminen, osallistuminen, osallistuttaminen, päätöksenteko, päätös

EU:n haasteet Suomen talouselämälle

Torstai 26.2.2009 klo 8.00 - Sampo Terho

Euroopan unionin merkitys on valtava Suomen talouselämälle. Noin 70 prosenttia kaikista elinkeinoelämää ohjaavista laeista tulee meille Euroopan unionista. Näin ollen on tärkeää tuntea EU:n talouden perusasiat ja miettiä EU:n meille tuomia taloudellisia haasteita niin valtiovallan kuin yritysmaailman näkökulmasta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Sampo terho, EU, talouselämä, itälaajeneminen, ylikansallisuus, päätöksenteko, lobbaus, europarlamentti, europoliitikko