Blogin arkisto

Jokaisen mahdollisuudet

Keskiviikko 20.6.2012 - Ahti Pontinen

Moni  tiedustelee työnantajan taloudellista tilannetta, joka  on hyväkin asia. Suurin osa kysyy tätä kuitenkin aivan vääristä lähtökohdista.He etsivät myyttistä turvallista työpaikkaa, jossa ei joutuisi murehtimaan tulevaisuudesta. Ne ajat, jos niitä nyt koskaan oli, jolloin työpaikkaan mentiin koko elämäksi ovat ohi. Turvallista työpaikkaa ei ole.Ikuinen työpaikka omassa yrityksessä? Se on ihan yhtä myytti, kuin olla jonkun palveluksessa.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, talous, työ, työpaikka, työnantaja

Voitko luottaa? Voiko sinuun luottaa

Maanantai 4.4.2011 - Olli Linjala

olli_kasi_poskella_muokattu.jpgLuottamus, sana jota käytetään aivan liian heppoisasti. Ei oikein voi luottaa, aika hyvin voi luottaa, useimmiten voi luottaa! Luottamus on ehdotonta, joko luotetaan tai sitten ei luoteta. Muita vaihtoehtoja ei ole. Ilman 100 % luottamusta yksikään yhteisö ei voi toimia, ei yksikään parisuhde, ei yksikään yhdistys eikä työyhteisö. Riittääkö se, että puolisosi on sinulle uskollinen kahdeksankymmentäviisi prosenttisesti?

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, luottamus, työnantaja, lupaus

Määräaikainen työsopimus - hämmentynyt yrittäjä

Maanantai 24.1.2011 - Antti Haanpää

Lakimiehen työssäni olen kohdannut ajoittain hämmentyneen yrittäjän, joka on ihmetellyt, miksi määräaikaista työsopimusta ei voi solmia. Eräs tällainen tilanne syntyi, kun nimeltä mainitsematon yrittäjä oli rutiininomaisesti solminut määräaikaisen työsopimuksen uuden työntekijän kanssa.

Työntekijä esitti jälkikäteen määräaikaisen työsopimuksen päättyessä vaatimuksena yrittäjälle, että työsopimuksen tulee jatkua toistaiseksi voimassaolevana ja että määräaikaisen työsopimuksen solmimiselle ei ole ollut perustetta.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Antti Haanpää, määräaikainen työsopimus, työlainsäädäntö, perusteltu määräaikaisuus, työsopimus, työnantaja, yrittäjä

Työsuhdeturvaan mallia Tanskasta

Torstai 18.3.2010 klo 15.33 - Heikki Ikonen

Ahtaajien lakko on nostanut työtaistelujen etulinjaan työsuhdeturvan. Työntekijät haluavat työnantajan kustantavan reippaan korvauksen irtosanomisen yhteydessä. Ahtaajien mukaan kyse on periaatteesta ja pikkurahasta. Työnantajat taas pelkäävät, että myönnytys johtaa yleiseen malliin, koska ahtaajien jälkeen sitä vaativat kaikki jonkin asteen työtaisteluun kykenevät.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: työsuhdeturva, lakko, irtisanominen, irtisanomiskorvaus, sosiaaliturva, työttömyys, työllistäminen, työttömyysturva, julkinen talous, työnantajan velvoitteet

Totuuksia yrittäjyydestä

Torstai 28.5.2009 klo 12.00 - Tapani Korpi

Olen pitkään seuraillut eri henkilöiden tarinoita aiheesta yrittäjä/työnantaja sekä julkisuudessa olleita juttuja muutamien isojen yritysten johtohenkilöiden optioista ja kultaisista kädenpuristuksista. Nyt on aivan pakko kertoa muutama totuus pienyrittäjyydestä väärin leimautumisen ehkäisemiseksi, sillä uskon tietäväni aiheesta enemmän kuin moni kirjoittaja. Tämä perustuu siihen, että palkkatyöläisenä olemisen jälkeen ryhdyin yrittäjäksi, ja olen nähnyt ja kokenut asiat, joista kirjoitan.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Tapani Korpi, yrittäjyys, vaikeudet, menestys, sijoitukset, riskit, osingot, tuntipalkka, työnantajan velvoitteet, työllistäminen, toimintaedellytykset

Kun mikään ei riitä

Keskiviikko 13.2.2008 klo 11.50 - Pauli Vuorio

Jälleen on voitu seurata elinkeinoelämän, työnantajien ja työantajien etujärjestöjen katkeria puheita muun muassa työntekijöiden sairauslomien määrästä ja palkallisuudesta. On vakavasti esitetty, että työntekijöiden oikeutta palkalliseen sairauslomaan tulee rajoittaa tai palkallisuus tulee jopa purkaa.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: pääkirjoitus, työnantajat, elinkeinoelämä, työntekijä, kateus