Blogin arkisto

Milloin harmaavarpusesta voi kasvaa kotka? Millaisten ihmisten ympäröimänä sytyt?

Perjantai 8.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgEthän vedä iltakahveja väärään kurkkuun, jos avaan ajatuskanavia sanaparilla "henkinen koti". Ihmisen tarvehierarkiassa varsin korkealla on tarve kokea yhteenkuuluvuutta toisten ihmisen kanssa. Ihminen haluaa kuulua johonkin yhteisöön.

Antaako tiimi?

Koetko työpaikalla kuuluvasi tiimiin, kuinka hyvin? Antaako rooli sinulle paljon? Mitä (arvoa) sinä annat toisille työyhteisössä, entäpä sidosryhmille (vaikkapa asiakkaille)? Oletko lähellä mahdollisuuksiesi täyttä mittaa ja koetko antavasi ihan parastasi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenteet, asenne, yrittäminen, motivaatio, yhteisöllisyys, tiimi, arvot, tyytyväisyys

Yrittäminen

Keskiviikko 11.1.2012 - Marko Pyhäjärvi

Yksi hienoimpia juttuja yrittämisessä on yhteisöllisyys. Aina kun tapaan uusia yrittäjiä huomaan, että meidän välille syntyy nopeasti keskusteluyhteys ja tavanomaista tiiviimpi suhde. Ei, ei "sellainen" suhde sentään, vaan toista osapuolta arvostava ja kunnioittava suhde. Yrittäjät lähtökohtaisesti arvostavat toisia yrittäjiä. Ehkä se johtuu siitä, että jokainen vakavissaan liiketoimintaa rakentava yrittäjä sitoutuu tiukasti haasteeseensa, ja toinen yrittäjä tiedostaa sen. Yrittäjät tietävät millaista on olla yrittäjä sekä hyvinä, että vaikeina aikoina, ja jokainen samaa polkua tallaava on hengenheimolainen. Ei lienee ihme, että kun aina kun meille tulee kylään yrittäjäkavereita kuuluu joka kerta vaimon ja lasten tervehtimisen jälkeen ensimmäinen kysymys "noh, mites bisnes?" Se on juuri se yhteinen "juttu" joka meitä yhdistää.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Marko Pyhäjärvi, yrittäminen, yhteisöllisyys, tavoite, tavoitteet, oppiminen, menestys

Lupa iloita

Maanantai 17.1.2011 klo 11.08 - Olli Linjala

Elämän arki on tulvillaan ilon aiheita. Luvallisia niistä ovat lapset, lastenlapset, erilaiset perhejuhlat ja tietenkin yllätysvoitot totossa, lotossa tai Suomeen tulleessa kultamitalissa. Hopeinen onkin sitten jo surun ja murheen paikka.

Suomalaisessa kulttuurissa saavat pettymyksestään tai onnistumisistaan avoimesti tunteilla ainoastaan urheilijat – paitsi suunnistajat. Se tuli toteen näytetyksi Vuoden 2010 urheilija -palkinnon voittaneen naisen riettaan ilon ja riemun paheksunnalla. Seitsemän maailmanmestaruuden ansiosta saadusta tunnustuksesta ei saisi näyttää tunteitaan. Mitähän muutkin meistä ajattelevat?

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, positiivisuus, tunteiden näyttäminen, avoimuus, elämänilo, kielteisyys, arvot, yhteisöllisyys, onnistumisen ilo, yhdessä kehittyminen

Mulla on oikeus!

Perjantai 17.12.2010 - Olli Linjala

Elämässä on paljon asioita, joihin ihmisillä on oikeus. Tämän oikeuden taakse on helppo piiloutua tehdäkseen tyhmyyksiä, ollakseen tahditon, loukatakseen kanssaihmisten arvoja, kylvääkseen epäsopua, tuhotakseen parisuhde tai työyhteisö. Ihmisellä on oikeus olla tyhmä, sivistymätön, likainen, haiseva – mutta onko noita oikeuksiaan pakko käyttää.

Presidentin vastaanotolla 6.12.2010 syntyi ristiriitaisia tunteita, tarvetta väkivallalla ja jopa tappouhkauksilla pelotteluun. Sukupuolineutraalien tanssimiseen ja lenkkarijalkineiseen frakkimieheen ihastuneitten ja vihastuneitten välistä torailua.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, asenne, käytöstavat, suvaitsevaisuus, tuomitseminen, yhteisöllisyys

Kun raha loppuu, alkaa ajatteleminen

Keskiviikko 26.5.2010 - Olli Linjala

Onko välttämätöntä odottaa tappiin saakka, viimeiseen, josta ei ole paluuta? Haluaako yrittäjä altistaa yrityksensä tahallaan kriisiin? Uhanalaistaa henkilökuntansa työpaikat, saattaa heidät tukalaan talouteen, velkavankeuteen itsensä seuraksi? Ei tietenkään. Useimmiten  muutoksen tarpeet tulevat ulkopuolelta. Asiakkaat säilyvät, tilaukset vaan hupenevat. Nyt on hyvä päivä ajatella, suunnitella yhdessä. Nostaa henkilökunnan oman arvon tuntoa ja työyhteisön arvostusta. Luoda pohja menestymiselle.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, muutos, arvostus, rutiinit, kielteisyys, menestys, yhteisöllisyys

Oikeus turvalliseen opetusympäristöön

Keskiviikko 3.3.2010 - Kari Uoti

Perusopetuslain 29 §:ssä taataan oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Koululainen, joka on velvollinen käymään koulussa on oikeutettu suorittamaan velvollisuutensa ympäristössä, jossa koulunkäyminen on miellyttävää, läksyistä huolimatta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, peruskoulu, oppivelvollisuus, opetusympäristö, säännöt, yhteisöllisyys