Blogin arkisto

Sain ajaa omaa ajoani

Tiistai 14.10.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAika usein kuulee formulakuskien puhuvan siitä, että pärjäsin kun sain ajaa rauhassa omaa ajoani. Eli tehdä sen suorituksen ilman häiriötekijöitä. Eli nopeimmat ja kärjessä olivat saavat ehjällä autolla keskittyä pelkkään ajamiseen. Oletteko miettineet ikinä, että huipullakin suoritus häiriintyy, jos joutuu keskittymään muuhun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työskentely, välineet, työympäristö, työkalut,

Oikeus turvalliseen opetusympäristöön

Keskiviikko 3.3.2010 - Kari Uoti

Perusopetuslain 29 §:ssä taataan oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Koululainen, joka on velvollinen käymään koulussa on oikeutettu suorittamaan velvollisuutensa ympäristössä, jossa koulunkäyminen on miellyttävää, läksyistä huolimatta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, peruskoulu, oppivelvollisuus, opetusympäristö, säännöt, yhteisöllisyys

"Ihminen on tärkein"

Torstai 5.2.2009 klo 8.00 - Matti Saarinen

Näin kirjoittaa metsäteollisuutemme Grand Old Man, kymmenvuotiaana sotaorvoksi jäänyt paperi-insinööri Pekka Rantala joulun alla ilmestyneessä kirjassaan Noususta Syöksykierteeseen. Rantalan kädenjälki on näkynyt vahvana sekä kotimaassa että ulkomailla. Erikoisen hyvin mies tunnetaan ainakin Lohjalla, Varkaudessa ja Raumalla. Hänellä on myös pitkäaikaiset kokemukset kansainvälisiltä paperimarkkinoilta aina Amerikkaa, Afrikkaa ja Aasiaa myöten. Hänen työuralleen mahtuu tehtäviä työmiehestä toimitusjohtajaan ja johdon konsultointiin.

Kirjassa käydään johdonmukaisesti ja asiantuntevasti läpi menneisyyttä, mutta visioidaan myös tulevaisuutta, tavalla mistä monien kannattaisi ottaa oppia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Matti Saarinen, Pekka Rantala, Noususta syöksykierteeseen, paperiteollisuus, ympäristökysymys, kestävä kehitys, Kemijärven sellutehdas, Bush, globalisaatio, vastuu, ympäristö, luontoarvot, ympäristökatastrofi

Energiaa auringosta

Perjantai 2.1.2009 klo 15.45 - Pekka Maunumäki

Aurinkoenergia ei näytä saaneen kovin suurta suosiota Suomessa. Olemme aina olleet valmiita tuomaan öljyä, joka on tuotettu muiden teknologialla. Tuskin teknologia on kuitenkaan ollut kovin kehittynyttä öljyn pumppauksen ja jalostuksen alkaessa. Se on aikaa myöten kehittynyt ja tullut kustannustehokkaaksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pekka Maununmäki, aurinkoenergia, teknologia, öljy, ympäristö, aurinkolämpövoimala