Blogin arkisto

Pk-yrittäjän 2 kuolemansyntiä

Maanantai 13.8.2018 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgOsakeyhtiölaissa on, että osakeyhtiön tehtävä on tuottaa voittoa. Lakiin se voi sopia, mutta yrittäjän ei pidä ottaa sitä kirjaimellisesti.

Nimittäin yhtiön tehtävä on saada asiakkaita. Tätä mieltä on Peter Drucker, jota monet pitävät yhtenä 2000-luvun suurimmista johtamisajattelijoista.

Olen hänen kanssaan samaa mieltä.  Yrityksen tehtävä on hankkia asiakkaita. Voitto on onnistumisen seuraus.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, yrittäminen, yrittäjyys, yrittäjä

Miten heräsin sekuntielämästä?

Keskiviikko 10.6.2015 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgKun nuorimmainen kahdesta lapsestani oli kymmenen kuukauden ikäinen, aloitin yritystoiminnan uudelleen. En ollut toipunut kahdesta raskaudestani tai noin kahden ja puolen vuoden nukkumattomista öistä, mutta koska pehmeää taloudellista laskua ei ollut näköpiirissä, piti yritystoiminta saada tuottamaan jotain mahdollisimman pian.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yrittäjyys, jaksaminen, hyvinvointi

Yrittäjä, ulkoista nämä - 5 ideaa!

Keskiviikko 27.5.2015 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgMiten monta tehtävää sinulla yrityksessäsi on? Olet ehkä yrityksesi toimitusjohtaja, myyntipäällikkö, asiakaspalautteen käsittelijä, markkinointipäällikkö, viestintävastaava, tuotekehittäjä, siistijä, sihteeri ja tapahtumanjärjestäjä, ehkä jopa kirjanpitäjä, kaikki yksissä nahoissa? Pystytkö hoitamaan kaikki tehtävät menestyksellisesti loppuun asti?

Täytyy sanoa, että vaikka osan tehtävistäni olenkin jo ulkoistanut, voisin ulkoistaa enemmän. Olen hyvä monessa, mutta joissain asioissa uskon, että joku muu olisi parempi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yritys, yrittäjyys, ulkoistaminen, jaksaminen

Näin teet enemmän rahaa tänä vuonna

Keskiviikko 20.5.2015 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgSyy, miksi olemme yrittäjiä, on usein halu auttaa muita. Tiedämme jotain, mitä muut eivät tiedä tai osaamme jotain, mitä muut eivät osaa. Olemme löytäneet sen jutun, jossa olemme hyviä ja haluamme tarjota lahjamme muiden käyttöön.

Mutta ei ”lahjana”. Se, että haluamme auttaa, ei tarkoita sitä, että meidän ei pitäisi tienata sillä rahaa. Tarvitsemme rahaa elämiseen, asumiseen, syömiseen, rentoutumiseen, sairastamiseen, lasten pukemiseen ja joskus jopa lomailuun. Tarvitsemme riittävästi rahaa siihen, että voisimme rentoutua ilman syyllisyyden tai paniikintunnetta siitä, että emme ole töissä. Tarvitsemme riittävästi rahaa siihen, että pysyisimme terveinä ja järjissämme!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yritys, yrittäjyys, kasvu

Kasvatatko Suomeen uusia yrittäjiä?

Keskiviikko 8.4.2015 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgOletko ajatellut, minkälaisen muiston jätät lapsille yrittäjyydestäsi? Jääkö heille muistikuva pitkistä päivistä, poissaolevasta äidistä vai vapaudesta ja siitä, että äiti pystyi olemaan läsnä silloin kun oli tarpeen? Vai jääkö lapsilta näkemättä se yrittäjyyden positiivinen puoli?

Yrittäjien lapsilla on erilaisia kokemuksia vanhempien yrittäjyydestä. Olen itse törmännyt moniin erilaisiin tarinoihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, lapsi, yrittäjyys, asenne

Saavuta kansainvälinen yrittäjyys internetin avulla

Tiistai 27.1.2015 - Saija Mahon

saijamahon.jpgKansainvälinen yrittäjyys oli ennen suhteellisen rajoitettu käsite, ja melkeinpä ainoastaan mahdollista vain isoille organisaatioille ja yrityksille. Toimistot tuli olla kaikissa niissä maissa, joissa kauppaa haluttiin käydä, henkilökunnasta puhumattakaan, ja tottakai yksityinen suihkukone joka lennätti maiden välillä, oli ehdottomasti oltava.

Tällä vuosisadalla asiat ovat kuitenkin onneksi hieman helpottuneet. Et tarvitse juuri muuta kuin yhteyden internettiin ja kansainvälinen kauppa voi alkaa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saija Mahon, yrittäjyys, yrittäminen, markkinointi, markkinointiviestintä, digitaalinen media, sosiaalinen media, internet

Työn merkityksen löytäminen - mutta myös palautumisen merkitys

Perjantai 28.2.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgHaastattelussa yrittäjä Mikko Hanski, osa 3/3.

MERKITYKSEN LÖYTÄMINEN TYÖKALUNA MOTIVAATIOLLE 

"Aina ei ole paras päivä", sen myöntää intohimoisesti ohjelmointialla toimiva Mikkokin. Hän kertoo kuitenkin tuolloin motivaation löytyvän merkityksen/tarkoituksen kautta. Kun hän tietää, että asiakasprojektilla on todellakin merkitystä asiakkaalle, löytyy motivaatiota ja paukkuja tsempata. Muutoinkin Mikon mielestä on tärkeä ymmärtää, mikä merkitys työllä on jollekulle. Projektien tulee täyttää asiakkaan tarpeita. Applikaatio saattaa tuottaa välitöntä, mutta toisaalta myös välillistä, arvoa asiakkaalle. Asiakasyrityksen työmäärä usein helpottuu ja kevenee automaation myötä. Etenkin pienelle kasvuyritykselle on haastavaa se, että volyymin kasvaessa taustatyön (toimistotyön) tarve kasvaa ja tällaiseen niin applikaatiot kuin myös muut ohjelmistoalan palvelut auttavat usein (ERP, CRM ym.). Toisaalta asiakaskokemukset voivat parantua, sillä tänä päivänä moni asiakas haluaa käyttää ajanvaraamiseen, asiakaspalvelun kanssa kommunikoimiseen jne. sähköisiä järjestelmiä ja mobiilipalveluiden käyttö yleistyy kovaa vauhtia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, motivaatio, palautuminen, yrittäjyys

Yrittäjänä toimiminen - rekrytoi asennetta

Perjantai 21.2.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgHaastattelussa yrittäjä Mikko hanski, osa 2/3.

REKRYTOI PARASTA OSAAMISTA JA ASENNETTA

Mikko pitää rekrytoinnissä tärkeimpänä kriteerinä asennetta! Ilman eteenpäinvievää ja intohimoista asennetta työskentely ei ota riittävästi tuulta purjeisiin. Osaamisen puutteen voi korjata, mutta asenteen puute  tai heikkous on vaikeampaa. Hyvällä asenteella Mikko tarkoittaa innostusta tai jopa intohimoista asennetta koodaamiseen, nopeaa toimintaa, rakentavahenkistä vuorovaikutusta mm. ottaa ohjeita vastaan ja kommunikoida. Lisäksi Mikko edellyttää iPhone-koodaamisesta todennettua osaamista ja pitää referenssejä tärkeinä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, markkinat, rekrytointi, yrittäjyys, yrittäminen

Käytä tietojasi hyödyksesi!

Keskiviikko 20.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgTässä on 7 juttua, jotka voit ottaa käyttöösi heti, ja joiden avulla onnistut huomattavasti varmemmin ja paremmin siinä, mitä ikinä teetkin ja elämässäsi tai liiketoiminnassasi tavoittelet.

1. Anna palaa!

Mikä on se yksi asia, jota haluat kaikkein eniten? Listaa kaikki ne tavat, jotka voivat auttaa sinua halusi saavuttamisessa. Älä suotta jarruttele. Tämän jälkeen valitse näistä kaikkein todennäköisimmin toimiva ja anna palaa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yrittäjyys, liiketoiminta, vinkit, yrittäjä

Suomen hallitus ampuu omaan jalkaansa

Keskiviikko 19.9.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen hallitus on uudessa hallitusohjelmassaan painottanut mm. yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Hallitus näyttää tekevän kaikkensa, jotteivät talouden pyörät Suomessa pyörisi.  Arvonlisäveron korotus ja kilometrikorvausten leikkaus osaltaan saattavat taloutemme rajuun ja pitkään taantumaan. Suomen hallituksen eräiden jäsenten tieto ja taito ymmärtää kansantaloutta on todennäköisesti kansakoulutasoa. Hallituksen ainut keino selviytyä Eurooppaa ja meitä kohtaavasta haaksirikosta on korottaa veroja. Nyt jos koskaan on syytä pidättäytyä kaikista yritykseen kohdistuvista veroluonteisista maksuista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, yrittäjä, yrittäminen, yrittäjyys, arvonlisävero, kilometrikorvaus, matkakulut

Richard Bransonilta oppia johtamiseen

Perjantai 11.11.2011 - Ville Saarikalle

Tiedätkö Richard Bransonin? Kukapa ei tietäisi! Brittiläinen liikemies on todellinen yrittäjyyden ruumiillistuma. Tämä kuusikymppinen britti aloitteli bisneksiään noin 40 vuotta sitten omalla lehdellä ja postimyyntilevy-yhtiöllä, joka kasvoi myöhemmin levykauppaketjuksi nimeltä Virgin Megastores. Bransonin imperiumi on nykyisin valtava: lentomatkailua, avaruusmatkailua, junaliikennettä, terveydenhuoltoa, rahoitusta, F1-talli, viihdettä jne. Surkeasta koulumenestyksestään huolimatta on Branson Forbesin mukaan hankkinut itselleen muhkean, yli neljän miljardin dollarin varallisuuden yrittäjyydellä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ville Saarikalle, Richard Branson, johtaminen, yrittäjyys, kannustus, kiitos

Yrittäjyyskasvatus - Suomen suuri mahdollisuus

Tiistai 16.8.2011 - Raija Vahasalo

Menestyvät yritykset ovat Suomen selkäranka. Ne mahdollistavat hyvinvoinnin luomalla työpaikkoja, tuottamalla tavaroita ja palveluita sekä maksamalla veroja. Myös väestön ikääntymisen haasteiden ratkaisemiseen tarvitaan kilpailukykyisiä yrityksiä, joita on Suomessa liian vähän.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Raija Vahasalo, yrittäjyys, kilpailukyky, koulutus, hyvinvointi, yrittäjyyskasvatus, yritysmyönteisyys

Konkurssia ei tehdä, vaan siihen joudutaan

Maanantai 29.3.2010 klo 10.18 - Jorma Metsä-Ketelä

Maanantaina 22.3.2010 Ylen asenteellisissa radiouutisissa kerrottiin konkurssiyritysten rikollisesta saattohoidosta. Sen sijaan, että olisi sanottu konkurssiin jouduttavan, jutussa kerrottiin, että vuodessa tehdään 3 300 konkurssia. Äänessä olivat toimittajat, konkurssiasiamies ja ylikomisario, joille tärkeintä oli väärintekijöiden kiinni saaminen ja rankaiseminen.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: konkurssi, konkurssirikos, yrittäjyys, kansantalous, lama, verovelka, yrittäjävihamielisyys, asenteellinen uutisointi

Miten yhteiskunta määrittelee yrittäjän?

Perjantai 10.7.2009 - Santeri Maunumäki

Miten on mahdollista, että kolme enemmän tai vähemmän julkista tahoa määrittelevät yrittäjyyden toisistaan poikkeavalla tavalla? Kyseessä on kolme hyvinvointiyhteiskunnan tukipilaria: veronkanto, eläketurva ja Kansaneläkelaitos.

Havahduin yrittäjyyden määrittämiseen liittyviin epäselvyyksiin konsultoidessani yhtä alallaan tunnettua omistajavetoista yritystä. Yrittäjällä oli sen verran työvuosia takana, että hän ajatteli siirtyä eläkkeelle ja etsi jatkajaa yritystoiminnalle.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Santeri Maunumäki, Kela, Kansaneläkelaitos, Eläketurvakeskus, yrittäjyys, määritelmä, eläkkeelle siirtyminen, eläke, työttömyysturva

Suomalainen yrittäjähenki

Keskiviikko 17.6.2009 klo 21.01 - Sampo Terho

Nostamme muutamia aikaisemmin sivustollamme julkaistuja kirjoituksia uudelleen kommentoitaviksi niiden ajankohtaisen teeman takia. Osallistu keskusteluun ja ota kantaa!

Yrittäjyyttä on pitkään arvostettu Suomessa harmillisen vähän. Yrittäjää pidetään usein jotenkin ahneena, järjestelmään sopeutumattomana yksilönä, jonka epäonnistumista naureskellaan ja menestystä kadehditaan.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjähenki, suomalaisuus, yrittäjyys, kateus, asenteet

Kasvuyritykset ovat Suomen menestystekijä

Keskiviikko 17.6.2009 klo 8.00 - Kimmo Sasi

Haastavassa taloustilanteessa yritysten kasvu on olennaista kansantaloudelle. Työ on hyvinvoinnin perusta. Työstä saamillamme tuloilla me rahoitamme elämisemme. Yhteiskunnan tuki ja palvelut perustuvat yksinomaan siihen, että suuri osa kansalaisista luopuu työnsä tuloksista verojen muodossa. Hyvinvointivaltiota ei ole ilman työtä.

Suomalainen yhteiskunta on pitkään suhtautunut vallitsevaan hyvinvointiimme minimitasona, jonka eteen ei tarvitse juuri ponnistella. Todellisuudessa hyvinvointi on kuitenkin tehtävä joka päivä - saavuttaaksemme tavoitteemme tarvitsemme uudenlaisia avauksia ja uusia innovaatioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kimmo Sasi, yrittäjyys, taloustilanne, yrittäjyyskasvatus, verot, verotus, yritysvero, yritysverouudistus, kasvuyritys, kasvuyrittäjyys, kasvu, mahdollisuusyrittäjyys, arvostus, osaaminen, suuret ikäluokat

Totuuksia yrittäjyydestä

Torstai 28.5.2009 klo 12.00 - Tapani Korpi

Olen pitkään seuraillut eri henkilöiden tarinoita aiheesta yrittäjä/työnantaja sekä julkisuudessa olleita juttuja muutamien isojen yritysten johtohenkilöiden optioista ja kultaisista kädenpuristuksista. Nyt on aivan pakko kertoa muutama totuus pienyrittäjyydestä väärin leimautumisen ehkäisemiseksi, sillä uskon tietäväni aiheesta enemmän kuin moni kirjoittaja. Tämä perustuu siihen, että palkkatyöläisenä olemisen jälkeen ryhdyin yrittäjäksi, ja olen nähnyt ja kokenut asiat, joista kirjoitan.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Tapani Korpi, yrittäjyys, vaikeudet, menestys, sijoitukset, riskit, osingot, tuntipalkka, työnantajan velvoitteet, työllistäminen, toimintaedellytykset

Rehabilitaatio-periaate

Perjantai 27.2.2009 klo 8.00 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Kansan sielun syvin olemus heijastuu suomalaisesta poliittisesta kulttuurista. Näin sen pitääkin olla, tämä on demokratian perimmäinen idea. Kovin kauan tämä sielu on ollut ilkeä, katkera ja vihamielinen, sosialidemokraattisen tasapäistävä siten, että kun yhden pää nousee, se tulee veroilla tai muuten tasoittaa kaulan kohdalta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, velat, velka, yrittäjyys, oikeus, rehabilitaatio

Vapaa ammattitaito hyödyksi yrittämällä

Keskiviikko 18.2.2009 klo 8.00 - Mikko Savola

Kun suuret pörssiyhtiöt ovat sopeuttaneet tuotantoaan taloustaantuman vuoksi, joutuvat useat nuoret perheet miettimään tulevaisuuttaan uudella tavalla. Tähän asti varmasta työpaikasta ei tilinauhaa kuulukaan enää jatkossa.

Valtava määrä eri alojen ammattitaitoa on nyt vapailla markkinoilla. Tätä työpanosta tarvitaan edelleenkin. Jatkossa sitä tullaan suorastaan huutamaan. Epävarmuus on suurin syy, miksi edes ne yritykset, jotka periaatteessa pystyisivät lisää työvoimaa palkkaamaan, eivät sitä tee.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Mikko Savola, riski, pienyrittäjyys, elinkeinonharjoittaja, rakennusala, tuki

Positiivinen amerikkalaisuus

Torstai 12.2.2009 klo 14.00 - Sampo Terho

Yrittäjyyden mallimaana on pitkään pidetty Amerikan Yhdysvaltoja, eikä suotta. Maassa on historiansa alusta saakka kunnioitettu yrittäjyyttä ja uskottu siihen. Monien amerikkalaisten mielestä Yhdysvallat on oikeastaan ennen kaikkea alusta, jolla jokaisella täytyy olla oikeus harjoittaa omaa yrittäjyytensä muotoa mahdollisimman vapaasti.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjyyshenki, Amerikka, uudisraivaajat, henkinen perintö, mahdollisuudet

Vanhemmat kirjoitukset »