Blogin arkisto

Yrittäjän äitiys, osa II

Torstai 21.11.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgMiten yrittäjä-äiti sitten selviää äitiyslomalta takaisin kovaan bisnesmaailmaan? Kun vuoden (tai vuosien) verran on vaihtanut vaippoja, halinut pikkuisia pehmoisia tuhisijoita, pyyhkinyt puklua paidaltaan, rakastanut, hellinyt ja valvonut, miten siirrytään suorittamaan ja kasvattamaan yritystoimintaa? Miten yhtäkkiä saa edes paitansa pysymään suorassa, hiukset ojossa ja ajatukset kasassa?

Vastaus 1. Hyvin. Ainakin osittain. Itselläni oli jo pitkään muhinut mielessä ideoita ja visioita siitä, mitä kaikkea tulen tekemään. Kun sai oikeaa työaikaa, ilman että lapset kiskovat paidanhelmassa tai huutavat pihalla, oli vapauden tunne lähes riehaannuttava. Vihdoin saan olla yksin ajatusteni kanssa ja todella edistää asioita!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, äitiys, naisyrittäjät, verkostoituminen, yritystuet, jaksaminen

Yrittäjän äitiys, osa I

Torstai 14.11.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgÄitienpäivän aikaan olin Helsingin Yrittäjänaisten aamukahveilla puhumassa yrittäjän äitiydestä. Tämä aihe onkin nyt kovasti kartalla, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Milli Lahtinen. Puhuimme monesta äitiyteen liittyvästä asiasta, yrittäjän näkökulmasta tietysti.

Yleisin naisten yrityksen perustamisikä on 47 vuotta. Ja varmasti syystä. Silloin lapset ovat usein jo muuttaneet pois kotoa, asuntolainoja on maksettu jo jonkin aikaa ja ammatillinen varmuus on kasvanut. Nykyään kuitenkin myös nuoremmat suunnittelevat yrityksen perustamista, muistan jonkun kommentoineen keskustelussa. Kuitenkin uskon, että juuri kysymykset oman yrityksen ja äitiyden yhdistelmästä arveluttavat nuoria naisia. Moni hakee äitiyslomalle turvaa vakituisesta työpaikasta. Mutta kuinka yrittäjän käy äitiyslomalla?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, äitiysloma, vauva-aika

Äidit ja tyttäret

Maanantai 7.12.2009 - Lenita Lehtonen

Kuuntelin taannoin ohjelman, jossa haastateltiin teinitytöistä kirjan kirjoittanutta psykologia.

Oli mielenkiintoista kuulla, että minun äitini ei ole ainoa, joka on jaksanut nähdä vaivaa hiuksistani. Usein ne ovat olleet liian tummat.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Lenita Lehtonen, äitiys, arvostelu, arvostus, tavat, kehu