Blogin arkisto

140 JAMKin opiskelijaa saa kokemusta Nordic Business Forumista

18.09.2013

Noin 140 JAMKin opiskelijaa osallistuu Jyväskylässä 25.-27. syyskuuta järjestettävän kansainvälisen Nordic Business Forumin järjestelyihin. Ennakkoon loppuunmyytyyn seminaariin osallistuu 3300 kävijää. Tämä edellyttää tehokkuutta myös järjestäjiltä.

Opiskelijatiimien vastuualueita ovat muu muassa asiakas-, ohjaus-, sali-, host-, puhuja- ja narikkapalvelut. Esimiehinä toimivat opiskelijat olivat tapahtumassa työntekijöinä jo aikaisempina vuosina.

– Tiimin vetäjien työ on vastuullisempaa ja tässä roolissa näkee enemmän kulissien taakse, salipalveluista vastaava Lilli Luoma-aho pohtii.

– Luimme tapahtuman palautteet edellisiltä vuosilta, ja olemme pyrkineet innovoimaan uutta ja kehittämään tapahtumaa. Tällaiseen rooliin emme vielä viime vuonna päässeet. 16-henkinen tiimimme varmistaa, että salissa sekä lavalla homma toimii. Tein juuri työtehtäväkuvaukset, ja työvuorolistat ovat työn alla. Seuraavaksi asemoin työntekijät saliin, Luoma-aho jatkaa.

Harjoitusta esimiestyöhön

Yritysryhmien on mahdollista saada tapahtuman ajaksi oma yrityskohtainen isäntä eli host. Host-tiimiin kuuluu 30 henkilöä.

– Host muun muassa vastaanottaa yritysvieraat ja ohjaa asiakkaat varatuille paikoille. Tarvittaessa organisoimme myös tauolle tarvittavat palvelut. Yritykset ovat olleet hämmästyneen iloisia, kun olemme kontaktoineet ja tarjonneet host-palveluamme, tiimin esimiehenä toimiva Mikko Puttonen kertoo.

Ohjauspalveluista vastaava tiimi huolehtii, että vieraat löytävät helposti seminaariin. Junalla tulevia vieraita ollaan vastaanottamassa jo Matkakeskuksella ja lentokentältä asiakkaita kuljetetaan seminaariin linja-autolla. Lutakossa huolehditaan, että pysäköintialueet toimivat ja opasteet ovat oikeilla paikoilla.

Tiimiohjaajille tämä on loistava harjoitus esimiestyöhön. Muiden työntekijöiden motivointi ja jokaisen prosessiin osallistuvan arvostaminen on tärkeää.

Opiskelijoiden tukihenkilönä JAMKissa toimii liiketoiminta ja palvelut -yksikön kuluttajapalveluiden lehtori Pauliina Silvennoinen.

– JAMK on mukana jo kolmatta vuotta Nordic Business Forumin järjestelyissä. Yhteistyömme syvetessä myös opiskelijat ovat aiempaa enemmän mukana jo tapahtuman luomisprosessissa, Silvennoinen kertoo.

11.08.2015Lakanneita yrityksiä enemmän kuin viime vuonna
10.08.2015Power Truck Show'ssa täynnä painavaa asiaa ja viihdettä
07.08.2015Heinäkuussa vähiten konkursseja neljään vuoteen
06.08.2015Fennovoiman kotimainen omistus yli 60 %:n - rakentamislupahakemuksen käsittely jatkuu
05.08.2015Rehn Skodan Transtech-kaupasta: Ratkaisu turvaa tärkeän osaamisen säilymisen Kainuussa
04.08.2015Ainutlaatuinen kansainvälinen kuljetusalan suurtapahtuma
30.06.2015Teknologiasta ikääntyneiden arkea
29.06.2015Toukokuussa 330 000 työtöntä työnhakijaa
24.06.2015Joka kymmenes suomalainen lomailee velaksi
23.06.2015Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Siirry arkistoon »