Blogin arkisto

Bisnesgurujen opissa NBForumissa: "Kysy ihmisiä tekemään jotain isoa!"

30.09.2013

Jo neljättä kertaa järjestetty, Pohjoismaiden suurin bisnesseminaari Nordic Business Forum keräsi 26.–27. syyskuuta energisen yleisön Jyväskylän Paviljonkiin. 3300 kuulijaa oli innostamassa joukko bisnesajattelijoita aivan maailman huipulta.

Seminaarin avasivat torstaina Suomen kärkipään artistit Apocalyptica ja Jenni Vartiainen. Aktiivisen verkostoitumisen tuomien uusien kontaktien lisäksi seminaarilaiset saivat uusia ideoita, joita tarjoilivat muun muassa menestyskirjailija Malcolm Gladwell, kansainvälisen liiketoiminnan professori Vijay Govindarajan, London Business Schoolin johtamisen professori Lynda Gratton ja kirjailija Suzy Welch.

jimmywalesnbf.jpgPäivän viimeiseksi puhunut Wikipedian perustaja Jimmy Wales (kuvassa) antoi itsestään välittömän ja konstailemattoman vaikutelman.

– Kysy ihmisiä tekemään jotain isoa, se kiinnostaa enemmän kuin pienen tekeminen, hän vinkkasi.

Welch halusi kaapata Stubbin mukaansa

Myös toinen seminaaripäivä alkoi unohtumattomalla tavalla, kun lavalle asteli laulamaan viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri. Hieman käytännönläheisemmän toisen seminaaripäivän puhujia olivat muun muassa Aalto-yliopiston myynnin professori Petri Parvinen, johtajuusajattelija ja kirjailija Tom Peters, yritysvalmentaja Jari Sarasvuo sekä Suomen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Seminaarin pääpuhuja, legendaarinen yhdysvaltalainen yritysjohtaja Jack Welch oli Stubbista niin vaikuttunut, että aikoi ottaa hänet matkalaukussaan mukaan Amerikkaan. Welch itse puolestaan osoittautui raudanlujaksi, mutta karismaattiseksi ja sydämelliseksi johtajaksi, joka kertoi nauttivansa siitä, kun saa muut ihmiset ympärillään kukoistamaan.

Iskikö innovaatioväsymys?

Seminaariyleisöä hauskoilla lohkaisuillaan naurattanut Åbo Akademin johtamisen professori Alf Rehn puhui innovaatioväsymyksestä. Hän muistutti, että kiillotetut tarinat upeista innovaatioista voivat estää meitä panostamasta oikeisiin ongelmiin.

– Innovaatio ei voi olla koko ajan päällä, myös perustyötä tarvitaan. Tarvitsemme innovatiivisia hetkiä – ja tylsää yksinkertaista puurtamista, jossa on mahdollisuus olla erinomainen, hän sanoi.

Rehnin mukaan innovatiivisessa yhteiskunnassa pitäisi innovoida jokaiselle ryhmälle, yksinhuoltajaäideistä vanhuksiin. Hän kutsui yleisöä elämään johtajuutta myös sen hankalissa hetkissä.

– Tarvitsemme aitoa johtajuutta. Tarvitsemme sitä, että ihmiset katsovat niitä ongelmia, joita ei ole vielä ratkaistu ja tarttuvat niihin. Tärkeää on se, jos pystymme todella muuttamaan jotakin. Antamaan sitä, mitä esimerkiksi vanhukset todella tarvitsevat, ei sitä, mitä me ajattelemme heidän tarvitsevan.

Minna Lehrbäck
www.yrittajalinja.fi

Kuvat © Nordic Business Forum

yleisnbf.jpg

11.08.2015Lakanneita yrityksiä enemmän kuin viime vuonna
10.08.2015Power Truck Show'ssa täynnä painavaa asiaa ja viihdettä
07.08.2015Heinäkuussa vähiten konkursseja neljään vuoteen
06.08.2015Fennovoiman kotimainen omistus yli 60 %:n - rakentamislupahakemuksen käsittely jatkuu
05.08.2015Rehn Skodan Transtech-kaupasta: Ratkaisu turvaa tärkeän osaamisen säilymisen Kainuussa
04.08.2015Ainutlaatuinen kansainvälinen kuljetusalan suurtapahtuma
30.06.2015Teknologiasta ikääntyneiden arkea
29.06.2015Toukokuussa 330 000 työtöntä työnhakijaa
24.06.2015Joka kymmenes suomalainen lomailee velaksi
23.06.2015Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Siirry arkistoon »