Blogin arkisto

Lupa iloita

Maanantai 17.1.2011 klo 11.08 - Olli Linjala

Elämän arki on tulvillaan ilon aiheita. Luvallisia niistä ovat lapset, lastenlapset, erilaiset perhejuhlat ja tietenkin yllätysvoitot totossa, lotossa tai Suomeen tulleessa kultamitalissa. Hopeinen onkin sitten jo surun ja murheen paikka.

Suomalaisessa kulttuurissa saavat pettymyksestään tai onnistumisistaan avoimesti tunteilla ainoastaan urheilijat – paitsi suunnistajat. Se tuli toteen näytetyksi Vuoden 2010 urheilija -palkinnon voittaneen naisen riettaan ilon ja riemun paheksunnalla. Seitsemän maailmanmestaruuden ansiosta saadusta tunnustuksesta ei saisi näyttää tunteitaan. Mitähän muutkin meistä ajattelevat?

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, positiivisuus, tunteiden näyttäminen, avoimuus, elämänilo, kielteisyys, arvot, yhteisöllisyys, onnistumisen ilo, yhdessä kehittyminen

Arvottomassa työyhteisössä on tuhoon johtavat asenteet

Maanantai 11.1.2010 klo 8.00 - Olli Linjala

Olin voimakkaasti mukana nujertamassa 1990-luvun lamaa Suomessa. Kiivaimpana vuotena ajoin autolla 124 000 kilometriä ja yövyin 203 yötä hotelleissa. Tärkeimmät viestini olivat jaksamisen ratkaisevan suuri merkitys selviytymisessä, urautuneitten rutiinien rikkominen sekä halu selvitä olemassa olevassa tilanteessa. Henkilökohtaisena jaksamisen käyttövoimana oli pienistäkin onnistumisistani nauttiminen, ihmisiltä saamani palaute sekä erittäin korkea oman työn arvostaminen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu, rutiinit, urautuminen, laatu, laadukkuus, arvot, luottamus

Työntekijä on myös työpaikan kehittäjä

Lauantai 12.12.2009 klo 8.00 - Raimo Kolu

Johdolla ja esimiehillä on luonnollisesti suurin vastuu yrityksen kehityksestä ja säilymisestä tuottavana ja pitkäaikaisena työpaikkana, mutta työntekijöilläkin tulee olla oikeus tai oikeastaan velvollisuus tuoda esiin ideoita ja parannusehdotuksia. Työpaikalla näin tapahtuukin jos avoin innostava ilmapiiri vallitsee. Pienetkin ideat vievät aina kehitystä eteenpäin, eikä ideanikkaria saisi koskaan tyrmätä, vaan mieluiten innostaa ajatusten esittämiseen ja kuunnella, vaikka ehdotus ei tuntuisikaan sopivan.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: työ, työyhteisö, esimies, kehittyminen, yritys, henkilöstö

Yleisohjeita myynnin maailmasta

Maanantai 31.8.2009 - Pauli Vuorio

Myynnin maailmassa ollaan vuorovaikutteisissa kontakteissa toisten ihmisten kanssa. Voisivatko myynnissä toimivat opit siten olla oppeja paljon muuhunkin? Ja pätisikö sama myös myynnissä tehtyihin virheisiin - voisivatko ne pohjimmiltaan olla samankaltaisia kuin ne, joita teemme ihmissuhteissa, liike-elämässä, työssä tai muuten elämässä?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, vuorovaikutus, ihmissuhde, asenne, asiakas, kehitys, kehittyminen

Sais vaan sormet tyhjiksi ja tunnit täyteen

Perjantai 28.8.2009 klo 13.55 - Olli Linjala

On se kauheaa, jos töissä pitää oppia uutta tai kehittää työyhteisön toimintaa. Ottaa niin kipeää, kun täytyy ajatella. Moni työyhteisö luo mahdollisuuden, antaa etuoikeuden itsensä kehittämiseen. Uusien asioiden oppiminen ja työyhteisönsä toiminnan kehittäminen ovat työhön liittyviä huomattavan hienoja ja taloudellisesti merkittäviä etuja. Nämä edut kuuluvat jokaiselle työyhteisön ihmiselle.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu

Kielteinen ihminen on kauhea

Tiistai 16.6.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Nälviikö hän todellakin sinua jokaisessa tilanteessa? Sanoiko hän sen todellakin pahaa tarkoittaen? Oliko hänen äänen sävynsä todellakin loukkaava, vähättelevä tai pirullinen? Oliko hän tosissaan oikaistessaan syntynyttä väärinkäsitystä vai yrittikö hän todellakin vain valehdellen kääntää asioita edukseen? Halusiko hän todellakin puuttua asioihisi kertoessaan oman ideansa tai mielipiteensä? Kyttääkö hän todellakin sinua jatkuvasti? Kehuessaan jotain muuta ihmistä, tekeekö hän sen todellakin juonien vain moittiakseen sinua? Onko todellakin näin, vai onko oma asenne pahasti ruvella?

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, valehtelu, ilmapiiri, työilmapiiri, rutiini, myönteisyys

« Uudemmat kirjoitukset