Blogin arkisto

Taantuma karsii kankeat dinosaurukset

Share |

Maanantai 12.1.2009 klo 8:06 - Miia Godwin


Sukurasitteellisista syistä seuraan säännöllisesti Brittein saarten tapahtumia. Siellä jo lähes vuoden verran median hehkuttama "Credit Crunch" kääntyi pian "Economical Downturniksi" ja syksyllä uutiset suorastaan ilakoivat julistaessaan, että vihdoin on iskenyt "Global Economical Crisis"! Positiiviset uutiset eivät myy ja sen media tekee tiettäväksi.

Avainsanat: Miia Godwin, taantuma, Iso-Britannia, Brittein saaret, lama, taloudellinen kriisi, notkahdus, pankki, Briteissä, britit, brittipankki, punta, alennus, Woolworths, Wedgwood, Adams, MFI


Kommentit

12.1.2009 13:51  Reeta

Lähes huvittavaa oli huomata jäähyväiskirje kukkakimpulla varustettuna erään sulkeneen Woolworthsin oven edessä "Tulemme kaipaamaan sinua Woolworths". Positiivista "Credit Crunchista" on kuitenkin että brittien leviäminen Eurooppaan ja maailmalle hidastuu. Suuren suosion saavuttama "Property Development" on saanut monet keskituloiset britit ostamaan remontoitavia lomakiinteistöjä ulkomailta punnan ollessa vielä käypää valuuttaa ja nyt potentiaaliset tuotot livistävät karkuun, puolivalmiit lomahuvilat jäävät myymättä ja asuntolainat maksamatta. Kiireisimmät ovat jo syyttäneet alkaneesta taantumasta useita televisiokanavia jotka näyttävät asuntokauppaohjelmia kellon ympäri, riskeistä kun ei heille ollut kerrottu.. Eipä ole varmasti helppoa sulattaa myöskään sitä ettei punnasta saa enää kuin euron, jos kohta sitäkään. Nähtäisiinkö vielä sekin ihme että konservatiiviset britit vaihtavat punnan euroon?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini