Blogin arkisto

nbfotsikko.jpg

Nordic Business Forumissa on Pohjois-Euroopan merkittävimpiin lukeutuvia avoimia yritysseminaareja yhdessä maamme ja koko maailman valovoimaisimpien valmentajien ja ajattelijoiden kanssa. Pääteemat liittyvät yrittäjyyteen ja yrittäjähenkisyyteen. Yrittajalinjälinja on koonnut sekä tehnyt kolumneja tapahtumista ja niihin liittyvistä asioista.

Bookmark and Share

 

Kun Nordic Business Forum 2015 julkaistiin lokakuussa 2014, lähes 4 700 lippua myytiin välittömästi lanseerauksen jälkeen.

Jyri Lindén, toinen Nordic Business Forumin perustajista, kertoi Korporaatiolle Radio Rockin haastattelussa, että heidän tavoitteenaan on kasvaa vuoteen 2021 mennessä maailman merkittävimmäksi bisnesfoorumiksi.

http://www.radiorock.fi/#!/post/560a4a506c86fc03000f534b

 

Nettikoulutuksella on etunsa ja rajoitteensa

nbforum2014-2.jpg

Nordic Business Forumia pystyi tänä vuonna seuraamaan internetin kautta streamilta. Hinta oli sitä kautta tapahtumaa seuraaville luonnollisesti huomattavasti halvempi. Mielenkiintoinen askel kuuluu laajaan kehitystrendiin, joka mullistaa koulutusta lähivuosina etenkin korkean asteen opetuksessa.

Lue koko juttu

 

Iso-Arskan filosofia upposi bisnesseminaarilaisiin

nbforum2014-arnold-2.jpg

- Enemmän lihaksia ja palkintoja! Parhaiten palkatut elokuvaroolit! Politiikassa niin korkealle kuin mahdollista! Aseta iso päämäärä ja raada sen eteen kellon ympäri! Älä mieti kipua vaan tulosta! Jos aika ei riitä, nuku nopeammin!

Lue koko juttu

 

Tavoite tekee yrityksestä ja johtajasta suuren

nbforum2014-collins.jpg

Mikä erottaa hyvän yrityksen loistavasta? Millainen on todellinen huippujohtaja? Nordic Business Forumissa esitelmöineen bisneskirjallisuuden kuninkaallisen Jim Collinsin mukaan olosuhteilla ei ensinnäkään ole merkitystä. Parhaat yritykset syntyvät ja menestyvät kaikenlaisissa oloissa.

Hyvää onnea saattaa menestystarinoissa olla mukana, mutta kaikki saavat joskus onnenkantamoisena h-hetkensä. Hyvät yritykset ja johtajat kykenevät hyödyntämään sen, koska noudattavat periaatteitaan.

Lue koko juttu

 

Ben Bernanke ja Garry Kasparov Nordic Business Forum 2015 -seminaariin

Ben Bernanke, Federal Reserve Systemin, puheenjohtajana (2006-2014) ja entinen Princetonin taloustieteen professori saapuu Suomeen Nordic Business Forum 2015 -seminaariin 1.-2.10.2015. Forbes lehti nimesi Bernanken seitsemänneksi "The World´s Most Powerful People" listauksessaan edellään ainoastaan mm. Venäjän, USAn ja Kiinan presidentit.

Lue koko juttu

 

Nordic Business Forum 2014 – Helsinki 9.–10.10.2014

Yrittajalinja.fi mukana, tässä maistiaisia vuodelta 2013


 

Saadaksesi tuntumaa Nordic Business Forumin tyyliin hoitaa seminarijärjestelyjä voit perehtyä aiempien Nordic Business Forumien tunnelmaan tämän linkin takana olevan materiaalin kautta.

Voit myös katsoa lisäksi  videokoosteen tästä.
  

Nordic Business Forum 2013 - Alexander Stubb - The Art of Going International (23:35)

In this speech Alexander Stubb, Minister for European Affairs and Foreign Trade of Finland shares his ideas on internationalization. The topic of the speech at Nordic Business Forum 2013 was The Art of Going International.

More videos at www.nbforum.com/videos

 

Bisnesguru Tom Peters: "Suihkuverho ratkaisee!"

petersnbf.jpgYhdysvaltalainen johtajuusajattelija ja kirjailija Tom Peters muistutti kuulijoitaan 27. syyskuuta Fordic Business Forumissa Jyväskylässä yksityiskohtien tärkeydestä.

– Kun Hilton-hotelliketjun perustajalta Conrad Hiltonilta kysyttiin, mitkä olivat tärkeimmät opetukset urasi aikana, hän vastasi: "Muista laittaa suihkuverho ammeen sisäpuolelle", Peters kertoi.

Lue koko juttu

 

Tee viisaita päätöksiä 10-10-10-säännön avulla

– Usein ajattelemme, että elämä on sarja tapahtumia. Elämä on kuitenkin ennemmin sarja päätöksiä, jotka teemme, ei tapahtumia, jotka tapahtuvat, sanoi kirjailija Suzy Welch Nordic Business Forumissa Jyväskylässä 26. syyskuuta.

suzywnbf.jpg

Lue koko juttu

 

Jack Welchin resepti hyvään johtajuuteen

Legendaarinen yhdysvaltalainen yritysjohtaja Jack Welch puhui Nordic Business Forumissa Jyväskylässä 27. syyskuuta kuulijoilleen siitä, minkä hän osaa – johtajuudesta. General Electriciä johtanut ja yrityksen valtavaan menestykseen nostanut Welch kertoi noudattaneensa henkilöstöjohtamisessa kehittämäänsä 20-70-10-sääntöä.

20-70-10-menetelmässä ihmiset laitetaan "rankinglistalle" heidän toimintansa ja arvojen, esimerkiksi tiimityön perusteella. Korkeimmalle sijoittuneet, listan ensimmäiset 20 ihmistä, palkitaan – ylennyksin tai palkkioin. Keskimmäisten, 70 ihmisten osuuden, halutaan tekevän edelleen kovasti töitä. Alimmalle kymmenykselle kerrotaan, kuinka heidän tulisi muuttaa toimintaansa, jotta he tukisivat paremmin yrityksen toimintaa. Jos toiminta ei muutu, ihmisten on aika lähteä.

Lue koko juttu

 

Kohdenna myyntiargumentti - ja myynti kasvaa

– Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan asiakashallintaan aktiivisesti pyrkivät firmat kannattavat paremmin. Silti ERP-implementaatiot ovat monessa yrityksessä vieläkin kesken: nykyisin kaikille myydään samaa tavaraa. Tämä on valitettava trendi kuluttajan kannalta, sanoi Aalto-yliopiston myynnin professori Petri Parvinen Jyväskylässä pidetyssä Nordic Business Forumissa 27. syyskuuta.

Parvisen mukaan tämän päivän trendi on yksilöllisyys. Asiakas haluaa saada yksilöllistä kohtelua.

– Tällainen sosiologinen trendi kannattaa kääntää bisnesinnovaatioksi eli toimintatavaksi myyntiin.

Lue koko juttu

 

Alexander Stubb: Kuinka sinusta tulee kansainvälinen?

Suomen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb esitteli puheessaan Nordic Business Forumissa Jyväskylässä 27. syyskuuta viisi askelta kohti kansainvälistä johtajuutta.

1. Sinä itse teet itsestäsi kansainvälisen. Kansainvälisyys on omien korviesi välissä. Ole oma itsesi, suomalainen. Ajattele kansainvälisesti, mutta muista juuresi ja suomalaisuutesi.

2. Puhu englantia. Älä välitä virheistä ja aksentista, puhu vain.

Lue koko juttu

 

Arnold Schwarzenegger Nordic Business Forumissa ensi vuonna

9.–10. lokakuuta 2014 Helsingissä järjestettävä Nordic Business Forum 2014 -seminaari on saanut listoilleen monta nimekästä puhujaa. Suurin niistä on kahden kauden ajan Kalifornian kuvernöörinä toiminut Arnold Schwarzenegger.

Lisäksi seminaariin saapuu Hyvästä paras -kirjan kirjoittaja Jim Collins, jota pidetään viime vuosikymmenen merkittävimpänä liike-elämän kirjailijana ja konsulttina.

Lue koko juttu

 

Bisnesgurujen opissa NBForumissa: "Kysy ihmisiä tekemään jotain isoa!"

Jo neljättä kertaa järjestetty, Pohjoismaiden suurin bisnesseminaari Nordic Business Forum keräsi 26.–27. syyskuuta energisen yleisön Jyväskylän Paviljonkiin. 3300 kuulijaa oli innostamassa joukko bisnesajattelijoita aivan maailman huipulta.

Seminaarin avasivat torstaina Suomen kärkipään artistit Apocalyptica ja Jenni Vartiainen. Aktiivisen verkostoitumisen tuomien uusien kontaktien lisäksi seminaarilaiset saivat uusia ideoita, joita tarjoilivat muun muassa menestyskirjailija Malcolm Gladwell, kansainvälisen liiketoiminnan professori Vijay Govindarajan, London Business Schoolin johtamisen professori Lynda Gratton ja kirjailija Suzy Welch.

Lue koko juttu

 

Kuinka saada suuri bisnesajattelija piskuiseen Suomeen?

Nordic Business Forum Oy:n tiimisivuilla komeilee 9 henkilön kavalkadi. Heillä on samanlaiset puvut kullanvärisiä kravatteja myöten (paitsi ryhmän ainoalla naisella, jolla on ruudullinen bleiseri ja huivi), kädet puuskassa rinnalla ja itsevarma, lämmin virnistys kasvoilla. Jokainen heistä on alle 30-vuotias tai juuri tuon tasaluvun ikäinen.

Kaartin vuosittainen ponnistus on juuri edessä: 25.–27. syyskuuta Jyväskylässä järjestettävä Nordic Business Forum. Kyseessä on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä liike-elämän seminaareista, jonne saapuu bisnesguruja aivan maailman huipulta: GE:n taannoinen johtaja Jack Welch, Wikipedian perustaja Jimmy Wales... Ajattelijoita, jotka mainitaan Time-lehden "Maailman sata vaikutusvaltaisinta ihmistä" -listoilla.

Lue koko juttu

 

140 JAMKin opiskelijaa saa kokemusta Nordic Business Forumista

Noin 140 JAMKin opiskelijaa osallistuu Jyväskylässä 25.-27. syyskuuta järjestettävän kansainvälisen Nordic Business Forumin järjestelyihin. Ennakkoon loppuunmyytyyn seminaariin osallistuu 3300 kävijää. Tämä edellyttää tehokkuutta myös järjestäjiltä.

Opiskelijatiimien vastuualueita ovat muu muassa asiakas-, ohjaus-, sali-, host-, puhuja- ja narikkapalvelut. Esimiehinä toimivat opiskelijat olivat tapahtumassa työntekijöinä jo aikaisempina vuosina.

– Tiimin vetäjien työ on vastuullisempaa ja tässä roolissa näkee enemmän kulissien taakse, salipalveluista vastaava Lilli Luoma-aho pohtii.

Lue koko juttu

 

Miten seminaareista saa mahdollisimman paljon irti?

Nordic Business Forumin toteuttamalla videolla seminaarikonkarit, kuten yrittäjä ja kirjailija Henkka Hyppönen, paljastavat muun muassa muistiinpanotekniikoitaan. Näitä puhujien tarjoamaa neljää yksinkertaista vinkkiä noudattamalla seminaareista on mahdollista saada irti paljon enemmän kuin aavistikaan.

1. Valmistaudu, perehdy.

Valmistaudu seminaariin perehtymällä sen teemaan ja puhujiin etukäteen; pohdi, mitä voisit mahdollisesti oppia, neuvoo kirjailija ja businessvalmentaja Brian Tracy. Näin aivot ovat jo virittäytyneet teemaan ja ovat valmiit oppimaan.

Lue koko juttu

 

Nordic Business Report listasi Pohjolan 20 johtavaa businessajattelijaa

Nordic Business Report on listannut Pohjolan 20 johtavaa businessajattelijaa. Ykköspaikalle listalla nostettiin musiikkipalvelu Spotifyn perustaja, ruotsalainen Daniel Ek. Toisen paikan vei niin ikään ruotsalainen Niklas Zennström; mies Skype- ja KaZaA -ohjelmistojen takaa. Kolmanneksi nimettiin suomalainen Björn Wahlroos, joka vaikuttaa puheenjohtajana Sampo-konsernissa sekä UPM:n ja Nordean hallituksissa.

Lue koko juttu

 

Vuoden 2012 Alvari-tunnuksen saaja on Nordic Business Forum

Alvari-tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Jyväskylän elinkeinoelämää ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi Suomessa ja kansainvälisesti. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Nuorkauppakamari myönsivät vuoden 2012 Alvari-tunnustuksen Nordic Business Forumille ja sen yrittäjille Hans-Peter Siefenille ja Jyri Lindénille.

Lue koko juttu

 

Nordic Business Forum avasi sivutoimiston Helsinkiin ja rekrytoi neljään kaupunkiin

Nordic Business Forum Oy on avannut sivutoimiston Helsingin ydinkeskustaan. Toimisto sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 12 B, 5. kerros.

Nordic Business Forum Oy:n pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä, sivukonttori Tallinnassa ja nyt myös Helsingissä. Suunnitelmissa on avata sivutoimisto myös Tukholmaan ja/tai Pietariin vielä tämän vuoden syyskuussa.

Lue koko juttu

 

Nordic Business Forum Oy:lla uusi hallitus

Nordic Business Forum Oy:lle on valittu uusi hallitus tukemaan yhtiön kunnianhimoisen kansainvälistymisstrategian jalkauttamista.

Nordic Business Forum tähtää tulevina vuosina voimakkaasti kansainvälistymiseen. Yhtiön päätapahtuman, vuotuisen Nordic Business Forum –seminaarin, tavoitteena on kasvaa yhdeksi maailman merkittävimmistä liike-elämän seminaareista vuoteen 2021 mennessä.

Lue koko juttu

 

Jo 2 670 ilmoittautumista Nordic Business Forum 2013 -seminaariin!

nbf2013-esite-a4-web-engkopio.jpgNordic Business Forum 2013 on kerännyt alle kahdeksassa viikossa 2 670 osallistujaa. Tämä on jo 370 osallistujaa enemmän, kuin kahden kuukauden takaisen Nordic Business Forum 2012 -seminaarin maksimiosallistujamäärä.

Nordic Business Forum Oy on työskennellyt viimeiset viikot suunnitellen uutta logistiikkaa tapahtumapaikalle ja sen ympäristöön, uutta pohjapiirrustusta, istuinkapasiteettia ja vieläkin parempaa seminaarikokemusta. Uusi maksimiosallistujamäärä vuonna 2013 on 3 300.

Lue koko juttu

 

Nordic Business Forum julkaisi, ehkä parhaan ilmaisessa levityksessä oleva Brian Tracyn valmennusvideon koskaan.

Kyseessä on 46 minuuttinen koostevideo Brian Tracyn kahden tunnin myyntivalmennuksesta Nordic Business Forumissa 2012.

 

Nordic Business Forum 2012 -seminaarin palautekeskiarvot julkaistu

Nordic Business Forum 2012 -seminaarin palautekeskiarvot on nyt julkaistu. Voit tutustua niihin täältä.

arviot_puhujista.jpg

Palautteen arviointiasteikko oli Nordic Business Forum -seminaareille tuttu: 1 (heikko) - 6 (erinomainen). Koko tapahtuman yleisarvosanaksi muodostui 5,45 ja mediaaniksi 6. Prosentin tarkkuudella huikeat 50 % vastaajista arvioi tapahtuman yleisarvosanan asteikon korkeimmalla mahdollisella arvosanalla.

Lue koko juttu

 

nbf2012_yleiskuva3.jpg

Jokaiselle jotakin on ongelmallinen seminaarikonsepti

Nordic Business Forum on ottanut linjan, jossa seminaari koostuu taustaltaan hyvin erilaisista luennoitsijoista. Kahden päivän pakettiin mahtuu bisnesvaikuttajia, ammattipuhujia, tutkijoita ja poliitikkoja. Järjestäjien mukaan he haluavat tarjota kulloiseenkin teemaan mahdollisimman monipuolisia näkökulmia.

Kieltämättä tavoite toteutuu, kun tämän vuoden teemasta kasvusta puhuivat niinkin erilaiset ammattilaiset kuin maailmanluokan johtamisvalmentaja Daniel Pink ja akateemiseen eliittiin kuuluva hyvinvointitutkija Hans Rosling. Pink tarkasteli alaisten motivointia vastuuta lisäämällä, Rosling talouden ja hyvinvoinnin kasvun yhteiskunnallisia reunaehtoja.

Lue koko juttu

 

Nordic Business Forumin haastatteluja, koulutuskoosteita ja promovideoita

Katso tästä Nordic Business forumin haastatteluja, koulutuskoosteita, promovideoita ja poimintoja muualta Suomen ja maailman parhaista yrityselämän puhujista.

Lue koko juttu

 

09.10.2012

27.09.2012

25.09.2012

25.09.2012

24.09.2012

20.09.2012

18.09.2012

14.09.2012

06.09.2012

16.08.2012

21.05.2012

12.12.2012

20.10.2011

11.10.2011

11.10.2011

07.10.2011

Aktiivipoliitikot ovat kyseenalaista seminaaritäytettä

Sir Richard Bransonin resepti menestykseen: keskity intohimoosi, älä mieti liikaa rahaa

Hyvä luennoitsija on haastava paketti

Verkostoituminen on seminaarien keskeinen houkutina

Köyhyys on muutettava olosuhde, ei kohtalo

Nordic Business Forum käynnistyi Jyväskylässä

Hullun vision perään realistisella suunnitelmalla

Kuinka yhteiskunta toimii?

Myynti on suurseminaarin isoin urakka

Ensimmäinen numero uudesta business mediasta Nordic Business Reportista julkaistu

Nordic Business Forum 2012 loppuunmyyty - huikeat 2300 osallistujaa

Nordic Business Forumille vuoden keskisuomalainen markkinointiteko tunnustus

Yrittäjä Mika Anttonen on Vuoden Vastuullinen Johtaja 2011

Nordic Business Forum perkasi yritysten vastuuta

Koulutus vaatii muutakin kuin massaluennon

Yrityksen vastuulla on monta puolta